Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Adjak neki fájdalomcsillapítót?

Adjak neki fájdalomcsillapítót?

Figyelt kérdés
3éves kisfiam nagyon fájlalja a fejét. Adhatok neki 5ml Nurofent? Vagy hagyjam hátha elmúlik neki?...
2011. jan. 9. 11:21
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Fejfájás??? Egy 3 éves gyereknek nem szokott fájni a feje. Mit csinált, megütötte? Én vinném orvoshoz azonnal.
2011. jan. 9. 11:27
 2/10 A kérdező kommentje:

:DD Nem lehet frontérzékeny esetleg?

Kicsit eltúlzod....

2011. jan. 9. 11:32
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Hát tudod már elég öreg vagyok, de életemben nem hallottam még olyat, hogy egy kisgyereknek fejfájása lett volna-mármint úgy, hogy nem ütötte meg magát. Frontérzékenység egy kicsinál nyugtalanságban szokott megnyilvánulni. Én minimum felhívnám a gyerekorvost. Vesztenivalód nincs vele.

6 éves kor alatt szinte kizárólag organikus oka van.

2011. jan. 9. 11:37
 4/10 A kérdező kommentje:
Hány éves gyerekeid vannak?
2011. jan. 9. 11:41
 5/10 anonim ***** válasza:
Egy gyerekem van, ő 7 éves.
2011. jan. 9. 12:05
 6/10 anonim válasza:
0%

Szemészeti probléma. A rövidlátó vagy egyéb szemészeti betegséggel küzdő gyermek, hogy rendesen lásson, hunyorog, erőlteti szemizmait. Ez egy idő után a szem kifáradásához, fejfájáshoz vezet.

Orrmelléküreg-gyulladás. Megfázások következményeként krónikus homloküreg-, arcüreggyulladás alakulhat ki. Az üregeket váladék tölti ki, nyomja azok falát és tompa fájdalmat okoz az arc oldalsó, elülső részén és a homlok tájékán.

Magas vérnyomás. Fejfájás hátterében gyermekkorban is előfordul magasvérnyomás betegség. De érdekes módon gyermekkorban inkább az alacsony vérnyomás eredményez fejfájást.

Migrén. A fejfájás oka lehet migrén. Gyakran, valamelyik családtag is migrénnel küszködik, a gyermek a hajlamot örökölheti.

Kialvatlanság, stressz. A migrénes fejfájásokat általában túlzott stressz, kialvatlanság okozza sokszor már óvodás korban is. Mai felgyorsult világunkban a gyermekeket túl sok inger éri, melyet nem tudnak feldolgozni, levezetni.

Egyéb okok. Nagy terhet jelent a fiatal szervezet számára a TV, a számítógép világa. Gyermekkorban a migrén gyakran hányinger, hányással, fény- és zajkerüléssel jár együtt. A felnőttkorban gyakori cluster típusú fejfájás gyermekkorban ritkán fordul elő.

2011. jan. 9. 12:20
 7/10 anonim ***** válasza:
17%
Kérdező ha ilyen okos vagy akkor minek kérdezel bármit is. Amúgy adhatsz neki, semmi baja nem lesz tőle, de ha ez nem egyszeri eset, engem is aggasztana. Nem jellemző hogy egy 3 évesnek fájjon a feje.
2011. jan. 9. 12:33
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
11 èves unokaöcsém mondta most először, hogy fáj a feje. Egy háromévesnél ez sokkal aggasztóbb, mint egy kamasznál. Ott már sajnos normális lehet, mint nàlunk, felnőtteknél. Ha gyakran előfordul a közeljövőben, szemészhez vinném először. Arra is kell figyelni, hogy te mondogatod e elötte, hogy fáj a fejed, rosszul vagy, stb, mert kétévesem azóta mondja, hogy úgy fáj a hasam, mióta két hete gyomorrontásom volt....
2011. jan. 9. 15:12
 9/10 anonim ***** válasza:
19%
Az én 2 éves kisfiamnak is fájt a feje, amikor elkezdődött a betegsége. Csúnyán megfázott, lázas volt, folyt az orra, köhögött. Még mielőtt bármilyen tünete megjelent volna, arra panaszkodott, hogy fáj a feje. Szóval, fájni fájhat a feje, de nem adnék még neki semmit, inkább pihenjen sokat.
2011. jan. 9. 19:52
 10/10 anonim ***** válasza:
41%

Durva melegfront van, ami a gyerekeket nagyon megviseli. Egy gyerek is lehet frontérzékeny...

Én adnék fájdalomcsillapítót, mert ha nem kap lehet, hogy nem fog tudni aludni. Ha reggelre elmúlik, akkor tuti az időjárás miatt van, ha nem, akkor valami betegség az oka.

2011. jan. 9. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!