Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Három év alattiak anyukái,...

Három év alattiak anyukái, hogy bírjátok az egész napos "Ez mi? ", "Ez micsoda? " kérdéseket? Mindig válaszoltok rá? Van egy olyan pont amikor elég volt aznapra?

Figyelt kérdés
Fiam nemrég kezdte és estére égnek áll az összes hajam. Naponta 20x fel kell sorolnom a lakás összes berendezési tárgyának a nevét, a játékokét 50x. Kora délutánig még megy is, de estére már csúnyákat gondolok. Amúgy meg kell zabálni olyan aranyosan nyomja, csak hát kicsit monoton.
2011. jan. 3. 21:52
 1/9 anonim ***** válasza:
74%
Még nem vagyok anyuka, de ez nagyon cuki lehet! :) Én nem tudom meddig bírnám! Barátnőm óvónő, ő mindig válaszol ezekre a kérdésekre, és felettébb készséges! Csodálatra méltó
2011. jan. 3. 21:59
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha már anyuka leszel, nem lesz olyan cuki...

Eddig nekem is cuki volt, most világgá mennék...

Nem is az ez mi kérdés zavar, arra válaszolok, nekünk most az én akarom korszak van. Az hadján, hogy ő választ mindegyikünknek ruhát reggel, amit fel kell vennünk, saját hajgumiját, hajcsatját, de ő vesz elő tányért, poharat, villát, ő dobja ki a szemtet, mától ő engedi a fürdővizét és ő törölközik, mos fogat...

Ezzel sem lenne baj, ha nem törne, zúzna, nem lenne forró vagy hideg a fürdővíz, és rendesen megtörölné magát. De mivel bele kell nyúlnom , hiszti , veszekedés és sírás van, én ezt viselem nehezen 2,5 évesemnél.

A kérdéseket meg akartam számolni, de reggel fél 8-kor a 128.-nál feladtam... :-((

Csak kitartást és türelmet tudok kívánni...

2011. jan. 3. 22:06
 3/9 anonim ***** válasza:

nálunk is a mindent én akarok csinálni korszak van. 2,5éves.de szerencsém van mert könynen meg lehet beszélni a kisfiammal h mit hogy csináljon, és ha a bonyolultabbat akarja csinálni akkor könnyen meg lehet értetni vele hogy hogy lenne egyszerűbb meg logikusabb.

mi még nem tartunk a miért korszaknál. de egy ez mi az mi korszakon már túl vagyunk - hááát kimerítő, de oriási szeretettel túlélhető :) ha már unod a kérdésekre a választ akor csináljatok kikapcsolodásként valami olyat ami mind a kettőtöket érdekel - pl rajzoljatok - jo itt magyarázni kell, de kizőkkent a monotomságbol kicsit, vagy nézzetek meg egy mesét pl.

kisfiam még nem beszél rendesen, de már előre készitem magam a mi micsoda mi mért kérdésekre. és most van egy 4hónaposom is - igy még fáradt is vagyok a nagyobb dolgai mellé. igy bizony kiakadok én is néha. de hamar rendbejövök szerencsére idegileg és lelkileg is :)

kitartás egyszer vége lesz, és majd hiányozni fog :)

2011. jan. 3. 22:37
 4/9 anonim ***** válasza:
67%
Első vagyok, nem gondoltam, hogy ez ilyen nehéz lesz. Kitartást!!!
2011. jan. 3. 22:40
 5/9 anonim ***** válasza:
Kicsit nehezen bírtam én is, de hát ebből tanul ugye a legjobban a gyerek. :) Mindig válaszoltam neki, mert muszáj volt. Ha nem válaszoltam, újra és újra megkérdezte, persze egyre hangosabban. Mi most léptünk a "miért-korszakba", hidd el, ez sem sokkal jobb. :P
2011. jan. 3. 22:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Az én két évesem olyan édesen tudja kérdezni, hogy Anyuci, ez micsoda? Meg kell zabálni. Úgy tűnik szerencsés vagyok, mert csak azt kérdezi meg amit nem ismer még, viszont az Anyuci, ez milyen színű? kérdést napi százszor felteszi.
2011. jan. 3. 22:48
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, jókat mosolyogtam! :)
2011. jan. 3. 23:30
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam 3 éves, legalább fél éve tart ez mi? miért? ....stb korszak.

Sokszor unom már, de mindig válaszolok, hiszen ő ebből tanul. Látom rajta, ha egy témát körbekérdezett, elgondolkodik rajta, ami nem teljesen világos neki, azt újra és újra megkérdezi.

Szeretem ezt a korszakot, nem tartom unalmasnak, idegesítőnek. Sajnálom h véget fog érni.

Bár van egy 10 hós lánykám is, aki édesen próbálgatja a hangját és 3 napja fésülködik. Kedvenc szava a MEM, azaz nem.

2011. jan. 3. 23:40
 9/9 anonim ***** válasza:

Nálunk most a miért korszak van. Egész nap mindent kérdez, elmagyarázom neki türelmesen és mire végzek kezdhetem elölről, mert újra kérdez : Miért?

Néha vissza szoktam kérdezni, amikor már nagyon unom, hogy szerinted miért? Általában az a válasz: Hát, azért.

2011. jan. 4. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!