Mit válaszoltok, ha a gyereketek felteszi a következő kérdéseket?
Hogyan születik a kisbaba? Hogyan kerül anya hasába? Hogyan jön ki?
Nagyon érdekelne, ki milyen választ adott ezekre. Nekem még kicsi a Fiam(10 hónapos), de valahogy felmerült bennem, s már most tudatosan készülök erre.:)
attól függ,hogy hány évesen teszi fel ezeket a kérdéseket.
mindig őszíntén válaszolnék, az ő értelmi szintjén.
ha mondjuk 4-5évesen kérdezné.
a hogyan születik,elmondanám,hogy úgy születik,hogy a doktor bácsi segítségével kiveszik a hasamból.
a hasamba úgy kerül,hogy apa belerakja a szerelmével, mert vannak napok amikor annyira szeretjük egymást,hogy belekerül
és a hogyan jön kire,meg mondjuk azt amit a hogyan születikre.
de ha mondjuk már 14+évesen kérdezi,akkor az egészet,úgy ahogy van,őszíntén
valahogy úgy mondanám/ tevezem mondani, hogy amikor egy néni és egy bácsi nagyon-nagyon szeretik egymást, és titokban összebújnak, akkor kerül bele a néni hasába az icipici baba. ott növekszik, és amikor már nem fér el, akkor bújik ki. szerintem el lehet mondani azt is, hogy ott, ahol a pisi és a kaki távozik, ott a lányoknak van egy rejtett kis alagút, amin keresztül ki tud a baba bújni. a kórházba azért megy a néni, hogy a doktor bácsi megnézze, hogy minden rendben van-e.
de sokat segíthet az is, ha van háziállat, pl. kutya, macska, aminek látja a pocakját nőni, majd a kicsiket gondozni stb.
Fiam 2,5 éves volt, amikor megszületett a tesója.
Azt nem kérdezte soha, hogy hogy került a hasamba, de nem is nagyon tudtam volna mit mondani. A hogy születikre én is azt mondtam, hogy a kórházban a doktorbácsi kiveszi anya pocakjából. Mivel Ő császáros volt, megmutattam neki a heget, hogy itt vágták fel anyát.
én azt mondtam, hogy Apa tette anya hasaba a babat, és amikor eleg nagyra no, ki fog bujni. te is ilyen pici voltal, amikor apa betett anya pocijaba (mutatom neki a kezemmel), aztan ilyen nagy lettel, ilyen nagy, ilyen nagy (szettarom a karom).
a ma reggelt is igy kezdtuk, utana o is mutatta, hogy mennyire megnott, nagyon tetszett neki :D
ket es fel eves
de az is lehet, hogy már semmit nem kell neki mondanod, sőt, ő fog meglepni téged, ahogyan engem a 2,5 évesem a minap, amikor közölte, hogy "anya, amikor születtem, még nagyon kicsi voltam, hogy ki tudjak férni azon a kicsi kapun". körbekérdeztem a nagyszülőket, nem beszéltek-e vele ilyesmiről, de állítólag senki nem világosította fel a gyereket. kistesója nincs. senki ismerősnek nem született babája mostanában. talán a bölcsiben csevegtek ilyesmiről a kis két évesek a csúszda alatt? sosem tudom meg...
néha mondogattam neki, hogy ő a pocakomban volt, de sosem mondtam, hogy jött ki onnan, és azt hiszem én máris elkéstem, hogy tőlem tudja meg, hogy is van ez a dolog a születéssel...
Tessék, itt egy nagyon jó cikk ezzel kapcsolatban.
Én meg egy könyvet ajánlanék:
Marie-Claude Monchaux: A sehány éves kislány
Nekem még gyerekkoromból van meg, de már elkértem anyutól, hogyha nálunk aktuális lesz. Egy ismerősömnek még nincs 2 éves a kislánya, és a testvérének gyereke született, nekik is nagyon hasznos volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!