Nem ártottam ezzel neki?

Jézusom, a 3 éves gyerek cumizik és szerintetek ez normális?
Ő már elég nagy ahhoz, hogy megértse: a cumi a kisbabáknak való!
Miért gáz az, hogy az ajándékokért cserébe odaadta a Jézuskának? Nem mindegy, hogy ki viszi el?
Vagy vártak volna a húsvéti nyuszira, az talán jobb lett volna? :)
Szerintem kár volt visszaadni neki, ha egyszer már elvettétek.
Ha valamiben döntöttetek, akkor tartsatok ki amellett (ezt hívják következetességnek), különben a gyerek csak a bizonytalanságot látja bennetek.
Ja és 2 gyerekem van, a nagy 1,5 éves koráig cumizott, a kicsi 14 hónapos és szopja az ujját :)

Én irtam, hogy nekem is közel 3éves fiamnak (3hónap mulva lesz 3éves) a Jézuska elvitte a cumikáját más kisgyerekeknek és ő meg ajándékot kapott helyette, és jól le is pontoztatok érte, köszi. MIndegy, a lényeg, hogy 24-én nyűgösen aldut el, 25-én egyszer kérte este cumit, és 26-án meg egyszer sem... a délutáni alvásokhoz meg egyszer sem....
Szóval 3nap után leszokott a cumiról!
Szerintem egy kb 3éves gyerek már nem kicsi ehhez.
NEkem inkább az a furcsa a kérdezőtől, hogy oké visszaadtad a cumit- a te döntésed, de így hogy leszel vele következetes? Ezt nem sértegetésnek írom, ne is vedd annak légyszives- csak mindig mindenhol az van, hogy a gyereket következetesen neveljük, vagy én tudom rosszul?
Remélem lányodnál is hamarosan megoldódik a cumikérdés.
:-)

A tegnapelőtti 19:19-es vagyok.
Az én lányom már iskolás, nem is írom meg, hogy hány éves, így is le leszek pontozva, de nem érdekel:)
Pár hetes kora óta szopja az ujját. Soha nem jutott volna eszembe zsarolni azzal, hogy ha leszoksz az ujjszopásról, akkor lesz mikuláscsomag, karácsonyi ajándék, nyuszicsomag, szülinapi akármi. A cumit soha nem fogadta el. Egy éves koráig szoptattam, Ő választotta el magát. De az ujjszopás megmaradt. Társaságban nem teszi, de elalvás előtt, ha éhes, fáradt, szomorú, tévét néz, akkor bizony szopja az ujját. Engem nagyon nem érdekel, kinek a gyereke meddig cumizik, cumisüvegezik, nem láttam még felnőttet, aki ezt tenné. Nem tartom nagy katasztrófának, hogy 3 évesen cumizik egy gyerek. Én sokkal inkább azt mondtam volna neki, hogy több cumit majd nem veszünk, amikor ez elkopik, eltesszük emlékbe vagy ilyesmi. De nem vitettem volna el a Jézuskával, Mikulással stb.

Kedves 11.57-es 71%-os!
Én nem aggódom az ujjszopás miatt, mivel én magam is elég sokáig (ált. isk. 2. osztályig talán) úgy aludtam el este és semmi bajom sincs! A fogaim teljesen szabályosak és az hüvelykujjam sem vékonyabb :) Na de nem rólam szól ez a kérdés :)
A lényeg, hogy azt nem értem, hogy ha már elvette a kérdező a gyereke cumiját, akkor miért adta vissza??? Most mit hisz a gyerek a Jézuskáról? Komolyan fogja venni?
Amúgy előttem írták, hogy meg kellett volna beszélni a gyerekkel, hogy ha tönkremegy a cumi, akkor nem kap újat és kész. Talán ez a legkíméletesebb megoldás, bár valószínűleg így is sírna egy kicsit. Na de akkor sem szaladnál le a boltba gyorsan venni neki egy másikat, nem???
Tehát ha eldöntjük valamiről, hogy az úgy van, akkor ahhoz tartani kell magunkat! KÖVETKEZETESSÉG!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!