Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális ez a védőnő?

Normális ez a védőnő?

Figyelt kérdés
Múltkor mondtam neki, hogy szóljon mielőtt jön. Nem szólt most sem, csak ideállított. Ha a kisfiamat nem veszi észre, akkor be nem engedem4 Gyűlölöm. :S
2010. dec. 22. 10:53
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
73%
A védőnők sose szólnak előre. Szóval igen, normális.
2010. dec. 22. 13:08
 12/27 anonim ***** válasza:
43%

nekem ugyanez volt a problémám a védőnőmmel, hiába kértem hogy szóljon előre ide, mindig beállított mintha valami putris cigányok lennénk, akiket mindig váratlanul kell ellenőrizni.

Épp a 2. babámmal voltam bent a kórházban, akkor született, amikor egyszer csak beállított hozzánk, a férjem volt itthon és ilyen szöveggel indított: "tudom hogy itthon van a kisbaba, jöttem megnézni..." hangsúlyozom, még bent voltunk a kórházban... erre írtam neki egy smst, hogy vegyen vissza vagy töltse ki a papírt, amit alá kell írnom, hogy a védőnői hozzáállás miatt nem kérem a védőnői szolgáltatást. Ugyanis ez nem kötelező...

amióta megkapta ezt az sms-t, mindig szól előre, végre megtanulta használni a kérem és köszönöm szavakat is...

szóval tudd kérdező, hogy nem vagy köteles kitenni magadat zaklatásnak, az ÁNTSZ-nél nyugodtan jelentsd be a problémádat!

2010. dec. 22. 13:26
 13/27 anonim ***** válasza:
26%

12:12-es: Ki kérte hogy telefonálgasson??? Nincs neki határidő naplója amibe beírja a szülővel egyeztetve, hogy pl. december 29én 10 órakor megy megnézni egy babát???

Nekem is ezzel a telefonköltséggel jött a védőnőm, de azért mert neki luxus egy sms-t kifizetni, azért senkit sem zaklathat kedvére.

