A sokgyerekesek gondolnak arra is, hogy mi lesz, ha egyedül maradnak a gyerekekkel, pár nélkül?
Az előbb olvastam egy Mónika nevű nőről, aki 6 gyerekkel maradt egyedül, mert meghalt a férje. A közvetlen közelemben egy öt gyerekes nőt hagyott el a férje (ők láthatók amúgy az Álomépítők 5. adásában is), és van még egy család, 4 gyerekkel apuka maradt egyedül (anyuka külföldre költözött az új hapsijával).
Én azt mondom, még egy-két gyerekkel talán el lehet lavírozni az életben, de 4-5-6 gyerekkel? Nem kitolás ez a gyerekekkel?
ha már felhoztuk a ruha-cipő témát: a gyerekek hihetetlenül gyorsan tudnak nőni, nincs is nagyon idő rá, hogy elhordják a ruháikat, így azt megörökölhetik a kisebbek. A cipők meg még tovább bírják.
És ha szétmennek a szülők, akkor legalább ott vannak a testvértek egymásnak, van kivel összefogni, ha már anyu bepasizott, apu meg lelépett egy csajjal.
Négy gyerekünk van. Gondoltam rá, hogy mi lesz, ha egyedül marad valamelyikünk. Nyilván anyagilsg sem lenne könnyû, de azt mindig meg lehet oldani. Érzelmileg viszont nagyon nehéz lenne, ettõl jobban félek. Mindkettönknek összetartó családja van és a gyerekek is segitenek, hogy az ember tovább tudjon élni. Szóval biztosan sokkal,de sokkal nehezebb lenne egyedül, de megoldható. Ezért ezt a kockázatot vállaltuk.
Nem akarok csak azért lemondani a gyerekekrõl, mert történhet valami... Nem akarok azért lemondani a vizparti nyaralásról, mert profi úszók is megfulladhatnak. És nem akarok folyton otthon ülni, mert az utakon olyan sok a baleset.
Sok gyerek sok gond, de sokkal több öröm is. Ezt az én nagymamám mondta és én ennek tudatában vállaltam a négy gyerekemet. Igy nekik is könnyebb, mertha bármi történik egyikönkel, akkor nekik könnyebb feldolgozni, mert több szoros érzelmi kötelékök is van.
Én egyetlen gyereke vagyok a szüleimnek, mind a ketten elhagytak. Sokszor jól jött volna egy tesó. (persze örültem, hogy nincs, mert akkor neki is rossz lett volna)
mi vártál kérdező? senki ne szüljön ennyi erővel, mert 1 gyerek is baromi is sok pénz. akkor azt az 1-et is felelőtlenség bevállalni. ugyan... mindenki szüljön annyi gyereket, amennyit nevelni szeretne. akár egyedül, akár párban. előre vészmadárkodni meg eszetlenség.
1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!