Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj ha még nem húzza fel...

Baj ha még nem húzza fel magát 9 és fél hónaposan? Mit tehetnék, hogy segítsem?

Figyelt kérdés
A kislányom lassan 10 hós. Szépen fejlődik, tapsol már 6 hós kora óta, integet, mutatja az orrát, fejét, kúszva-mászik előre hátra, gombokat nyomkod egy újjal..stb, egy vidám, kiegyensúlyozott jól alvó baba. De nem akar állni és nem is húzza egyáltalán fel magát állásba. Mindenhol azt olvasom, hogy már ilyenkor kellene. Baj ez szerintetek? Van valami módszer, amivel rávezethetem, hogy csinálja? Vigyem valakihez?
2010. dec. 13. 18:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Ne vidd sehova,és ne is akard rávezetni semmire. Valóban sok baba már feláll ilyenkor,de nagyon sok még nem. Majd ha elég érett lesz rá,ő is feláll. Akkor lenne baj,ha csak feküdne az ágyában,és nem mozogna semmit.

Eyg baba sem előírások szerint fejlődik,és nem úgy,mint egy másik baba.

2010. dec. 13. 18:26
 2/4 anonim ***** válasza:
Hagyjad, még ne mérett rá. Ha erőlteted, , csak ártasz neki...
2010. dec. 13. 18:39
 3/4 anonim ***** válasza:
Ismerős baba a szomszédban...-most állt fel és lassan 14 hónapos lesz. Viszont sokkal okosabb dolgokkal játszik, mint az én lányom. A kislányom is 10 hónaposan állt fel. Nem azonos a babák fejlődési ritmusa, majd meglátod egyik nap feláll és onnan nem lesz megállás. ne aggódj, nincs semmivel sem elmaradva.
2010. dec. 13. 19:30
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem vagy elkésve semmivel! Az én lányom igaz 9 hónapos, de hidd el, nem maradtál le semmiről! Engem már anyósomék kergettek ezzel az őrületbe, hogy mikor fog már felállni, biztos baja van a gyereknek. Nos 8,5 hónaposan felállt, majd 2x olyat koppant, hogy azt hittem meghalok az ijedtségtől! 1 hétig semmi. Most 1 hete nincs napközben 1 perc nyugtom sem! Tudom, hogy meg kell tanulni esnie, de hiszed nem, még a wc-re sem tudok elmenni nyugodtan.

Nyugi! Minden baba más és más!

Én pl hiába mondom neki, hol a feje, vagy az orra. Rám sem hederít! Őt az nem érdekli. Imád tapsolni, integet, puszit ad, pedig versikézek neki annyit, hogy már estére még a férjemmel is alig beszélgetek, mert úgy kifáraszt!

Türelem!

2010. dec. 14. 05:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!