Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4 és fél éves fiúgyermeket...

4 és fél éves fiúgyermeket hogy lehet rávenni a biciklizésre?

Figyelt kérdés

Pótkerekes biciklije van, vadonatúj, kényelmes, de mégsem meri tekerni. Sajnos nem is látom rajta, hogy érdekelné a dolog. Engem egy kicsit aggaszt. Persze nem most, télen, hanem tavasszal szeretném valahogy rászoktatni.

Olyan nincs, hogy egy gyerek ne szeretne biciklizni. Vagy van? Mi a véleményetek?

2010. dec. 30. 10:56
 1/6 anonim ***** válasza:

Egyébként más sportok érdeklik??

Mert ha más sport sem érdekli igazán akkor egyszerűen nem sportos alkat.

Nézd az én fiamat sosem érdekelte a bicikli,és más sport sem ami más gyereket.6 évesen tanult meg két keréken, tekerni,bár az elindulással utána is gondjai voltak.Egyszerűen nem értette meg,hogy nem teheti fel egyszerre mind a két lábát a pedálra,mert eldől....:)

Most már 8 éves,szép komótosan,mint egy nyugdíjas néni szívesen teker párat a ház körül..:)De nincs benne olyan lendület mint a társaiban.

Úgyhogy van olyan gyerek akinek nem mindene a bicikli.

A lányom viszont 2,5 évesen tekerte a pótkerekes bicót,és szerintem idén tavasszal megtanul két-keréken is.Ő nagyon szereti és ügyes is.

Ja és ismerek egyébként másik 2 kisfiút akik nehezen tanultak meg biciklizni,és nem is szeretnek igazán.Én is azt hittem,hogy nincs még egy ilyen gyerek mint az enyém..:)

2010. dec. 30. 11:29
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Egyébként hiperaktív gyerek, tuti élvezné, csak szerintem nem mer felülni rá. Ezért úgy csinál, mintha nem is érdekelné. :)

Praktikák, cselek? :)

2010. dec. 30. 11:37
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem mer??Van valami rossz tapasztalata,vagy csak nem tetszik neki ahogy billeg??

Ne erőltessétek,amikor kedve van akkor vegyétek elő,ne legyen kényszer neki.

Ha nagyon billeg a pótkerék,az nem lehet jó a biztonságérzetének,mert ha a pótkerék egy kisebb gödörbe billen,akkor már dől is az egész bicó....esetleg a hátsó támasztékokat úgy tehetnétek,hogy ne billegjen a bicikli,mert így stabilabb.

2010. dec. 30. 12:42
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Keresztfiam 5 mult, és utálja a pedálos biciklit, csak a pedál nélküli futóbicót hajtja. Sír, ha a másik kerül elő:( mondta, hogy nehéz tekerni, ezért nem szereti. A másik jobb. Amugy másban sem tul kitartó:( nem láttam focizni vagy mást csinálni, kapott deszkàt, egyszer láttam , hogy használta, roller kb egy hétig volt sláger. Max futkos. Az anyja is szomorú emiatt, mert hiába kéri, még sétálni is ugy ráncigálja ki.
2010. dec. 30. 13:48
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem erőlteted és nem is hozod szóba,akkor egyszer majd magától rá akar ülni hidd el!

Egyébként az,hogy mi kitaláljuk,hogy jajj,de édes lenne ha biciklizne,meg görkorizna stb.attól ő még nem feltétlenül kell,hogy érdeklődjön iránta.Had döntse el ő mit szeretne!

2010. dec. 30. 15:12
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Mi kisfiunk 4 évesen tanulta meg. Ha valamit a fejébe vesz, akarja, megcsinálja, ez érdekelte. Miután a pótkerekes kicsit nagy is volt és nagy a kilengése sokat esett, és csupa folt lett a lába, és sírt, de ült vissza rá, utána kapott egy egész kicsit, amiről leszereltük a pótkereket. A pedált is leakartam, hogy ne zavarja, de nem várta meg. Elkezdte lükni, se perc alatt megtanult egyensúlyozni, majd pakolta fel a lábait.

Nagyon fontos ! A bicikli ülése a legalacsonyabb magasságra legyen állítva. Úgy, hogy a gyerek ha ül, teljesen kényelmesen leérjen az egész talpa a földre !

Mienk még a kisbicaj is kicsit magasabb volt, pipiszkednie kellett, mentünk is a kórházba katéterre, úgy elnyomta szegény ott magát. Új volt a bicaj is és teljes beleadással akarta csinálni. Egyébként 1 óra alatt megtanult.

Én jónak találom a pedál nélkülieket egyensúlyozni megtanulnak hamar rajta, és nincs az útjában a pótkerék ami gátolja szerintem a szabad mozgásban.

Még nincs elkésve egyáltalán.

2011. jan. 1. 04:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!