Egy gyerek mennyi pénzbe van egy hónapban?
Szia
Nekem 6,5 hós a lányom, a későbbiekről még nincs adatom ezért :)
Én mindig csak akcióban veszem a pelust+popsitörlőt és gyógyszertári piperecuccokat használok (ami olcsó de a nagyon jó). Ez kb 8 ezer ft/hó
Még szopik, ezért tápszerre nem kell költenem, és jórészt én pepecselek a konyhában neki, de néha kap üveges kaját is, meg tejpépet. Tehát kajára kb 2-3 e ft/hó
Ruhát sokat örököltünk, és én szeretek turizni, ezért onnan is nagyon sok jó holmija van fillérekért. Persze mindig kell ez-az újonnan is, pl orvoshoz menős... stb. De átlagban nem költök többet ruhára, mint 3 e ft/hó
Mi beadattuk a választható oltásokat, ezeknek húzós ára van, de mivel nem minden hónapban kapja, ezért nem tudok átlagolni. Valahol olvastam, hogy 15 éves korukig a lányoknak kb 100 e ftban vannak a kötelező oltások - ha jól emlékszem.
Aztán érdemes átgondolni, hogy az újszülöttnek mi kell, mert pl babakocsit lehet 200 ezerért, meg 20 ezerért is venni, csecsemőmérleget mi béreltünk, nem vettünk ... stb.
Sokat lehet spórolni, ha az ember nem ragaszkodik ahhoz, hogy vadiúj dolgokat vegyen, vagy ha van ideje a neten böngészni.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe
10 éves gyerek a következő:
kaja a suliba 6000.- plusz tízórai és uzsonna naponta, mert a hatezerben nincs benne, tehát ez még kb 4000.-
jár szorobánra havi 2000.-
osztálypénz havi 500.-
ruha, ez az átlagban havi 10000.- (mondjuk cipőt veszünk egyik hónapban, kabát kell a másikban, de ez fedezi a színesceruzát is)
buszbérlet havi 2000.-
Nálunk nagyjából 20000.-Ft megy el havonta a gyerkőcre. Persze a tankönyvek, osztálykirándulás, mindezt az összeget megdobja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!