Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan gyorsítsam fel az...

Hogyan gyorsítsam fel az elalvást?

Figyelt kérdés
Kislányom 2 éves, mindig rossz alvó volt, de most inkább az elalvással van gond. Folyton variál , inni kérek, kapcsoljuk fel a tévét, most a villanyt, vegyem fel, most ne, simogassam, most ne...stb Kb. 1-1,5 óra mire elalszik, ez kb este 10 körül van de néha fél 11. Már tisztára kivagyok tőle. Ez csak a 2 év körüliek hisztis korszaka? Vagy mit csináljak?
2011. jan. 9. 14:47
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
52%
2 éves mult a fiam, én ezt teszem: írod, hogy tízre alszik el, egy óra varia után-- én eleve tizkor teszem le, igy öt perc alatt alszik el. Igy megkimélem magam a felesleges altatgatástól. Ha álmos lenne a gyereked, aludna kilenkor is. Az álmos gyerek nem variál, csak kidől. Ezzel a " játékkal" ( anya ugráltatása) végzi ki az utolsó energiáit....és a tiédet. Oké, persze, kétévesnek kilenckor ágyban a helye....inkább feküdjön le tizkor mukk nélkül, mint hogy ezt csinálja, amit ti este " játszotok". Én háromnegyed tizkor tenném le , mese, előre elmondanám, hogy mese után a villanyt leoltom, megihatja a tejét, ha azzal alszik el, kicsit, teljesen csendben fogom megsimogatni, megkérném, hogy aludjon, anya is meg a macika is nagyon álmos és anya is megy aludni. És semmit nem reagálnék a kinokra! Egyetlen szót se! Lefekvés elött ha pisilt és ivott/evett, akkor semmi szükséglete nincs. Ha nem vagy vevő az ugráltatós jàtékra, csak visszakiséred a helyére és kijössz onnan, ahányszor csak kijön az ágyból, annyiszor, felfogja, hogy anya nem jàtszik lefekvéskor, alvás van.
2011. jan. 9. 14:58
 2/17 A kérdező kommentje:
Ma du. pl 2-kor aludt el, azt is nagy kínnal, lesz vagy 4 mire felkel, de ha meg du. nem hagyom aludni, estére még rosszabb lesz a helyzet a fáradtság miatt. Tiéd mennyit alszik délután, és mikor?
2011. jan. 9. 15:18
 3/17 anonim ***** válasza:

Először is a legjobb tanácsom, hogy tanítsd meg egyedül elaludni. Ennél jobb nem történhet veletek!

A másik, hogy nyilván nem álmos még. Nálunk is ez volt. Védőnő tanácsára egy órával később vittem fürödni-aludni, és akkor hamar elaludt (a hamar is van néha fél óra nálunk is...)

Délben tedd le előbb. Aludjon már előbb, legkésőbb 13-kor. Ha 14-ig nem alszik, ne aludjon, másnap jobbat alszik . Nálunk még ez vált be.

2011. jan. 9. 16:57
 4/17 anonim ***** válasza:

Nem akarok senkit bántani, de azt tanácsolni, hogy a két éves gyerekedet 10-kor altasd este... Na mindegy

Igen, nem elég fáradt, ez nálunk is sokszor gond. Le kell fárasztani, ha törik, ha szakad. Csak nehéz, ha mondjuk esős az idő és nem lehet kint ugrálni. Ez nagy probléma.

Az önálló elalvásra szoktatás jó ötlet, de nekem még például nem sikerült. 3 és fél éves a nagyfiam, 2 lesz a kicsi. :(

2011. jan. 9. 18:00
 5/17 A kérdező kommentje:

Most aztán jól összezavarodtam. Délután nem tudom előbb elaltatni, így is alig alszik el, bár ha már sikerült akkor alszik 1,5-2órát is.

Szoktassam önálló alvásra? De hogyan, mikor velem is alig tud elaludni? Te hogy csináltad?

Épp most kiabál a gyerekem. Légyszi menjünk fürdeni? Most hogy lehet később vinni?

Megint kezdődik előlről a szokásos.

