Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ilyennek kell lennie egy 2...

Ilyennek kell lennie egy 2 évesnek?

Figyelt kérdés

Kislányom egy hét mulva lesz 2 éves. Mindig elolvasom a szakirodalmat, meg az internetes dolgokat az adott korszakrol. Csak szeretném tudni mások hogy vannak ezzel. Mit tud a ti 2 évesetek? Jol haladunk?

Lányom nem akar bilizni, nem hajlando rá sem ülni, esetleg utolag szol hogy kaka. Cumizik, nem csak alváshoz, nappal is. Cumisüveget még használunk, igaz csak az esti és reggeli kakakohoz. Napközben csőrös pohárbol iszik. Egyedül eszik, néha villával. Csak be kell segiteni néha, ha engedi.

Beszélni mostanában kezdett, elég sok mindent mond, de legtöbbször "hablatyol", beleszőve egy-egy értelmes szót. Eddig elég barátságos volt, de egy ideje struccpolitikázik. Ha rászolok, vagy valaki (aki nem én vagy az apja vagyunk) csak ránéz, becsukja a szemét, elforditja az arcát. Ujabban mindenre a válasz a NEM. Ja, és a hisztik..... Tudom, dackorszak.

Szoval, nem hinném hogy levagyunk bármiben is maradva, legalábbis remélem. Csak érdekelne más anyukák véleménye, és más 2 évesek fejlettségi szintje.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2010. dec. 8. 10:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.13.14-es

Azt kihagytam hogy 2 hónapos kora óta egyedül alszik el,külön szobában,és azóta is átalussza az éjszakát.

Színek közül a kéket és a pirosat felismeri.

2010. dec. 8. 13:21
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommenteket.

Azért mégiscsak levagyunk egy kicsit maradva, mert a válaszolok többségénél már valamennyire megy a bilizés és nincs cumizás.

Óhatatlanul is összehasonlitom a gyerekeket.

És bár tudom hogy nem egyformák, azért kicsit hibáztatom magam hogy nem tud többet.

Ja, a szineket kezdi érteni, tudja hogy mi a kék és a sárga, ezt tudja kimondani.

Azt mondják, hogy amelyik gyerek korán kezd el járni, az később kezd beszélni, és forditva. Mi korán kezdtünk járni :)

A bili dologgal egyértelmű hogy nem vagyok elég "erős".

A cumit hogy fogm elvenni, nem tudom....

Mindamellet nagyon kis értelmes és okos, ha jo a kedve olyan mint egy angyal, puszit ad, köszön, meg kell zabálni. És az enyém!!!

2010. dec. 8. 13:47
 13/17 anonim ***** válasza:

Szia

Szerintem ilyen korban annyira már szinten állnak a gyerekek, hogy teljesen felesleges őket összehasonlítani.

Az én fiam most volt 2 éves.

Valamikor napokig nem kakil a pelenkába, hanem szól hogy kell, aztán utána napokig nem szól, hanem megy a pelusba. Pisit automatikusan a pelusba ereszti.

Nem eszik egyedül, viszont egyedül iszik pohárból és üvegből is.

Szépen beszél.

10-ig elszámol, 4-ig bármit megszámol.

Színekből felismeri a pirosat, kéket, narancssárgát és a feketét.

Több mondókát tud, rövidebbeket és hosszabbakat is, de a családon kívül senki nem érti meg.

Egyedül alszik.

Soha nem cumizott.

Iszonyat akaratos, de mégsem nevezhető hisztisnek.

2010. dec. 8. 14:22
 14/17 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam januárban lesz 2 éves. Néha ráül a bilire, WC-re, de még nem sikerült belepisilni, kakilni.

Alváshoz cumizik és amióta beszél napközben is egyre többször kéri, de csak itthon, a lakásból nem visszük ki.

Pohárból iszik, cumisüvege nem volt. Önállóan eszik, de kevesebbet mint amikor etetem.

Másfél évesen kezdett el beszélni, mára már mondatokban beszél. A dackorszak most kezdődik nála, eddig elég jól megúsztuk. Ja és persze nagyon eleven ördögfióka aki elméletben jól tudja mit nem szabad csinálni, még mondja is, de azért csinálja.

2010. dec. 8. 14:45
 15/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Kicsi lányom vasárnap lesz 2 éves. Nem érdekli a bili, nem marad meg rajta. Utólag szól néha, hogy bekakált, de ennyi. Nem erőltetem, nem is idegesítem magam rajta. Mire megy oviba csak elhagyja a pelust..

Cumimániás ő is, hatalmas hisztit tud csapni, ha nem kapja meg. Akkor szokott rá nagyon, amikor nagyon bántotta a fogzás.

Eszeget egyedül is, de nagyon sok mellé megy, a levest inkább még én adom neki. A főzelék, tészta egyre szebben megy neki.

Iszik pohárból is, de sokszor nagy a lendület és a ruháján landol az innivaló. Sportkupakosból nem nagyon akart inni, de most már az is megy, babakocsiban inkább azt adok neki, mint poharat.A reggeli-esti tejci még cumisüvegből megy, de ez inkább megszokás. Csőrösből is meg tudja inni, de pohárból a leöntés miatt még nem adom neki.

Összetett mondatokat mond, elég sok mondókát vagy mondóka-részletet elmond. Tegnap így köszöntötte a mamáját: Szia Mami, mi újság? Papi irodájából eljőve meg ilyent szólt:Ancsa néni és a szemüveges Gyuszi bácsi integet..

Fél órát vagy hosszabb időt is elvan egy könyvvel, meséli mi van a képeken, Ilyenkor nála is keveredik az értelmes beszéd hablatyolással.

Egy sima képeslapról is képes hosszú percekig mesélni..Szeret főzni, kockázni, a nagyobb plüssöket imádja. De a favorit a könyv! Egyik mami Mikulása nem hozott könyvet, nem is nagyon érdekelte a kapott ajándék..

Könyvmoly, mint az anyja:-)

Mostanában iszonyú barátságos, minden ismerős-ismeretlen kisgyerekhez odamegy az utcán.

Az öltözés nálunk nehézkesen megy, ezt sokat kell gyakorolni.

Hiszti naponta van, főleg ha fáradt már vagy ha valami nem úgy van, ahogyan ő akarja. Ilyenkor otthagyom, ahol van és nem foglalkozok vele.

Nincs elmaradva a kicsid, látod a válaszokból is, hogy ki ebben, ki abban van előrébb. Mire oviba mennek, mindenki ugyanazt fogja tudni.

2010. dec. 8. 14:45
 16/17 anonim ***** válasza:
11,47-es vagyok.Azt azért ne feledd el.hogy nem biztos,hogy való infókat kaptál,akár a bilizésről vagy a cumizásról,bár véleményem szerint ez a 2 legutolsóbb dolog.ha megérett rá úgyis bilizni fog,és ha nagyobb lesz a cumit is el fogja hagyni,ennél sokkal de sokkal fontosabb dolgok is vannak,nincs lemaradva egyáltalán.tehát ne légy magadra mérges,inkább örülj,hogy milyen okos lányod van.mert az.!!
2010. dec. 8. 17:01
 17/17 anonim ***** válasza:
Na én ezért nem olvasom a "szakirodalmat" így nem hasonlítom össze senki gyerekével. Ez nagy divat hasonlítgatni. Tőlem a nagynéném kérdezi miket tud már kicsi lányom. :-D Az ö unokája 3 éves az én kislányom 20 hónapos de állandóan versenyezteti a két gyereket!
2010. dec. 8. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!