Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 19 hónaposan agresszív vagy...

19 hónaposan agresszív vagy csak dackorszak?

Figyelt kérdés
19 hónapos kisfiam néhány napja elkezdett hisztizni.Kb. naponta 1-2x jön rá a hiszti,ha valamit nem adok oda neki(olló,dvd,toll,krémek)AMI NEM NEKI VALÓ.Ilyenkor földhöz vágja a játékait és megüt minket.Ha leültetem a büntisarokba akkor feláll megdobál és visszaül.Hogyan lehet ezt jól kezelni ha nem használ a simogatás,büntetés és kézrecsapást is próbáltuk egyszer...
2011. jan. 6. 09:15
 1/6 anonim ***** válasza:

Az enyém 18 hónapos és kb. 1 hónapja kezdte ezt.

Azt olvastam, hogy ez már a dackorszak.

Sajnos nálunk sem vált be semmi. Nekem azt tanácsolták, hogy türelem, és hogy legyek nyugodt ilyenkor is. Ha odacsap leteszem v. átviszem a szobájába és megmondom neki, hogy ez nagyon ronda dolog volt, amit csináltál. A hisztinek pedig nem engedek. Soha nem éri el vele a célját, így talán előbb utóbb leszokik róla.

2011. jan. 6. 11:53
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

ez a dackorszak. de lezs ez még sűrűbb is, ne aggódj. ;)

sztem az a megoldás, vagyis a helyes reakció, ha ilyenkor ha üt vagy dobál, komolyan ránézel, és közlöd vele nyugodtan de határozottan, hogy ezt nem teheti meg, és lefogod a kezét,. ha tovább visít, vergődik, akkor megmondod neki, hogy édesem, ha nem hagyod abba, itt hagylak, ha nem hagyja abba, akkor azon nyomban hagyd ott. ne kezdj el magyarázni, győzködni, ilyenkor úgyse hallanak semmit. aztán ha ottmarad és tovább visít, egészségére, majd megunja. esetleg ha hajlik rá, kis idő múlva (1 perc) megkérdezheted tőle, hogy na édesem, abbahagydo? gyere mossuk meg az arcocskád, hogy lenyugodj kicsit. ha vevő rá, akkor jó, ha nem ,akkor hagyd tovább hisztizni, vagy próbáld elterelni a figyelmét valami nagyon érdekessel (gyereke válogatja kinek mi a nagyon érdekes, de szinte mindenkinek van ilyen amivel ki lehet zökkenteni). lényeg, hogy ne lássa rajtad, hogy nagyon ideges lettél és ne engedj a hisztinek. ha lehiggadt, pár szóban beszéljétek meg, hogy most dobálóztál ,vagy megütöttél, anya ezt nem szereti, mert csúnya dolog, vagy fáj neki és szomorú tőle. ezt nem szabad. és az ollót nem adom oda legközelebb se, mert nem neked való, megvágod magad vele. szóval sose engedj hisztinek és mindig legyen magyarázat. és ha lehet mindig maradj nyugodt (ezt nem lehet, tudom, de az esetek nagy részében). és ha kibékülést kezdeményez, pl. odamegy sírva hogy vedd fel, akkor ne utasítsd el, ez nem egyenlő azzal, hogy engedsz neki. csak segítesz hogy megnugodjon.

ezek azok amiket én alkalmazok/alkalmaztam. nekünk ezek beválnak. az enéym nem verekedős, de dobálózós, és nagyon makacs, akaratos. de így nagyjából kordában tudom tartani. ja ésw még anniy eszembe jutott, hogy azzal is remekül meg lehet előzni a hisztiket, ha ilyen dolgok, nmint olló stb nincsenek szem előtt. (amúgy sztem a tollat megkaphatja, legalábbis ha leül és nem mászkál vele, legalábbis nálunk ebből nem volt baj, de azt te tudod, nálatok lenne -e) ill ha pl valmit kér, amiből nem adnék neki, pl krém, akkor kicsit kap az ujja hegyére, és rákeni a kezére, és máris nicns hiszti. :)

2 éves múlt nemrég a kislányom .

2011. jan. 6. 13:12
 3/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm Nektek!Akkor ezek szerint ez természetes dolog ebben a korban.Olvastam erről ,de nem gondoltam,hogy ennyire "élesben"megy a dolog.Sajnos a toll azért tiltott mert most mindent a fülébe dug és félek,hogy baj lesz.A krémet együtt használjuk ,de ez nem elég Ő szeretné a macikra és a kisautókra és a szekrényre is tenni:).Megpróbálok nagyon higgadt maradni ahogy tanácsoltátok,de ilyenkor olyan kudarc élményem van:(Mindig arra gondolok,hogy nagyon elrontottam valamit.A másik amire gondoltam,hogy azért a dackorszak után ugye nem marad verekedős?
2011. jan. 6. 13:24
 4/6 anonim ***** válasza:
Igen,természetes,a személyiségfejlődés része,neki is van saját akarata,de sokszor nem érti mit miért nem szabad. Nem érti, hogy eddig mindenki leste a kívánságait, kedvére tett, akkor most mi az, hogy nem kap meg valamit. Ilyenkor még minden új,ezért fontos a következetesség,hogy amit nem szabad azt nem szabad,de sokszor el kell ismételni. Ebben a korban egyébként a figyelemelterelés még nagyszerűen működik, bármivel sikerülhet ami számára érdekes, játék vagy valami más tevékenység amit szabad. Türelem és szeretet, az én lányom is csinálja, de sose önteném le vízzel mint amit sokan javasolnak, mert persze hogy meglepődik és abbahagyja tőle, csak épp magyarázatot nem kap a dologra. Egyébként se szép dolog, nem tudom anyuka mit szólna hozzá aki ez csinálja:)
2011. jan. 9. 00:38
 5/6 A kérdező kommentje:
Vízzel leönteni?Még nem is hallottam,de nagyon durvának tartom!!!!Én egyszer ütöttem a kezére és hát,utána szerintem nekem sokkal rosszabb volt:( .Biztos vannak szituációk amikor sok szülő úgy érzi,hogy már ez az egyetlen megoldás.Akkor én is azt éreztem,de ma már tudom semmit nem használt.
2011. jan. 9. 10:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Mi még nem értünk el a dackorszakhoz, viszont a vízzel leöntésről én is hallottam már. Szerintem kevésbé drasztikus egy deci víz, mint egy kézre vagy fenékre ütés... bár nem kell velem egyetérteni. :) Egyik barátnőmmel ezt csinálta az apukája (nyakon öntötte egy kis vízzel, ha hisztizett) és mégsem lett sérült, egészséges felnőtt nő. Remélem, nekem egyiket sem kell majd csinálni...
2013. jan. 23. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!