Hogyan segítsem abba az ellazult állapotba ezután, ami az elalvást segíti elő?
Az egész estét úgíy alakítom, hogy fokozatosan egyre nyugosabb, csöndesebb, sötétebb legyen. A fürdőkádban még pancsi van és strandolás, két lámpánál. Törölközés már csak egy lámpánál, amikor öltöztetem, már csak a sólámpa ég, és amikor az esti szopi jön, azt is letakarom. Szopi közben bealszik, és tehetem is az ágyába.
Minél ingerszegényebb a környezet az elalváshoz, annál jobb.
Nem igaz, hogy kicsi a meséhez, de nekem 14 hónaposan minden este mesélnem kellett. Feküdt a kiságyban, pakolászta a párnáit, aztán egyszer csak elaludt. Én ültem a fotelben és olvastam neki közben. Persze tudom, hogy nem érti még csak a közelség számít. Mikor kész lettem az öltöztetéssel már mutogatta a könyvet a polcon. Az első pár este még nyújtózott, hogy vegyem ki, de mikor látta, hogy vele maradok szépen lefeküdt. Ez nappal is így történt.
Kb 1 hónapja nem kell neki a mese, leteszem, kis fényt hagyok, kidobálja a párnáit és a nyuszikat az ágy tetejéről aztán elalszik. Teljesen egyedül.
Szóval érdemes kipróbálni.
Köszi minden választ. Talán nem jól fogalmaztam meg a kérdést.
Az van, hogy az én lányom már 6-7 hónapos kora óta egyedül elalszik a kiságyában. Csakhogy, eddig ez úgy ment este, hogy fürdés után cici(ami teljesen ellazítja és lenyugtatja), aztán még ébren beraktam az ágyába és már aludt is. A gond az, hogy már nem nagyon akar cicizni este, és azt nem tudom, hogy mivel helyettesíthetném, ami az alváshoz szükséges nyugalmi állapotba segíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!