Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy gyerek mennyi pénzbe van...

Egy gyerek mennyi pénzbe van egy hónapban?

Figyelt kérdés
Azt kérdezem, hogy mennyi kiadás egy hónapban egy gyerek 6 éves korig, és mennyi kiadás akkor amikor már iskolába jár? Összegszerűen kérdezem, tehát hogy úgy körülbelül mennyi - mindent összevetve. El szeretném dönteni, hogy vállaljunk-e már gyereket ennyi jövedelem mellett, amennyi nekünk van a párommal.
2009. ápr. 3. 07:37
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Nekem 6,5 hós a lányom, a későbbiekről még nincs adatom ezért :)

Én mindig csak akcióban veszem a pelust+popsitörlőt és gyógyszertári piperecuccokat használok (ami olcsó de a nagyon jó). Ez kb 8 ezer ft/hó

Még szopik, ezért tápszerre nem kell költenem, és jórészt én pepecselek a konyhában neki, de néha kap üveges kaját is, meg tejpépet. Tehát kajára kb 2-3 e ft/hó

Ruhát sokat örököltünk, és én szeretek turizni, ezért onnan is nagyon sok jó holmija van fillérekért. Persze mindig kell ez-az újonnan is, pl orvoshoz menős... stb. De átlagban nem költök többet ruhára, mint 3 e ft/hó

Mi beadattuk a választható oltásokat, ezeknek húzós ára van, de mivel nem minden hónapban kapja, ezért nem tudok átlagolni. Valahol olvastam, hogy 15 éves korukig a lányoknak kb 100 e ftban vannak a kötelező oltások - ha jól emlékszem.

Aztán érdemes átgondolni, hogy az újszülöttnek mi kell, mert pl babakocsit lehet 200 ezerért, meg 20 ezerért is venni, csecsemőmérleget mi béreltünk, nem vettünk ... stb.

Sokat lehet spórolni, ha az ember nem ragaszkodik ahhoz, hogy vadiúj dolgokat vegyen, vagy ha van ideje a neten böngészni.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe

2009. ápr. 3. 07:52
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

10 éves gyerek a következő:

kaja a suliba 6000.- plusz tízórai és uzsonna naponta, mert a hatezerben nincs benne, tehát ez még kb 4000.-

jár szorobánra havi 2000.-

osztálypénz havi 500.-

ruha, ez az átlagban havi 10000.- (mondjuk cipőt veszünk egyik hónapban, kabát kell a másikban, de ez fedezi a színesceruzát is)

buszbérlet havi 2000.-

Nálunk nagyjából 20000.-Ft megy el havonta a gyerkőcre. Persze a tankönyvek, osztálykirándulás, mindezt az összeget megdobja.

2009. ápr. 3. 08:41
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem barátnőm kifejtette, hogy ő addig nem akar gyereket, amíg nem tud rá (csak a gyerekre) havi száz ezret elkölteni. Na azért az kicsit húzós. Nekem másfél éves a fiam, hát nála leginkább csak a kajájára kell költeni, ruhát nem veszek havonta, csak éppen amikor kell valami. Szerintem ha nincs extra kiadás akkor talán 20 ezer lehet, de lehet hogy most hülyeséget mondok, sose számoltam külön, mert még itthon vagyok vele és nem kell külön fizetnem sehová. Na de hát mondjuk a mi jövedelmünk... Szóval mi ketten élünk a gyerekkel kb 80 ezer forintból, őszintén szólva nem az ő kiadásai viszik a pénzt, hanem az enyémek, komolyan. Mert a fiam amire szüksége van azt megkapja, nálam inkább az internet (pedig olcsót fizetek), a buszbérlet, a kaja (mert kissé finnyás vagyok) viszi a pénzt.
2009. ápr. 3. 10:21
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Mi is átgondoltuk,lakás meg kocsi hitel mellett,de nem a pénz dominált.Nem tudom mennyit kerestek,de erre nem lehet apellálni.Nem tudni mi lesz 1-2 v.5-10 év múlva.Nekem 5 hónapos a kislányom,30 vagyok,teljesen átlag a fizetésünk,mire vártam volna még...Amúgy mivel szoptatok,a rucit angol turiban veszem(nagyon jókat),nem szálltam el a babakocsi,gyerekágy(használt,vatera)stb. ben jól meg is úsztuk.kb.120-130 ezer volt a kezdő csomag,amibe szinte tényleg minden benne volt.
2009. ápr. 3. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!