19 hónaposan agresszív vagy csak dackorszak?
Az enyém 18 hónapos és kb. 1 hónapja kezdte ezt.
Azt olvastam, hogy ez már a dackorszak.
Sajnos nálunk sem vált be semmi. Nekem azt tanácsolták, hogy türelem, és hogy legyek nyugodt ilyenkor is. Ha odacsap leteszem v. átviszem a szobájába és megmondom neki, hogy ez nagyon ronda dolog volt, amit csináltál. A hisztinek pedig nem engedek. Soha nem éri el vele a célját, így talán előbb utóbb leszokik róla.
ez a dackorszak. de lezs ez még sűrűbb is, ne aggódj. ;)
sztem az a megoldás, vagyis a helyes reakció, ha ilyenkor ha üt vagy dobál, komolyan ránézel, és közlöd vele nyugodtan de határozottan, hogy ezt nem teheti meg, és lefogod a kezét,. ha tovább visít, vergődik, akkor megmondod neki, hogy édesem, ha nem hagyod abba, itt hagylak, ha nem hagyja abba, akkor azon nyomban hagyd ott. ne kezdj el magyarázni, győzködni, ilyenkor úgyse hallanak semmit. aztán ha ottmarad és tovább visít, egészségére, majd megunja. esetleg ha hajlik rá, kis idő múlva (1 perc) megkérdezheted tőle, hogy na édesem, abbahagydo? gyere mossuk meg az arcocskád, hogy lenyugodj kicsit. ha vevő rá, akkor jó, ha nem ,akkor hagyd tovább hisztizni, vagy próbáld elterelni a figyelmét valami nagyon érdekessel (gyereke válogatja kinek mi a nagyon érdekes, de szinte mindenkinek van ilyen amivel ki lehet zökkenteni). lényeg, hogy ne lássa rajtad, hogy nagyon ideges lettél és ne engedj a hisztinek. ha lehiggadt, pár szóban beszéljétek meg, hogy most dobálóztál ,vagy megütöttél, anya ezt nem szereti, mert csúnya dolog, vagy fáj neki és szomorú tőle. ezt nem szabad. és az ollót nem adom oda legközelebb se, mert nem neked való, megvágod magad vele. szóval sose engedj hisztinek és mindig legyen magyarázat. és ha lehet mindig maradj nyugodt (ezt nem lehet, tudom, de az esetek nagy részében). és ha kibékülést kezdeményez, pl. odamegy sírva hogy vedd fel, akkor ne utasítsd el, ez nem egyenlő azzal, hogy engedsz neki. csak segítesz hogy megnugodjon.
ezek azok amiket én alkalmazok/alkalmaztam. nekünk ezek beválnak. az enéym nem verekedős, de dobálózós, és nagyon makacs, akaratos. de így nagyjából kordában tudom tartani. ja ésw még anniy eszembe jutott, hogy azzal is remekül meg lehet előzni a hisztiket, ha ilyen dolgok, nmint olló stb nincsenek szem előtt. (amúgy sztem a tollat megkaphatja, legalábbis ha leül és nem mászkál vele, legalábbis nálunk ebből nem volt baj, de azt te tudod, nálatok lenne -e) ill ha pl valmit kér, amiből nem adnék neki, pl krém, akkor kicsit kap az ujja hegyére, és rákeni a kezére, és máris nicns hiszti. :)
2 éves múlt nemrég a kislányom .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!