Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Változatosan eszik a két év...

Változatosan eszik a két év körüli gyereked?

Figyelt kérdés

Nekem már annyira egysikúnak tűnik az étkezésünk, valami színt szeretnék bele vinni. Ötleteket szeretnék "lopni" tőletek, miket kap reggelire, ebédre, vacsira? (nálunk tízórai és uzsi nincs, mert akkor a főétkezéseket kihagyja).

Nassinak gyümölcs, keksz, ropi, túró rudi van néha.

2011. jan. 3. 15:23
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Én is úgy érzem,hogy szinte mindíg ugyanazt enné ha lehetne.Ha nem kap azt amit szeretne akkor sztrájkol és semmit sem hajlandó enni :(
2011. jan. 3. 15:25
 2/19 anonim ***** válasza:

Reggeli: párizsi kb. egy héten kétszer körözött, vajkrém, szalámi mustáros reszelt sajtos vajas mézes kenyér.

ebéd: húst hússal eszik legtöbbször szaftos húsokat készitek szárazakat nem.

tojásétel sok van rántotta baconos tükörtojás, bundáskenyér hetente kétszer.

nasi: mostanában a nyalóka úgyhogy óvatosak vagyunk. de megeszik bármit - túró rudi, joghurt... -

2011. jan. 3. 15:26
 3/19 A kérdező kommentje:

Kösziii!! De jó ötlet a bundás kenyér pld. :) Imádjuk, és már vagy 3 éve eszembe sem jutott :) A vajas mézes kenyér is szuper! :) Husikat nem igen kedveli a lányom, gulyáslevesből próbálok neki halászni a zöldséggel együtt, illetve töltött káposztában + rakott dolgokban darálva megeszi :)

Amúgy igen, nálunk is ez van, hogy a kedvencekből sokat eszik, amit nem ismer, abból két falatot.

2011. jan. 3. 15:29
 4/19 anonim ***** válasza:

Igyekszem változatosan főzni. Bár az ovi és a bölcsi megoldja a napi étkezésüket, de hétvégén, illetve beteges időszakban ez a feladat rám hárul.

Általában mindig jegyzetelem, hogy mi volt a menü, így vissza tudom nézni, hogy mit főztem már régen.

Általában sűrűn készítek leves, majdnem minden nap. A gyermekeim nagyon szeretik a krémlevest kenyérkockával, így sokféle krémleves készítek.

A második félét is igyekszem változatosra csinálni. Kerülöm a tésztát, mert abból elég sok van a menzán. A húsoktól egészen a főzelékig mindent elkészítek, hogy megeszik-e, az főleg az akkor kedvüktől függ. Készítek wokos zöldséges ételeket, de akár egy rizsfelfújt, aranygaluska is ízlik nekik. Általában meglepetés étel készül nekik, sokszor nagyon örülnek, hogy az egyik kedvencük van soron.

A főétkezések között ügyelek ara, hogy ne túl laktatót egyenek pl: gyümölcs, joghurt.

2011. jan. 3. 15:29
 5/19 anonim ***** válasza:

tejbegriz,

piritós májkrémmel reszelt főtt tojással

tojáspástétom - főtt tojás+ vaj+ mustár+ só, bors. fél napig érlelni kell isteni !

virsli,

házipizza amibe besegithet

van millió

a bundáskenyeres válaszoló voltam.

2011. jan. 3. 15:31
 6/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm harmadik válaszoló, itt is jó ötleteket kaptam! :)

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sajnos főzni nem nagyon szeretek, de megcsinálom mert "muszáj". Minden háztartási munkát sokkal előbb elvégzek. :) De biztos az a baj, hogy előtte 14 évig dolgoztam, későn jártam haza a munkából, nem igazán volt időm se és kedvem se főzni, és étterembe jártunk a férjemmel. Itthon csak ritkán főztünk.

2011. jan. 3. 15:32
 7/19 A kérdező kommentje:
Jaj de drágák vagytok. :) Jöhet még!! Most a krémleves fogott meg, mindjárt csinálok is egy brokkolikrémlevest (ahhoz van itthon hozzávaló) :)
2011. jan. 3. 15:33
 8/19 A kérdező kommentje:
Pirítóst megeszi? Az enyém állandóan kiköpi, ha túl meg van pirítva akkor is, ha csak épphogy, akkor is. :( Pedig mi imájduk.
2011. jan. 3. 15:37
 9/19 anonim ***** válasza:

Ugye nem kell nagy ötlet! A krémlevest szinte bármiből készítheted (sültőtök szezon van), a kenyérkockát pedig egyenese imádják a gyerekek. Utána egy könnyed második, s jóllakott a gyermek. A krémlevesek előnye, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyaszt a gyermek, illetve elég táplálóak.

Az én trükköm még az, hogy próbálom érdekesre készíteni az ételeket, sokszor bevonom a gyerekeket a készítésbe, s így nagyobb kedvvel eszik. A kenyeret lehet viccesen dekorálni, pl nekem folyamatosan segítenek a cukor darálásában, közben kóstolják, hogy jó lett-e a cukor:-)

Gyors, egyszerű ételek: paprikás krumpli, rakott krumpli, tojásos nokedli, lasagne, fánk, rakott karfiol, rakott kel, rizses hús.

Édesszájúaknak: rizsfelfújt, aranygaluska, mákosguba, szilvás gombóc, barátfüle, tejespite.

Újrahasznosítható étel: hortobágyi húsos palacsinta- megmaradt pörkölt; rakott krumpli- megmaradt tojás; mákos guba - szikkadt kalács, kifli; friss saláta sült hússal- grillcsirke

2011. jan. 3. 15:45
 10/19 anonim ***** válasza:
Utolsó: én voltam a krémleveses!
2011. jan. 3. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!