2011. jan. 9. 20:33
 6/17 anonim ***** válasza:
Szia, első vagyok. Ha megköveznek, akkor sem fogom kilenckor letenni a fiam, mikor ötkor kel fel délután. Egyszerüen nem álmos. És nem kintatom, hogy csakazértis kilenckor alvás, mert nem fog. 2-5 ig alszik délután. Reggel 8-9 között kel . Ha nyolckor, akkor már egykor elalszik délután. Tehát hàrom órát alszik délután, ezért fekszik későn. Azért mondogatja, hogy menjetek fürdeni, mert igy szokta meg. Oké, megfürdeted, de ne tedd le. Hancúrozzatok, olvassatok, tvzzetek. Tedd le fél óràval legalább később és talán lerövidül az esti kinlódás. Nagyon sajnállak, làtszik a kérdéseidből, hogy logikus anya vagy. Egyedül elaludni? Csak akkor fog, ha olyan álmos, hogy húzza az àgy. Fáraszd!!! Én várom, hogy irj, mit csinálsz másképp, sikerül e a normál fektetés.
2011. jan. 9. 20:54
 7/17 anonim ***** válasza:

Utolsó! Mi lesz, ha oviba megy és visszamész dolgozni??? Erre ti nem gondoltok? Szegénynek az egész napját át kell majd programozni. Miért nem lehet már előtte úgy szoktatni. Nekem hatkor kelnek, délben ebéd, fél egykor lefekszünk (persze nem mindig alszik el a nagy, ez nálunk is probléma), de megpróbáljuk és ez a lényeg, a napirend. Így ha elalszik, biztos felkel legkésőbb háromkor. Este nyolckor tuti, hogy ágyban vagyunk.

Lehet, hogy konzervatív vagyok, de én is ágyban voltam nyolckor gyerekkoromban. És azt mondják, hogy az éjfél előtti alvás a legpihentetőbb. Jóhogy nem altatjátok éjfélkor a gyereket, hogy reggel ne keljen korán, nem??? Nem vagytok ti kicsit önzők???

2011. jan. 10. 06:04
 8/17 A kérdező kommentje:

Jó kis vita kerekedett, pedig nem ez volt a cél.

Első! Köszi, hogy igazat adsz.

Nem tudom mi a megoldás, viszont én azt kicsit furának tartanám, ha 6-kor felkeltenék egy 2 éves gyereket,azért az ovi még odébb van. Nem azért tettem fel a kérdést,hogy megkapjam önző vagyok, hanem, hogy megkérdezzem ki mit csinál másképp.

Mindenkinek elfogadom az érveit, de mindenkinek más jön be az is biztos.

Tegnap végül kilenckor fürdettük, de most naná, hogy nem akart ott üldögélni túl sokáig. Aztán némi hadakozás és varia után 22.10 volt mire aludt. Ja, és éjjel is pocsékul aludt, volt fent úgy négyszer, lehet már kikészül ettől az Aludj már!!! dologtól.

Várom további válaszaitokat.

2011. jan. 10. 09:23
 9/17 anonim ***** válasza:

Nem keltem fel hatkor a gyereket, hanem első perctől akkor kel fel... Magától. Eszembe sem jutott felkelteni.

Nekem mondjuk mindig a gyerek volt az első. Nem időre szoptattam, hanem igény szerint, stb. Mégis hamar kialakult egy rendszer az életünkben, mert szerintem erre egy gyereknek szüksége van.

2011. jan. 10. 13:02
 10/17 A kérdező kommentje:

Amikor kicsi volt nekünk is megvolt a rendszer, bár én mindent időre csináltam, nem voltam annak a híve,hogy a gyerek kedve dönti el. Csak sajnos egy értelmes,de akaratos,mindent tudó és mondó 2 évessel kicsit már nehezebb, el kell tudni magyarázni a dolgokat, nem úgy mint egy csecsemőt, viszem fürdeni és kész. Szerencsés vagy ha nálatok nem borult a rendszer és minden rendben.

Egyébként azt megírod, hogy nálatok hogy van, de nem csak ez a kérdés, hanem akkor én mit csináljak vele.

2011. jan. 10. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!