Aggódnom kell 2,5 éves keresztlányom miatt? Bővebben lent.
Nekem a 2,5 éves lányom összefüggö mondatokkal beszél,tud mondókát is.....
Minden gyermek ma´s.
A kishúgom is így volt.Majd mikor oviba ment,minden más lett,pár hónap múlva egyre szebb mondatokban beszélt.
Az óvónő szerint mert hogy a többi gyerek megértse muszáj volt megtanulnia beszélni.
2,5 évesen valóban kicsit többet illene beszélnie, főleg, hogy lány.
Ez persze nem azt jelenti, hogy gond van.
Amit neki mondanak megérti?
Javasolnám, hogy esetleg a helyi nevelés tanácsadót, vagy logopédiai szakszolgálatot (ahol van logopédus), keressék fel a szülők. Ha indokoltnak látják, akkor elkezdenek vele foglalkozni, ill. tanácsokat adnak a szülőnek.
Első körben talán egy hallásvizsgálat sem ártana.
De mondom, nem kell mindjárt rosszra gondolni, valószínűleg hamar behozza majd a társait.
(Egy szintén logopédus anyuka)
Köszönöm a válaszokat!
Kedves logopédus anyuka! Mindent megért, amit mondanak neki és ha foglalkozunk vele, nagyon gyorsan tanul. (Sajnos nem tudjuk megoldani a párommal,hogy napi szinten foglalkozzunk vele)Okozhat ekkora lemaradást, hogy az anyja nem foglalkozik a gyerekkel, azon kívül hogy ellátja? Sajnos az anyukája nagyon gyerekeszű, ráadásul a gyerek körüli nevelési kérdések megoldását is mindig mástól várja.
Bár nem vagyok az a fajta, aki nagyon szorgalmazza a bölcsit, ha nem muszáj, most mégis azt mondom, nagyon jót tenne a kislánynak, ha felvennék a bölcsibe.
Igaz, az oviig csak fél év, és nem is biztos, hogy felveszik. De jót tenne neki, ott szerintem sokat tanulna, és a többi gyerek is motiválná.
Igen, sokat számít a fejlődésben, hogy mennyit foglalkoznak egy gyerekkel.
Sajnálom, de remélem hamar behozza lemaradást!
(logopédus anyu)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!