Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan reagálnátok ilyen...

Hogyan reagálnátok ilyen szitura családon belül?

Figyelt kérdés
Többször előfordult,hogy családtagunk a szülők(mi)megkérdezése nélkül programot csinált 7 éves lányunknak a megkérdezésünk nélkül.Programot lehetetlen időpontban,időjárásban stb..Persze az lett mindig a vége,hogy "rossza anyuka "vagyok,mert nem engedem el Őt.Csak én gondolom úgy hogy a szülővel kéne elősször egyeztetni,hogy figyu,elvinném karácsonykor,lehet e,ha igen ,akkor közli a gyerekkel.De nem,minket szülőket megkerülnek,és rögtön a gyereknek szólnak.Ő mindig mindenhová menne.Hóban kocsival,karácsonykor idegenbe kisérőnek stb....Lassan már az jön le hogy szándékosan keresztbe húzok.De nem ,a kedves rokon viselkedik ugy mint ha a saját lánya lenne,dönt,és vinné is.Legutóbb ez konfliktus helyzetet is szült,elég ciki volt,én pipultam,a gyerek meg a szobájában sírt.Hogyan kezelnétek le ilyen helyzetet?A rokonnak van két felnőtt gyereke,tudnia kéne hogy működik ez?!
2011. jan. 5. 15:48
 1/6 anonim ***** válasza:
49%

Ha nem fenyegeti a gyermek egészségét a program és tanulhat belőle elengedném.

A rokonnal megpróbálnám megbeszélni hogy ne szervezzen keresztbe.

idegenbe kisérőnek ? bocsi ezt nem értem. A tudtotok beleegyezésetek nélkül nem viheti ki az országból.

2011. jan. 5. 15:50
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ilyet bizony nem szabad csinálni.

Beszélj az illetővel, hogy nem gond, ha programot csinál, de mielőtt megteszi beszélje meg veled, az neked jól esne, és a gyerekkel sem szúrtok ki. Lehet elakar téged távolítani a gyerektől ? Mert ilyenkor ő rád fog természetesen haragudni, hgoy nem engeded el.

Nagyon fontos, hogy beszéld meg az illetővel, hogy oké, csak előbb neked szóljon ne a gyereknek. Mert ha nem, akkor nem lesz semmiféle program előbb utóbb kettőjüknek. Ez így nem fer. Az előző mondat második amolyan fenyegető részét ne tedd hozzá, csak esetleg amikor már szépen megbeszéltétek és mégsem úgy történnek a dolgok.

2011. jan. 5. 15:52
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Húgomnak még nincs gyereke, nekem van már egy hét és egy tíz éves. Megkérdezésem nélkül nem szervez és nem viszi sehová.
2011. jan. 5. 17:44
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Tudtunk és beleegyezésünk nélkül senki nem viheti őket sehova, és punktum.

Annakidején anyósék próbálkoztak ilyesmivel, de rögtön az elején tisztáztuk velük, hogy ez így nem fog működni... próbálkoztak még 1-2x, megint leültünk és megint elmondtuk, aztán persze megint megpróbálták. Na akkor kilátásba helyeztük, hogy a következő ilyen húzáskor látják utoljára az unokájukat.

Azóta kínosan ügyelnek rá, hogy időben szóljanak a programokról, persze olyan van, hogy pl délelőtt felhív hogy délután átmehet-e a gyerek, de akkor ott van és nem viszik sehova az idő alatt. VAgy eleve úgy hív fel ,hogy délután átugranak a szomszéd faluba az XY rokonokhoz, jöhet-e. Ha épp nem beteg, nincs leckéje/kötelezettsége és kedve is van hozzá, akkor persze, hadd menjen.

De mindig mindenről tudni akarunk, hogy mikor hová - és nem utolsó pillanatban.

Megkaptam én is, hogy rugalmatlan vagyok, meg hogy el akarom vadítani tőlük (mert pl nem engedtem le hőemelkedéssel a szélviharos időben fácánt hajtani, vagy a két hete lebeszélt és 20 főre full megszervezett szülinapi köszöntést nem raktam át máskorra mert ők kitalálták hogy elviszik a Tropicáriumba és azt mertem mondani hogy vigyék másnap...) stb - de nem érdekel.

Az én gyerekem, én mondom meg hogy mik a szabályok és kész. Akinek nem tetszik az tehet egy szívességet!

2011. jan. 5. 22:28
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon gyorsan helyretenném a kedves rokont.

Soha senki ne vigye úgy a gyereket, hogy nem szól először nekünk, mert

- időbeosztás miatt tudni kell,

- kérje el.

Szerencsére nem volt még ezzel gondom, bár én a sarkamra szoktam állni, ha valami nem tetszik.

A másik oldal meg: a családban van négy unokatestvére a lányomnak, 10-16 év között mind.

A karácsonyi ajándékuk színház volt, de először megkérdeztem a szülőket, elengedik-e velünk (annak ellenére, hogy sokszor mentünk már együtt ide-oda a gyerekekkel), aztán szóltunk a gyerekeknek, hogy lenne-e kedvük, majd egyeztettük az időpontot, hogy ne legyen programütközés.

Szerintem ez így normális.

Gyerekeknél bármi változhat, ezt meg kell értenie mindenkinek (pl. betegség).

2011. jan. 6. 07:54
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat!Örülök hogy más is így gondolja.A gyerekem nem "közös tulajdon",mi,szülők döntjük el merre hány méter.Az is benne van a pakliban,hogy az illető rokon nagyon nehezen viselte nemrég hogy gyerekei kirepültek a fészekből,és a lányom amolyan pót gyerek a számára.Soha nem szól előre,akkor,ott mondja hogy most ide megyünk,jössz velünk?A lányom meg mondja igeeeen!!!!Én meg hogy ez nem jó ötlet.És jön a hiszti.Azért is érzek olyan furcsát ebben,mert elkezdte ondogatni,hogy a kicsi(21hós)nem fog járni bölcsibe?Mert szerinte tetszene neki,próbáljuk meg..Nem akarjuk vinni bölcsibe(még cicizik is),bár szó volt róla hogy talán muszály lesz,de elvetettük a témát,ő pegid csak mondogatja hogy próbáljuk meg..engem még a gondolata is idegesít hogy bölcsibe adjam Őt,valahogy kihúzzuk anyagilag,de ezt meg is beszéltük a férjemmel,csak a sógornőm nyomul...ahogy a nagyobbiknál is.Lehet csak én látok rossz indulatot mögötte....
2011. jan. 6. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!