3 éves fiam rá van kattanva az édességre. Mitől lehet?

mert szereti az édességet.
Például az én nagyobbik fiamat soha nem érdekelte az édesség, sőt ha kivette ebéd előtt a túró rudit, simán visszatette a hűtőbe. Aztán egy vírusfertőzés folyományaként cukorbeteg lett, és semmi gondunk a "diéta" betartásával. Mert nem érdekli az édesség.
A kicsi viszont rá van kattanva az édességre. egyszer kaptunk egy doboz kinder csokirudat, otthagytam az asztalon, mert a nagyfiam nem nyúlt hozzá és mire térültem fordultam az 1 éves megette az egész doboz csokit. Csak az tűnt fel, minek szaladgál a kukához illetve az, amikor már a dobozt dobta ki. És odavan az édességért, megkérdezem nem is enne mást, csak csokit, cukrot, kekszet, gabonagolyót.
Úgyhogy részben van csak igazad első, mert ez emberfüggő is. Én soha nem eszem csokit, szinte semmi édességet, nem szeretem az olyan ételeket sem, ami édes (mákos tészta, tejbegríz, palacsinta)És nem is érzek késztetést, hogy sütit kéne sütnöm vagy elmenni egy cukrászdába. Van aki meg minden nap eszik csokit, süt sütit. Én nem gondolom, hogy ilyen sarkosan kéne fogalmaznod, hogy van egy hülye anyja, aki odaadja neki.
Másrészt abban igazad van, hogy én is elrakom az édességet, a hűtőben is el van dugva a joghurt, rudi, tejszelet, s nem adok neki. De attól ő még rá van kattanva. És ha kapunk valakitől, akkor rájár addig, míg el nem fogy. Úgyhogy ő rá oda kell figyelni ebből a szempontból.

Ne bosszants fel, igen vírus fertőzéstől cukorbeteg. Tudod okoska ez egy autoimmun betegség, ami elpusztítja a hasnyálmirigy inzulin termelő béta sejtjeit. Vírusfertőzés következtében, mivel az immunrendszer nem ismeri fel a sejteket és ezért a vírusokkal együtt elpusztítja a hasnyálmirigy szigeteit is. Teljesen egyértelmű volt nálunk mert lezajlott a vírusfertőzés és az orvosi nagykönyvvel egybecsengően rá 4 hétre cukorbeteg lett-vagyis elpusztultak a béta sejtjei.
Nem kell megmondanom az orvosnak pontosan tudja, hiszen diabetológus és ezzel foglalkozik.
Te kevered a szezont a fazonnal. Amiről te beszélsz az az IDŐSkori cukorbetegség (a II típus), de az nem alakulhatott ki a 4 évesemnél, mert 4 évesen nem időskorú. Nálunk az 1-es típus, a gyermekkori van. és a kutatások egyértelműek az ilyen betegek 83%-nál kimutatható a vírus. Mégha a tünetek alapján nem is lenne egyértelmű.
Ha valamiről nem tudsz, ne okoskodj, mert hülyén veszi ki magát.
Kedves első!
A HÜLYE anyja nem azt írta, h mindennap KAP, hanem hogy mindennap KÉR édességet. Ez nem ugyanazt jelenti!!!!!!!!
És talán ha kicsit tájékozottabb lennél tudhatnád, h van bio-nyalóka is, amiben szőlőcukor van. És a fiam erős köhögését bio-boltban kapható köhögéscsillapító cukorka szüntette meg. Ja és egészségesen étkezünk, mindenkinek jók a fogai, és nem nyomunk egy tonnát sem!!!!!!!!!!
A normális válaszokat köszönöm szépen!

És a tejszelet sem teszi tönkre senkinek a fogait, (látszik nem csak a cukorbetegségről nem hallottál még) hanem a fogkefe, fogkrém is ismeretlen előtted. Tudod ezek a fogápolás kellékei. És ha rendesen mossa valaki a fogait, akkor nem teszi tönkre őket a napi édesség sem.
De ha valaki nem tisztitja őket, akkor is tönkre megy, ha életében nem evett tejszeletet.

Kedves első!
Te aztán nagyon"kedves "ember lehetsz.Kíváncsi lennék,hogy amikor te kicsi voltál,mennyi édességet kaptál,mert akkor még nem volt divat ez a nagy"egészséges életmód"Nem biztos,hogy ha a gyerek naponta kap egy kis csokit,attól még azonnal cukorbeteg lesz.
A kérdezőnek:szerintem ha még kér csokit,próbáld valahogy elterelni a figyelmét játékkal,én is azt szoktam,vagy adok neki helyette valami gyümit

Nem cinikus voltál, hanem egyszerűen bunkó. Pedig még a wikipédia, ami igazán nem tekinthető komoly forrásnak is egyértelműen leírja. (és az orvos nem onnan tájékozódik, hanem szaklapokból, kutatásokból) cukorbetegség: genetikai hajlammal rendelkezőknél valamilyen (sokszor banális VÍRUSFERTŐZÉS)által beindított autoimmun folyamat. Nincs közvetett és közvetlen ok sem, hiába célozgatsz.
És egyébként pont a cukorbetegség miatt tudom, egy kinder tejszelet pontosan 10 szénhidrát, egy Túró Rudi meg 6. Ennyitől ha naponta kap a gyerek sem fog elhízni. Teljesen kizártnak tartom.
És az én kisfiam cukorfüggő, mint írtam és 2 és félévesen 11 kiló. A nagy meg 4 évesen volt 13, amikor cukorbeteg lett és kórházba került. Úgyhogy a cukorbetegség és az elhízás között még közvetett, beleerőltetett kapcsolatot sem látok. Szintén Wikipédia, az ilyen cukorbetegek 85%-a normál vagy alacsony súlyú.

A fiúk egyébként is imádják az édességet. Én nem bírok megenni semmi csokis dolgot. Az édesség számomra a fagyiban kimerül. Viszont, amikor a fiaimmal voltam terhes, minden nap legalább két szelet süti, puding, túró rudi. Majd megszülettek a fiúk, és a nagyobb - mivel már ő olyan nagy - szintén kap minden nap túró rudit vagy kinder tejszeletet. Kap Cerbona szeletet is, bio kölest is. Azért, mert kap a gyerek édességet kontrollált körülmények között, még nem lesz hülye az anya!!! Szerintem sokkal nagyobb probléma, ha valami tiltva van. Nálunk kint vannak az asztalon a Mikulás csomagok, az ablakban a csoki Mikulások, és nem jár rá, nem erőszakoskodik, nem csórja el a 3 évesem. Nem hiszem, hogy a túró ruditól vagy a tejszelettől lesz valaki elhízott vagy cukorbeteg. Sokkal rosszabb, ha valaki a "Mekdobálsz"-ba viszi a gyerekét és ott ünnepelteti a születésnapokat....
Kérdésre válaszolva, finomak az édességek. És nekem tapasztalatom, hogy a fiúk nagyon-nagyon szeretik :). Különben is, boldogsághormont termel :D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!