Mindegyik orvos ennyire rá van kattanva a percentilis táblázatra?
Nekik ez valami előirás lehet,hogy ha a táblázaton melül marad,akkor az a jó,ha kimegy,akkor az figyelemfelkeltő.
Nektek a súly vagy a magasság tér el?
Nekünk 1 évesen kisebb volt a kisfiam,mint a táblázat szerint kellett volna,de 2 évesen behozta. Úgyhogy tényleg hülyeség,mert nem biztos,hogy egyenletes ütemben fejlődnek állandóan.
Mivel az az etalon, az olyan, mint nekünk felnőtteknek a testzsír %.
Percentil nélkül elég nehéz lenne kideríteni, h kórosan sovány, v épp elhízott a gyermek.
Ránézésre azt mondta a dokinéni, hogy milyen szép, formás baba. Amikor pedig beírta a táblázatba az adatokat, akkor mindjárt megjegyezte, hogy ez nem az igazi.
Ezért nem tudom, hogy miért ennyire kell a percentilis-hez alkalmazkodni.
anno a nagyoknál is nézték
a lányom mindig alatta volt mint a magasságban mint a testsúlyban de mivel rendesen fejlődött nem mondott a doki semmit sem (1 évesen volt 72 cm és 8700g)
amugy én és az apja is alacsonyak vagyunk
emellett a fiam mindig túlszaladt mind a kettőben de arányos volt és ö is jól fejlődött (1 évesen volt 10,5 kg és 83cm)
most ikreknek nézik őket pedig 3 év van közöttük :-))
szal szerintem azért kell h valamihez viszonyítsák a gyereket ha arányos és rendben fejlödik akkor semmi baj nincs
mondjuk ami hiba benne h nem figyeli az szülök alkatát
szal egy alacsony szülőpárnák nem hiszem h magas gyereke lesz
magyarán összegeztek egy halom gyerek méretét átlagot vontak és tettek rá +-10% és rámondták h ez a jó
ha 180cm magas vagy és a párod is veri a 2m akkor a gyerek is magas lesz persze h kimegy a táblázatból :-)))
szal nem kell komolyan venni ez inkább a dokiknak irányadó
De legalább megnézi.
A mi dokink tojik rá nagy ívben, hogy mekkora a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!