Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Változatosan eszik a két év...

Változatosan eszik a két év körüli gyereked?

Figyelt kérdés

Nekem már annyira egysikúnak tűnik az étkezésünk, valami színt szeretnék bele vinni. Ötleteket szeretnék "lopni" tőletek, miket kap reggelire, ebédre, vacsira? (nálunk tízórai és uzsi nincs, mert akkor a főétkezéseket kihagyja).

Nassinak gyümölcs, keksz, ropi, túró rudi van néha.

2011. jan. 3. 15:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

imádja!

a bundáskenyeres.

2011. jan. 3. 15:47
 12/19 anonim ***** válasza:

Első vagyok.LEírom nagyjából miket eszik meg:

Reggeli:virsli (ketchup,majonéz),májkrémes kenyér+paprika paradicsom,bundás kenyér,tojásrántotta,tükörtojás,lekváros kenyér,vajas-mézes kenyér,müzli tejjel,sajtkrémes kenyér+párizsi,mostanában a kolbász a kedvenc :)

Ebéd:főzelékek,sült husok,pörkölt,rakott kelkáposzta,rakott krumpli,krémleves vagy húsleves,a lencsét is szereti,oldalas,spagetti,milánói,túró gombóc,sült máj,ludaskása...

Vacsi:kb az ami reggelire+ tejbegríz,palacsinta stb.

2011. jan. 3. 15:48
 13/19 anonim ***** válasza:
A kètèvesem a tizedèt nem eszi meg ezeknek a hamiknak. Meg sem kostolja:(
2011. jan. 3. 16:50
 14/19 anonim ***** válasza:

Az én fiam most lesz 20 hónapos és szinte semmit nem eszik.

Reggel meg este kap tejitalt.

Ezeket eszi csak meg: Vajaskenyér felvágottal, májkrémes kenyér, nutellás kenyér,fasírt, virsli,tucc sós keksz, nestlés kekszes babapuding,pizza ez teljesen mindegy,hogy házi vagy pizzériás úgy tudja falni,hogy rossz nézni.

Kb ennyi.Most nem jut más eszembe.

Most karácsonykor is voltunk a nagyszülőknél,mind a két nagyinál csak és kizárólag fasírtot evett.Semmi mást.

Most szilveszterkor itthon voltunk csináltunk lencsefőzeléket meg nagyon sok finomságot és ismét csak fasírtot evett ismét.

Próbáltam már nagyon sokszor,hogy egye meg azt amit főzünk neki,de hisztibe kezdett és nem érdekelte,elment inkább játszani.Olvastam már,hogy nem kell ilyenkor foglalkozni vele kimarad egy két etetés és utána fog enni.Sajnos ez nem működik a fiamnál.Ha nem ezekkel az ételekkel kínálom amiket az elején leírtam,akkor két napig sem eszi.

Tegnapelőtt próbáltuk a bundás kenyeret mi is,de beleharapott és ki is köpte rögtön.

Mikor kicsi volt sok mindent szeretett.

10-14 hónapos kora közt imádta a krumplipürét meg a bolognait, szerette a borsófőzeléket, a lencsefőzeléket,

a vadast, a májprököltet.Annyi mindent megevett.Fogalmam sincs mit történt vele.Mostmár egyáltalán nem eszik rendes főt kaját.

2011. jan. 3. 18:01
 15/19 anonim ***** válasza:

Az én 28 hónapos kislányom is olyan, mint a "hatórai" válaszolóé. :)

De igazából azért írok, mert nálunk is sokszor vannak krémlevesek(ma pl. gesztenyekrémleves, vagy felesborsó-, brokkoli-, krumpli-, zöldség-, gyümölcskrémleves). Egy ötlet: a sós krémlevesekbe én nem kenyérkockákat rakok, hanem "levesgyöngyöt". A penny-ben kb.150 ft-ért lehet venni ilyen néven, talán 200g-os lehet. Nagyon finom, ropogós, sült ízű kis golyócskák. Szép lassan puhul, és az én leányzómnak addig a jó, amíg ropog a szájában. :)Próbáljátok ki!

2011. jan. 3. 21:50
 16/19 A kérdező kommentje:
Hűűha köszönöm a sok jó ötletet, nagyon drágák vagytok! :) Utolsó válaszoló, ez a gyöngy levesbetét jó ötlet, mert ma a brokkolikrémlevesből a pirított kenyérkocka nem jött be neki. Holnap bundáskenyeret fogok ebédre csinálni!!!! Jó étvágyat mindenkinek! :)
2011. jan. 3. 23:11
 17/19 anonim ***** válasza:
Az én 2 évesem a bundáskenyéren és a joghurton(azt is csak egy félét) kívül szinte semmit nem eszik meg,esetleg még a csupasz kenyeret,ha feltétet teszek rá,akkor már rá sem néz,úgyhogy irigylem az előttem szólókat...Régebben nagyon szerette a húslevest sok répával,de már az sem megy:(
2011. jan. 4. 00:01
 18/19 anonim ***** válasza:

Levesgyöngyös vagyok. :)

Az én kislányom is olyan, mint az előttem szólóé: vmelyik este nem felelt meg sem a krumplis tészta, sem a virsli. Helyettük vizet és kenyeret evett. :)

A kenyeret csak nemrég eszi margarinnal. Azelőtt csakis csupaszon. És csak szalámi. A sonkát ma inkább kiköpte. Túrókrémből és joghurtból is egyfajta csúszik le neki. Szörnyű! :) :(

2011. jan. 5. 13:39
 19/19 A kérdező kommentje:
:) Szörnyű ez a korszakuk ilyen szempontból, de már arra is gondolok, én csinálok nagy ügyet belőle. Ha nem eszik rendesen ebédet vagy vacsit (a többiből nem csinálok nagy ügyet) mindjárt azt gondolom, egészségtelenül "nevelem" a gyereket. Fura, mikor csak levest eszik és utána pld. kekszet kér.. mert második már nem kell neki. :)
2011. jan. 5. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!