Most lesz januárban a kisfiam 2 éves és nem tudom mit vegyünk neki?
Ennyi információból kicsit nehéz tanácsot adni.
De egy 2 évesnek azért már kezd kialakulni az érdeklődési köre, vannak kedvenc meséi, vannak játékok, amikkel jobban szeret játszani, érdemes ezen a vonalon elindulnod.
Bármiféle építő/konstrukciós játék jó, fejlesztő hatású és a legtöbb gyereket sokáig leköti, így pl. Duplo tökéletes választás lehet (Rengeteg féle fiús készlet van, autós, rendőrös, tűzoltós, vonatos, dínós, állatos, stb)
Favonat is nagyon jó, pl. a Tescos készletek nagyon jók, és aztán millió kiegészítővel bővíthetőek, nem is drágán.
Vannak már kisebbeknek kitalált fejlesztő-társas játékok, bár ez 2 évesen még necces de pl. egy Coloramara, vagy Pictolinora érdemes lehet már beruházni.
Nálunk a Jézuska egy Glow Doodle világítós rajztáblát hozott a 4 évesnek, de a kisebbik 15 hónapos is meg van érte veszve, szó szerint egymás kezéből tépik ki. Ez is lehet egy jó ajándék 2 évesnek :)
Én fiam is januárban lesz 2 éves.
Van már párféle wow típusú játéka, Karácsonyra ilyet kapott:
imádja, fejleszti, leköti, szerepjátszik vele.
Közel 50cm nagy a kukás autó, de vannak olcsóbb játékok is a wow-ok között.
Nekünk is most volt két éves a fiunk. Szülinapra, karácsonyra és a nemsokára jövő névnapra a következőket kapta/kapja:
Duplo farm és tűzoltóautó, alapkockák
Worko Szerelőasztal
Játszósátor
Füles labda
Tesco vasúti kiegészítők
Ragassz a csempére fürdetőjáték
Ezek voltak a legsikeresebbek.
Az alábbiakat egyelőre elraktam, s majd szép sorban előszedegetjük őket év közben.
Logo 1,2,3 társasjáték
Játszva ismerjük meg az évszakokat társasjáték
Tüske építőjáték
Pötyi játék
Sapientino Mesék
Goki Montessori
Dominó
Meg kapott mesekönyveket is a kedvenc sorozataiból:Marék Veronika_Kippkopp a hóban, Scolar sorozat_A vonatok. Azóta éjjel-nappal ezek mennek.
Ha sok játékot kapott karácsonyra én is inkább valami élménnyel gazdagítanám! Vigyétek el állatkertbe, vagy bábszínházba, vagy a tropikáriumba, ahogy előttem is irták. Nekem 3éves fiamnak a legnagyobb élmény, ha kimegyünk az állomásra és nézheti a vonatokat. És ha a városból busszal- esetleg csuklósbusszal jövünk haza!!!! Onnan már nem tudom fokozni az élményt!
Ennek ő sokkal jobban örül, mint egy X. játéknak vagy könyvnek, mert neki is van szerencsére sokmindene.
(Bár szigoruan leszabályozom a játék és egyéb ajándék mennyiséget karácsonyra névnapra, mert nem szeretem, ha elvan halmozva ezernyi dologgal. Inkább pénzt kérünk, és azon járunk angolra mert nagyon szereti, vagy megyünk fürdőbe, játszóházba, bábszínházba)
Boldog szülinapot egyébként a fiadnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!