Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez az alvás alatti hiszit meg...

Ez az alvás alatti hiszit meg milyen jelenség, sose láttam még? 2 éves anyukája

Figyelt kérdés
Lányom egyszer csak felkelt, kimászott az ágyból, ölbevettem, és mivel tudtam, h nem aludta ki magát, - legalább 1,5 órát alszik - 50 perc alvás után még visszatettem az ágyba, és olyan hisztibe kezdett, amit még sosem láttam rajta, kisdisznó hangjon elkezdett visítani, toporzékolni, hátulról átölelve alig bírtam lefogni, és mikor le akartam tenni újból, belerúgott a hasamba - terhes vagyok - ekkor rácsaptam két csípőset a kezére, majd csendben maradt, és mint aki jól végezte dolgát , visszaragadt a szeme, most megint alszik. Tisztára mintha nem is lett volna ébren..érdekes.
2010. dec. 16. 13:52
 1/4 anonim ***** válasza:

Az enyém éjszaka csinált ilyeneket, szerencsére mára már kinőtte! Most 2,5 éves!

Én azt olvastam ezzel kapcsolatban, hogy alvás közben dolgozza fel a kis agyuk az ébrenlét történéseit és ez kihat az alvásra, olykor ilyen módon. És igazából fel sem ébrednek, és egyszer csak mintha elvágták volna a sírást újra álomba zuhannak! Szerintem a Te gyerkőcöddel is hasonló lehetett.

Ja és azt olvastam még, hogy ez bár ijesztő tud lenni a szülő számára, még sincs semmi tennivaló vele. Valahogy vissza kell altatni és az agyi fejlődéssel megszűnnek az alvás közbeni sírdogálások!

2010. dec. 16. 13:57
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha valóban nem volt magánál, akkor ez pavor nocturnus lehetett. Vagy éjszakai felriadás. Ahogy az előző is írta nem tudsz semmit tenni, csak kivárni a végét. :(

Nálunk az segített, hogy elalvás előtt nem néz tévét és próbálunk nyugisabban játszani. (De néha így is előjön, mostanában elég ritkán - 2 éves.)

2010. dec. 16. 17:24
 3/4 A kérdező kommentje:
ez nappal volt sajnos
2010. dec. 16. 18:01
 4/4 anonim ***** válasza:

nálunk olyan volt eygszer, kb. 3 hónapja, hogy autóval jöttünk haza, (budapest -sopron), elaludt az autóban, kb. este 10-re értünk haza. kivettem, elkezdett üvölteni, rúgkapált, alig tudtam levetkőztetni, közben végig sírt, fürsdésről szó sem lehetett...beraktam egyből az ágyba, elaludt. vsz rossz periódusban ébredt fel, ami megzavarta, és így reagált.

most 2 éves.

2010. dec. 17. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!