Januárban töltötte a kisfiam a 2. évét. Még nem beszél. Csak pár szót aggódjak?
megérteti magát és mindent megért, de tényleg hihetetlen...
a 32 db-os kirakót fél perc alatt kirakja, a formabedobóból az összes formát ismeri, az állatokat ismeri, a tárgyakat mindent...
nagyon okos a doki szerint is, de miért nem beszél, a maga nyelvén egész nap dumál...
kb.20-25 szót tud
sokat beszélgetünk vele, foglalkozva van vele
mit lehet még tenni?
Semmit:)
Itt azon van a hangsúly, hogy megért -e mindent? Ha igen, akkor nincs baj, és beszélni fog. Ált. egyébként a fiúk később kezdenek beszélni. Sok anyuka rémálma ez a "miért nem beszél", de hidd el, hogyha ért mindent, akkor van passzív szókincse, ami idővel aktívvá válik.
Sokszor leírtam már ezt az anekdotát, de leírom megint, mert tanulságos. Maga Einstein is későn kezdett el beszélni, és felnőttkorában kérdezgették, hogy egy ilyen nagy elménél, mint ő, hát ez hogy lehet?? Einstein csak ennyit felet: Hát kérem, nem volt addig mit mondanom! :))
ha ez segít: az én lányom is kb 25-30 alapszót mond 22 hósan mindent megért de az Istennek sem akar nekilódulni a beszélőkéje
s én is aggódom emiatt
Az én kisfiam sem nagyon beszél még ő is 21 hónapos!
Mindent megértünk és ezért nem is nagyon veszi a fáradságot hogy beszéljen!
Ő is ügyes a formaberakóban és mindenfélével eljátszik :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!