Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha több napon át kapott több...

Ha több napon át kapott több csöpp nasivint, tönkretehettem az orr nyálka hártyáját?

Figyelt kérdés
1.5 éves
2011. jan. 4. 07:29
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mennyit kapott, és higy gyerek nasivint-e!?

Napi 3x1 csepptől semmi baja nem lesz.

2011. jan. 4. 07:42
 2/20 A kérdező kommentje:
Gyerek nasivin, délben kapott egy-egy fújást, de este többször fújtam az orrába, mert elfelejtettem, hogy csak egyet lehet. Köszi!
2011. jan. 4. 13:10
 3/20 anonim ***** válasza:
50%
Igen!!! Sajnos arról nem nagyon tájékoztatnak, hogy mennyire veszélyes és kellememetlen ha tulzásba viszed! Csak reklámozzák, hogy használd! Ha szükség van orrsprére, használj tengervizest, csak hatalmas dugulásnál Nasivint! Most viszont semmit ne fújj az orrába! Csak rosszabb lesz tőle és még csípni is fogja neki de nagyon! Most tengervizeset se használj! Szívd sokszor és ilyenekről ne feledkezz meg!!!
2011. jan. 4. 14:09
 4/20 A kérdező kommentje:
Nagy dugulás volt, és azt akartam, hogy jól aludjon. Továbbra sem hagyhatom magára a náthájával, mert van bőven. Köszi a dorgálást is, figyelek még jobban.
2011. jan. 4. 20:44
 5/20 anonim ***** válasza:
53%

De azért én úgy kezdem egy gyógyszer adását, hogy elolvasom a tájékoztatót:

Orvosi előírás nélkül legfeljebb 5-7 napig alkalmazható, egyszeri adagja naponta legfeljebb 3 alkalommal ismételhető. Állandó- vagy túlzottan tartós használata idült orrduguláshoz vezethet, az orrnyálkahártya pörkképződéssel, varasodással járó gyulladása, a nyálkahártya felszínének maradandó károsodása-, orrnyálkahártya-sorvadás alakulhat ki.

Ha a Nasivin 0,05% adagoló orrspray alkalmazása során hatását túlzottan erősnek véli, vagy a készítmény csekély hatásúnak bizonyul, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Ha az előírtnál több Nasivin 0,05% adagoló orrspray-t alkalmazott:

Túladagolás gyanúja esetén azonnal értesítse orvosát. A túladagolás súlyosságától függően orvosa döntheti el, hogy milyen intézkedés szükséges.

Túladagolás esetén alkalmazását a kezelőorvossal egyeztetve kell megszakítani.

A tájékoztatóba nem viccből írták ezeket bele, és bár recept nélkül kapható és csak egy sima orrcsepp, nagyon veszélyes gyógyszer.

2011. jan. 6. 11:19
 6/20 A kérdező kommentje:
Tökjó, hogy mindenki ki tud oktatni, bunkó hangnemben. Szevasz.
2011. jan. 6. 12:29
 7/20 anonim ***** válasza:
39%

Miért mit vártál? Nem mondhatunk mást, mint ami a tájékoztatóján van. Lehet, hogy azt vártad, nem remek, hogy így csináltad, és csak viccből írták ezt a tájékoztatóban, de ez nem igaz.

Igenis tanuld meg egy életre, hogy komolyan kell venni ezeket, mégha olyan veszélytelennek tűnő szerről van is szó, mint egy orrcsepp.

Az orrcseppek nagyon veszélyesek (én mondjuk ezért nem is használtam/használok soha), mert maradandóan tönkretehetik az orrnyálkahártyát. És ha napok óta kapja és még mindig el van dugulva (hiszen ez egy mellékhatás a krónikus dugulás) lehet sikerült is tönkretenned.

2011. jan. 6. 12:36
 8/20 A kérdező kommentje:
Menj a fenébe.
2011. jan. 6. 12:55
 9/20 A kérdező kommentje:
A tájékoztatót én is olvasom, és az nem segítség, hogy lecseszed az embert. Nem Te fogod megmondani, hogy mit jegyezzek meg egy életre. Nem gondoltam, hogy a bébi nasivinnel együtt mérget csöpögtetek az orrába, azért ezt kicsit túlreagálod, nem? (Ja, nem kell visszaírni.)
2011. jan. 6. 12:58
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok orvos, de azért kérdezd meg a gyerekorvosotok véleményét is erről. Nem hiszem, hogy nagy kárt csináltál, én is jártam már így, nem lett semmi baj, szerencsére. Ha még el van dugulva az orra, kenj a hátára baby luuf-ot elalvás előtt, és párologtass hideg sós kamillavizet a szobájában. Ez a legjobb módszer. És orrszívás, sima vízzel is lazíthatod a trutyit az orrában. Sajnos hajlamosak vagyunk átesni a ló másik oldalára, néha annyira a legjobbat akarjuk, mással is megesik, nyilván tanultunk belőle. Jobbulást.
2011. jan. 6. 13:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!