Adjak neki fájdalomcsillapítót?
:DD Nem lehet frontérzékeny esetleg?
Kicsit eltúlzod....
Hát tudod már elég öreg vagyok, de életemben nem hallottam még olyat, hogy egy kisgyereknek fejfájása lett volna-mármint úgy, hogy nem ütötte meg magát. Frontérzékenység egy kicsinál nyugtalanságban szokott megnyilvánulni. Én minimum felhívnám a gyerekorvost. Vesztenivalód nincs vele.
6 éves kor alatt szinte kizárólag organikus oka van.
Szemészeti probléma. A rövidlátó vagy egyéb szemészeti betegséggel küzdő gyermek, hogy rendesen lásson, hunyorog, erőlteti szemizmait. Ez egy idő után a szem kifáradásához, fejfájáshoz vezet.
Orrmelléküreg-gyulladás. Megfázások következményeként krónikus homloküreg-, arcüreggyulladás alakulhat ki. Az üregeket váladék tölti ki, nyomja azok falát és tompa fájdalmat okoz az arc oldalsó, elülső részén és a homlok tájékán.
Magas vérnyomás. Fejfájás hátterében gyermekkorban is előfordul magasvérnyomás betegség. De érdekes módon gyermekkorban inkább az alacsony vérnyomás eredményez fejfájást.
Migrén. A fejfájás oka lehet migrén. Gyakran, valamelyik családtag is migrénnel küszködik, a gyermek a hajlamot örökölheti.
Kialvatlanság, stressz. A migrénes fejfájásokat általában túlzott stressz, kialvatlanság okozza sokszor már óvodás korban is. Mai felgyorsult világunkban a gyermekeket túl sok inger éri, melyet nem tudnak feldolgozni, levezetni.
Egyéb okok. Nagy terhet jelent a fiatal szervezet számára a TV, a számítógép világa. Gyermekkorban a migrén gyakran hányinger, hányással, fény- és zajkerüléssel jár együtt. A felnőttkorban gyakori cluster típusú fejfájás gyermekkorban ritkán fordul elő.
Durva melegfront van, ami a gyerekeket nagyon megviseli. Egy gyerek is lehet frontérzékeny...
Én adnék fájdalomcsillapítót, mert ha nem kap lehet, hogy nem fog tudni aludni. Ha reggelre elmúlik, akkor tuti az időjárás miatt van, ha nem, akkor valami betegség az oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!