Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elküldjem-e a mamához aludni...

Elküldjem-e a mamához aludni 2,5 éves lányomat?

Figyelt kérdés
A mama nagyon szeret vele leni, de a multkor sírt nálluk és haza akart jönni, persze ezt csak pár naooal később tudtuk meg. Ma megint jönne érte, de a lányom azt mondogatja, hogy nem szeretnék ott aludni. A mama persze azt fogja gondolni, hogy én beszéltem bele a gyerekbe ezt a dolgot, pedig nem.
2010. dec. 17. 14:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem menjen a mamához a pici. Sajnos meg kell tanulnia, hogy anyának is kell szabadidő, és minél hamarabb szoktatod hozzá, annál hamarabb lesz el a mamánál. Ha a mama imádja, biztosan nem csinál rosszat a picivel, és ha megbarátkozik a kislány a helyzettel, már Ő is jól fogja érezni magát :)
2010. dec. 17. 14:18
 2/12 anonim ***** válasza:
Én megmondanám a mamának, hogy egyelőre nem alszik ott a gyerek, mert nem úgy készül, nem várja, nem szeretne ott aludni. Ő még nem olyan nagy, hogy elvárható legyen tőle.
2010. dec. 17. 14:19
 3/12 anonim ***** válasza:

Én hagynám ott aludni. De ha álmatlan éjszakád lesz miatta, akkor azért ne tedd. :)

Szerintem ha most nem szokja meg, hogy néha ott alszik, később tuti nem fogja.

2010. dec. 17. 14:30
 4/12 anonim ***** válasza:
50%
Engem is állandóan csesztetnek a nagyik miatta. 29 hónapos a kislányom, szokták tőle kérdezgetni, hogy ott aludna-e náluk, néha-néha visszaválaszol nekik, hogy igen, de általában nem törődik a kérdéssel. Hál' Istennek nem voltam még rászorulva, hogy ott keljen aludnia valamelyiknél, és nem is szívesen vinném, mind addig, míg ő maga nem szeretne menni. Anyósom nagyon erőszakos fajta, nála tartok attól is, hogy ha a gyerek esetleg idő közben meggondolná magát, akkor a sírás ellenére is ráerőszakolná, hogy ott aludjon. Márpedig én nem szeretném ezt, azt szeretném, hogy örömmel legyen velük, én is rengeteget aludtam a nagyszüleimnél (saját akaratomból, mert annyira jó volt), nagyon sok jó élményem van a gyerekkoromból ő általuk is. Édesanyám megértette ezt, Anyós puffog. Egyenlőre győzködik a gyereket, de még nincs az a hatás, aminek szerintem kéne lennie. Visszatérve a kérdésedre, én biztos nem küldeném, ha nem muszáj.
2010. dec. 17. 15:10
 5/12 anonim ***** válasza:
16%
Én soha nem aludtam a nagymamáimnál.Nem is értem mi ez, hogy meg kell szoknia a gyereknek, hogy anyának kell szabadidő.És akinek nem élnek a rokonai az kinek passzolja le a saját gyerekét?Nem értem, megszülted nálad aludjon minden este.
2010. dec. 17. 17:36
 6/12 anonim ***** válasza:
76%

Ezzel nem értek egyett, nekem rengeteget adott a nagyszüleimmel töltött idő.

És nem kerültem távolabb a szüleimtől, sőt inkább közelebb: megismertem őket a szüleiken keresztül, hallottam történeteket az ő gyerekkorukról, stb.

Sose fosztanám meg a kisfiam az ehhez hasonló élményektől. :) Mi szoros kapcsolatot építettünk ki a nagyszülőkkel, ez néha kicsit nehéz, de óriási segítség is egyben.

Mindkét nagyszülőnél aludt már a kicsi 1x, illetve napközben többször is. 2 éves.

2010. dec. 17. 20:56
 7/12 anonim ***** válasza:
Én egyelőre nem erőltetném, teljen el pár alkalom a nagyinál ottalvás nélkül. Aztán ha jól érzi magát, akkor újra előjöhet a téma.
2010. dec. 17. 22:40
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem az unoka van a nagyiért, hanem a nagyi az unokáért. Csak akkor hagyjátok ott, ha ő is szívesen marad.
2010. dec. 17. 22:41
 9/12 anonim ***** válasza:
Ne. Mamámék tőlünk kb. 20 m-re laktak, mégsem aludtam ott 5 éves koromig. Ha erőlteted sokkal rosszabb lesz.A mama ott nagyon elcseszte, hogy nem vitte haza. Ezért nem akar ott aludni.
2010. dec. 18. 06:58
 10/12 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy én is sokszor mondtam, hogy ott akarok aludni. El is vitt a papa, vagy a mama, de amint alvás idő volt sírtam és haza is vittek. Ez így volt helyes.
2010. dec. 18. 07:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!