Hogyan gyorsítsam fel az elalvást?
Figyelt kérdés
Kislányom 2 éves, mindig rossz alvó volt, de most inkább az elalvással van gond. Folyton variál , inni kérek, kapcsoljuk fel a tévét, most a villanyt, vegyem fel, most ne, simogassam, most ne...stb Kb. 1-1,5 óra mire elalszik, ez kb este 10 körül van de néha fél 11. Már tisztára kivagyok tőle. Ez csak a 2 év körüliek hisztis korszaka? Vagy mit csináljak?2011. jan. 9. 14:47
11/17 anonim 

válasza:

Én vagyok a tizkor fektetős:) kedves konzervativ anyuka, teljesen igazad van az éjfél elötti alvás fontosságáról! Ezt nem vitatom. A rendszer pedig nem borult fel,mert naponta pontosan ismétlődik,tehát van, létezik.reggel fél kilenckor kel magàtól, fél egykor ebéd, 2-5 között alvás, 5- kor uzsi, 8 elött vacsi, 9-kor fürdés, 3/4-10 kor tej és alvás. Ez a rend. Csak a késői alvással van a gond,de csak egyet tehetnék, ha dèlutàn 2 órát engedném aludni. Hidd el, 5 napig keltettem. Akkor is tizkor aludt el. Egy óra pihenéstől vontam meg feleslegesen, mert nem aludt el korábban, hiába tettem le kilenckor. Fetrengett ès sirdogàlt bő 3/4 órát. Ezért nem keltegetem többet. 3,5 éves kora elött oviba nem megy. Most bő kétéves. Ha közeledik az idő fokozatosan, kicsit hamarabb fogom időziteni a reggeli kelèseket. Adfig biztosan békén hagyom. Kedves kérdező! Más indokok a nyugtalanságára? Pl áttenni az ágyàt másik falra, átrendezni a szobáját? Vmi piszkosul zavarja az elalvásnál. Ez az ugráltatás-vergődés egy rossz esti rituálés szokássá vált nála. Adj időt neki, hogy elhagyja. Csak akkor marad ez alább,ha nem aszisztálsz hozzá. Ha evett/ivott/pisilt alvás elött, nincs további fizikai szükséglete. Ez egy jó játék veled. Ne engedd! Nem mondom, hogy csukd rá az ajtót,had orditson. Maradj ott vele a sötètben, de ne beszélgess, ne legyen kommunikáció, igy lassan feladja majd. Szerintem élvezi, hogy ugráltat,szupi játék.ha ugy érzed,fusztrálja, ha rászólsz, hogy alvás, akkor ne tedd! Csak a fektetéskor mond neki, hogy te is mész aludni, meg a macika is, apa is. Többet ne. A fiam is egyből sirva fakad, ha kimondom, hogy alvás mostaztááán...ezért nem mondom. Ha nem megy egyszerüen az elalvás, csak rátámaszkodok kicsit az ágyára és meg sem szólalok. Tudja, hogy ott vagyok. Ha belemegyek a beszèlgetésbe, jóval később alszik el. Ha kitartó vagy, menni fog!
12/17 A kérdező kommentje:
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy még anyuméknál laktunk addig is rossz alvó volt, nemrég /nincs 2 hónapja/ költöztünk át másik házba, ahol új szobát, új ágyat kapott, nagyon féltem, hogy baj lesz vele,de épp hogy nem első éjszakától kezdve, hamar elaludt, jól aludt éjjel. Ez kb. 3 hétig tartott, azóta meg csak megy a varia.
2011. jan. 10. 19:20
13/17 A kérdező kommentje:
Ja, és azzal én is egyetértek, hogy az éjfél előtti alvás a legpihentetőbb mindenkinek, szóval se a gyerekem, se a magam ellensége nem vagyok. Én örülnék neki a legjobban, ha 1/2 9-kor már aludna, és reggel 7-kor kelnénk.
2011. jan. 10. 19:22
14/17 anonim 

válasza:

Én úgy vettem észre, hogy én minél idegesebb leszek ettől az esti cirkusztól (nálunk is hasonló), annál jobban rájátszik, úgyhogy estére már előre próbálom valamivel lenyugtatni magam. Mostanában alakult a helyzet, észrevette, hogy nem történik semmi érdekes arra, ha "műsorozik" :)
Bár tény, hogy nem egyszerű higgadtnak maradni.
15/17 A kérdező kommentje:
Ez szerintem is így van, megérzik rajtunk és ők is feszültek lesznek.
Tegnap már fél 10-kor aludt, egy-egy negyed órát sikerül csalni kb. két naponta.
2011. jan. 12. 17:17
16/17 anonim 

válasza:

Ismét a 10-kor fektetős: ügyes vagy! Megy ez! Végül mit csinálsz másképp ? (most aludt el a fiam, illetve hallom,hogy folyamatban van:)
17/17 A kérdező kommentje:
Semmit, kicsit előbb kezdünk kínlódni. :-)
Tuti nem fáradt még és kész.
Ma délután egykor kb. 5 perc alatt elaludt kis simivel, már látszott rajta, hogy fáradt, bár lehet beteg lesz mert kicsit folyik az orra.
2011. jan. 13. 16:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!