Miért hónapban adják meg az anyukák a gyerek korát még 1 éves kor felett is?
Egy kutyákról szóló fórumban írta valaki, hogy a 35 hónapos gyerekének szeretne kutyát venni... Az három éves, minek kicentizni hónapra, pláne, ha nem is gyerekekről szóló helyen kerül szóba?
Amikor válaszoltam a kérdésre, hozzátéve, hogy én 334 hónapos vagyok, sértődés lett.. Ennyi erővel én is közölhetem így a koromat, nem?
Hát a 35 hónapos tényleg húzós, amikor egy két hónap van a kerek évfordulóig, akkor én is azt mondom:)
De 2 éves korig egyszerűbb így, mert pl. egy 16 hónapos és egy másfél éves között is lehet ég és föld a különbség, pedig csak két hónap van köztük:)
Így nem mondhatom mindkettőre, hogy másfél éves:)
De a 17 hónapos fiamra azt szoktam mondani, hogy januárban lesz másfél:)
Ezek szerint 2 éves korig progresszívebb a fejlődés? Nincs gyerekem még, így nem vagyok annyira járatos a fejlődési szakaszokban.
Egyébként a kérdésben példaként felhozott anyukát mi motiválhatja, hogy még mindig hónapokban adja meg a kicsi korát? Egy idő után már nehézkes lesz utánaszámolni, hogy "amikor iskolába ment, akkor volt 71...nem...80...nem....Béééééééla, hány hónaposan ment suliba a gyerek???"
Hát pl a 15 hónaposra hülyén néz ki, hogy egy és negyed éves :) ugyanígy a 17 20 stb hónaposra. De mégsem kerekíthetem másfélre egyiket sem. Mert pl 15 hónaposan még kis tudatlan kerge volt futott mint a szamár amerre látott, most meg már kis értelmes néha rosszalkodik.
19 hónapos baba anyukája
A ruháknál számoznak így is úgy is tehát mondjuk rá van --írva hogy 912 hós az mondjuk a 74-es méret ami azt jelenti hogy a nagy átlag kb.74 centi ennyi idősen. Nyilván vannak eltérések, de ha az ember gyereke hosszabb-nagyobb mint az átlag akkor egyszerüen a következő kategóriát választja :)
Egyébként meg igen, 2 éves korig nagyon lényegesek a hónapok (mellesleg a kötelező védőoltásokat is könnyebb számon tartani 15 hós és 18 hós korban ha az ember tudja hogy a gyereke nem csak úgy 1 és 2 között van vALAHOL hanem mondjuk 14 hónapos.
Szóval 2 éves korig pár hónapon is sok múlhat és számít hogy egy baba a másfélhez van közelebb vagy az egyhez pl.
A 2 éves kor után már én is túlzásnak tartom, a fiam 3 és fél lesz és félévet még számon tartok de hónapokat már régen nem.
Szia!
Hasonló idősek vagyunk! :) Én jövő héten leszek 335 hónapos. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!