2010. dec. 22. 13:28
 14/27 anonim ***** válasza:
45%
ebben egyébként még az az elkeserítő, hogy azoknál a családoknál, ahol ütik/verik a gyereket, vagy épp szexuálisan zaklatják szerencsétleneket, hol vannak a védőnők?????? Mindig felmerül bennem amikor ilyen szörnyű hírt hallok, hogy bezzeg azokhoz tuti nem állított be sosem a védőnő! Az ilyen hogy történhet meg??? Csak azokat jó zaklatni, akik normálisak??
2010. dec. 22. 13:31
 15/27 anonim ***** válasza:
64%
Sziasztok,nekem ez olyan furcsa,hozzánk fél éves koráig jött rendszeresen (előtte mindig felhívott telefonon,hogy otthon leszünk-e),utána megkért,hogy havonta vigyem fel a picit mérésre.Azóta nem volt nálunk.Most 16 hónapos a babám és a védőnő már csak azt kéri,hogy az oltásokra vigyem fel,ezt előre megmondja mindig.
2010. dec. 22. 13:43
 16/27 anonim ***** válasza:
73%
Egy védőnőhöz nem csak egy család tartozik, hanem több, és különböző korú gyerekek tartoznak hozzájuk. Elég nekik azt észben tartani, hogy az egyik most született, a másik meg holnapután 3 hónapos, megint másik baba meg fél éves és ezek szerint a szempontok szerint mennek ki a családokhoz, mert papírt kell kitöltenie ilyenkor. Ne várjátok már el, hogy külön kérelmet nyújtson be nektek! Azért vagytok otthon GYED-en/GYES-en, hogy várjátok a védőnőt, pár alkalmat ki lehet bírni szerintem, nem kell ilyen tragikusan kezelni a dolgot. Nem jó kedvükből mennek házról-házra egész nap. A másik, mi lenne ha tényleg telefonálna, hogy nesze itt az időpont, hozd el a rendelőbe ekkor és ekkor, ez sem lenne jobb igaz, mert akkor meg menne az a szöveg, hogy én aztán nem viszem a gyereket, mert beteg lesz a többitől. Azt kéne felfogni, hogy ez nekik a munkájuk, ezért kapják a fizetésüket, és ha tetszik, ha nem , ki kell menniük "terepre" is, hogy megnézzék, hogy viselkedik a gyerek a saját környezetében. De ha meg nem menne, akkor meg az lenne a baj...
2010. dec. 22. 13:46
 17/27 anonim ***** válasza:
52%
Nem igazán értek egyet ezzel a neki kötelező meglepni felfogással. Kislányom már 29 hónapos, lett volna alkalma megfigyelni a nevelési szokásainkat, a lakhatása körülményét, az ellátását, de mit mondjak, nem igazán tette meg. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor jött őt megnézni, egy éves kora után az sem érdekelte, hogy mi van vele. 14 hónapos volt a kislányom, mikor megszületett a kisfiam. Már két napja itthon voltunk a kórházból mikor meglátogatott minket. Addig nem volt ideje. A kisfiam 3 hónapos koráig kb. háromszor volt itt összesen. Aztán elromlott a kaputelefonunk. Megkértem, hogy ha szeretne jönni hozzánk, akkor beszéljünk meg előre egy időpontot, megadom a mobiltelefonszámomat, csörgesse meg, ha itt van (nem veszem fel!!!), én pedig leszaladok érte. Kértem, hogy mivel 11 és 12 között a játszótérre szoktunk menni a lányommal, ne erre az időpontra tervezzen. Erre közölte, hogy ő előre egy hónappal nem tud mondani időpontot, én hívjam fel őt a munkahelyén (azt nem tudja megmondani, hogy mikor van bent, próbálkozzak őt elérni!!!) egy héttel korábban és beszéljünk meg egy időpontot (percre pontosan), akkor menjek le a kapuba, nem telefonálgat nekem, mert ha véletlenül felveszem, az neki pénzbe kerül. Mondanom sem kell, két alkalommal megtettem neki, mind a kétszer fél tizenegyre ígérte magát, én a két gyerekkel fél órát álltam a kapuban, mire megjött, elmondta a sületlenségeit, konkrét kérdéseimre sosem adott választ, a kislányom hisztirohamot kapott, hogy miért nem indulunk már a játszótérre, aztán úgy döntöttem, hogy én ugyan nem telefonálgatok neki, majd szenvedjen meg érte ő, ha kíváncsi ránk. Azóta talán háromszor jött ide, kisfiam már 15 hónapos, sosem jelentkezett be előre. A legutóbbi volt a legkiakasztóbb, ép az ebéd főzés végénél tartottam, még kb. 10 perces melóm lett volna vele, a gyerekek már éhesek voltak, háromnegyed 12 volt. Csöngetnek, ő volt az, beengedem, de mondom neki, hogy mi a helyzet, nem alkalmas a látogatása, a gyerekeket kell ellátnom. De ő kényelmesen leült az asztalhoz, megkért, hogy addig hagyjam abba a főzést, elnézte, hogy a két gyerek rajtam vergődik, és fél egyig mondta a mondókáját. Ha normális, akkor én nagyon hülye vagyok. Minden esetre, én sosem állítanék be senkihez sem háromnegyed 12-kor, pláne nem, ha két három éven aluli gyerek lakik ott. Hiszen nekik délben alvás van!!!
2010. dec. 22. 13:48
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Sztem nincs ezzel gond.Tényleg sokszor váratlanul kell,hogy menjenek...az én fiam 2.5 éves,a mai napig kijár a védőnő,igaz,Ő mindig ide szól(de Tőle tudom,hogy sok helyre váratlanul megy).Ne legyél ennyire haragos,ez a dolga.
2010. dec. 22. 14:33
 19/27 anonim ***** válasza:
74%

Jé én csak itt ámulok. A mi védőnőnk eddig összesen háromszor volt nálunk, ebből egy még a gyerek születése előtt. Már két éves. :)

Mondjuk mi havonta mentünk sokáig a dokihoz, ahol ő is ott volt, és tudtunk beszélgetni, megnézte a babát.

Mondjuk nekem nem hiányzott, hogy jöjjön többet. Ha valami érdekelt, felhívtam. Mindig kedves volt.

(A szomszédba havonta járt, amin én meglepődtem, amikor kiderült, de az az anyuka jobban is igényelte. Szerintem végül is jól csinálta.)

2010. dec. 22. 15:06
 20/27 anonim ***** válasza:
42%
Nem azért vagyok itthon GYED-en, hogy a védőnőt várjam. Nálunk mindig akkor jött, amikor nem voltunk itthon, természetesen nem szólt előre. Aztán a 3 hós vizsgálaton szólt a gyerekorvosunk, hogy azért néha otthon is kellene lenni, amikor jön a védőnő. Ekkor én elmondtam a védőnőnek, hogy nyár lévén, én délelőtt megyek a gyerekkel sétálni, meg este, tehát délután megtalál. Mondanom sem kell, hogy ugyanúgy délelőtt jött mindig, amikor nem voltunk otthon. Megint "megfenyített" a gyerekorvos. Ekkor megkértem a védőnőt, hogy hívjon fel előtte. Sosem tette. Érdekes módon, amikor én hívtam őt és felajánlottam neki, hogy akkor neki megfelelő időpontban leviszem a gyereket nem volt ellene kifogása. Hozzáteszem nekem is költség, nem dolgozom, GYED-en vagyok és mindezek tetejébe még a gyerekemet is hozzá kell igazítani... Szerintem ő van értünk és nem fordítva. Arról nem is beszélve, hogy kérdéseimre sokszor nem tud válaszolni...
2010. dec. 22. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!