Mit szóltok hozzá, hogy nem kaphat GYES-t, aki 8 órában dolgozik?
Most nem azért, de itt többen is arra hivatkoznak, hogy aki teljes munkaidőben dolgozik, annak miért is járna a gyes. Mert ugye nem gyereket nevel. Heti 30 óra az ugye napi 6 óra. Tehát napi 2 órával kevesebb, mint a 8. Namármost ha az anyuka 6 órában dolgozik és pl utazik a munkahelyére, akkor nem ugyanott van, mint egy olyan anyuka, aki 8 órában dolgozik és a munkahelye közelében lakik? Mert hát ugye biztos van ilyen is. Tehát pont ugyanannyit foglalkozik a gyerekével a két anyuka. Most akkor miért jogosabb a 6 óra. Meg ugye hány olyan lesz, aki feketén dolgozza le a plusz 2 órát. Az a baj, hogy itt 2 óra a különbség, és mindenki úgy csinál, mintha a 6 órás anyuka egész nap a gyerekével lenne, holott nem.
Tehát valahol jogos a felháborodás.
Én a hat órával sem értek egyet,aki dolgozik,annak nem jár ez a segély,aki otthon van a gyerekkel,az tegye össze a két kezét,hogy kapja.
Mi úgy vállaltuk be a babát,mint ahogy valaki írta korábban,mintha gyes és egyéb juttatások nem volnának.Szerencsések vagyunk,vannak szüleink,akik maximálisan támogatnának,ha rászorulnánk,de mielőtt valaki azt mondja,hogy az ő nyakukra szülök gyereket, elárulom,hogy nem,magunkat tartjuk el a férjemmel. Csak,mint lehetőség vannak,ha pedig nem lenne rá keret,akkor nem vállalnék be még egy babát úgy,ahogy pl. a kérdező,trükközve,stb....
Nagyokos anyukák!
Jogos a kérdező felháborodása, és igencsak nevetséges azon választ adónak a nyilatkozata, aki azt írta, hogy tanulj többet, dolgozz és stb. stb.
Én 3 diplomával és nyelvvizsgával kerültem utcára ahogy terhes lettem és most meg nem kapok munkát sehol, mert nem elég hosszú a nyelvem, nem bújok ágyba nagymenőkkel, és sorolhatnám.
Még azt a nyamvadt GYEST is elvették, akkor most a férjem fizetése mellé dobjam oda a 12.000 családit?
Nem irreális kicsit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!