Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha több napon át kapott több...

Ha több napon át kapott több csöpp nasivint, tönkretehettem az orr nyálka hártyáját?

Figyelt kérdés
1.5 éves
2011. jan. 4. 07:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen sajnos tönkre:(Nekem a kisfiammal ugyanez volt,mondták is hogy 3 napnál tovább ne használjam folyamatosan ,nem is használtam de havonta előjött neki és csak a nasivin volt jó!Most van ugy hogy egy nap akár 3-szor 4-szer elindul az orra vére.Nme ijeszgetni akarlak de a fiamnak annyira kiszárította az orrnyálkahártyáját hogy ez miatt önti el a vér sokszor és hiába adnak kenőcsöket sajnos már nem segít mert ugyanolyan száraz !3 hete beteg volt nem adtam neki nasivint hanem sterimare-t de már az se segít tegnap éjjel 3-szor öntötte el a vér .Nem akartalak megijeszteni de ha elkezd vérezni az orra azonnal vattából vagy zsepiből csinálj kis tampont és neogranormonnt nyomj rá és dugd a kis orrába.El is állítja neki meg jó is mert van benne A vitamin.
2011. jan. 6. 20:16
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Ja és ha elindul az orra vére ne hajtsd hátra a fejét hanem ha lehet a csap fölé és az orrnyergére tegyél hideget és ugy fogd be neki!Van amikor nagyon durván megtud nekik indulni olyankor legalábbis nekünk mintha csapból folyna a bunkókkal meg ne foglalkozz biztos nem sikerült az ünnepük!Szia utólsó voltam
2011. jan. 6. 20:19
 13/20 anonim ***** válasza:

Szia! Először is jobbulást a kicsidnek. Nem tudom megmondani, hogy mekkora kárt okozhattál, de leírom az én esetemet:

Pár évvel ezelőtt összeszedtem olyan náthát, hogy nem tudtam belőle 4 hétig kilábalni. Folyamatosan használtam ez idő alatt a nasivint, mert csak attól tudtam éjjel aludni.

A nátha elmúlta után olyan szinten kiszáradt az orrnyálkahártyám, hogy éjjel szó szerint nem kaptam levegőt. Erre is a nasivint használtam. A szervezetem olyan szinten hozzászokott, mint egy drogos a droghoz. Ha este nem cseppentettem, elvonási tüneteim voltak. De nem ez a lényeg, hisz te nem hetekig használtad neki.

Elmentem orr fül gégészetre, mert már nem bírtam tovább. Ő a következőt javasolta: mikor érzem, hogy száraz az orrom, akkor csavarjak össze vattapamacsot (olyasmit, mint az orrvérzésnél használnak), vizezzem be és tegyem be a fagyasztóba kb. fél órára. Az orrcsepp helyett dugjam bele az orromba és ha kiolvadt, akkor vegyem ki. Így be lehet csapni a nyálkahártyát, mert a vérereket azt hiszem összehúzza és ráadásul a kiszáradás ellen is jó. 2 napig csináltam ezt pár alkalommal és teljesen helyrejöttem. Mellette párásítottam hidegpárásítóval.

2011. jan. 6. 21:58
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

62%-os, te mekkora egy .... kötözködő ... vagy! Ha te is figyelmesen olvasnál, akkor értenéd, hogy mire kérdezett rá a kérdező! És hogy tudja, hogy kárt tehetett, hisz ezt is kérdezte!!!!!!!!!!!!!

De szerencsére kapott értelmes válaszokat is!

2011. jan. 6. 22:23
 15/20 A kérdező kommentje:
Teljesen meglepődtem, hogy ilyen kedvesen írtak a többiek. Már csak éjszakára kap egyetlen fújást, de lehet, hogy ma este már azt sem. Nagyon jól írta az a kedves válaszoló, aki azt mondta, hogy átesünk a ló másik oldalára, annyira akarjuk, hogy jobban legyen, éjjel tudjon pihenni... Köszi mindenkinek!
2011. jan. 7. 12:22
 16/20 A kérdező kommentje:
Igen, azért kérdeztem, mert éreztem, hogy túlzásba estem és kíváncsi voltam, hogy másoknál ennek lett-e és milyen következménye, mert én eddig semmi rosszat nem tapasztalok szerencsére.
2011. jan. 7. 12:24
 17/20 anonim ***** válasza:

Jól van, jól van. Ez legyen a legnagyobb örömöd az életben, hogy lebunkózól egy anyát, aki elolvasva a tájékoztatót úgy ítélte meg, hogy bizony ez tömény méreg. És egyetlen fújást sem fújtam a gyerekem orrába (inkább kerestem ártalmatlan orsprayt, mert van az is, csak nem könnyű hozzájutni, mert nem forgalmazzák a patikák, külön kell kérni)

És gondolj arra, hogy mennyire túlreagálom a dolgot, amikor a gyereked fölé hajolsz és vizes vattával próbálod elállítani az orrvérzését, amit valszeg ez az ártalmatlan orrspray okozott. Jól sikerült az ünnepem, köszi, nem vérzett a gyerekem orra és nem is kell aggódnóm emiatt mit szenvedhet a száraz orrnyálkahártyával.

De köszönöm az értelmes válaszokat, mert legalább tudom, hogy nem reagáltam túl kicsit sem, hogy nem tettem ki a gyerekem ennek.

Nektek meg további jó fújkálást.

2011. jan. 7. 14:50
 18/20 A kérdező kommentje:
:D
2011. jan. 7. 20:35
 19/20 anonim ***** válasza:
??? :D
2011. jan. 7. 21:41
 20/20 anonim ***** válasza:
:D:D:D:D:D:D:D
2011. jan. 7. 22:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!