Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért ilyen 5 évesen? Normalis?

Miért ilyen 5 évesen? Normalis?

Figyelt kérdés

Most nem panaszkodom,söt én vagyok megrémülve kicsit a fiamtol.

Jelenleg 5 éves,2 év alatt megtanult perfekt németül,megértö szófogadó,nem hisztis,semmi rosszat nem tudok rá mondani.

pl.Ha látja hogy elszundtok,mert fáradt vagyok,nem hangoskodik,csöneden játszik,es ha közbe haza jön a férjem ,rá szol csöndbe anya alszik...

teljesen egyedül feltalálja magát,mindenben.

Ha a boltba megyünk mar tudja miket kell vásárolni.

Lassan mar félemetes hogy nekem magyarázza meg a dolgokat.

Normális ez 5 évesen?

2010. dec. 7. 18:41
 1/6 anonim ***** válasza:
27%
Jajj, szegényke...biztos beteg....nem értem, mire gondolsz, a leirtak szerint nem retardált. De nem is zseni. Átlagos ötéves. Egy ekkora gyerek nem ordit és hisztizik naphosszat, ezen már túl van. Lassan iskolaelőkészitős lesz. Tehát értelmes.
2010. dec. 7. 18:47
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerencséd van,hogy ilyen.És nem hiperaktívan rohangál egész nap.
2010. dec. 7. 18:49
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon okos, értelmes fiad van. Annyit kérdezhetnék, hogy kisebb korában, olyan két éves körül, milyen volt? Akkor is eljátszott magában, vagy még van remény, hogy majd az enyém is ellesz néha negyed órát magában?
2010. dec. 7. 18:59
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Biztos sok időt töltötök együtt, és látja a ti jó példátokat, és sok mindent spontán megtanult. Nincs ebben semmi rendkívüli, a gyerek azt szedi magára, amit lát, hall. A kedélyállapota milyen? Vidám, felszabadult gyerek egyébként? Lehet, hogy egy kicsit koravén a gondolkodása, arra azért figyeljetek, hogy ő még gyerek, ne mini felnőttként kezeljétek.
2010. dec. 7. 22:03
 5/6 A kérdező kommentje:
2 éves korában is el játszott mindig egyedül,nyugodtan megtudtam,tudok fözni mellette.amugy egy jo kedvü vidám gyermek,kiváncsi az uj dolgokra,semmit nem ad fel mert nem birja kirakni,addig rak ki pl egy 300 db os kirakot is amig nem végez vele,nincsenek dühkitörései,mostmar fözni szeret velem.es segit is,persze csak modjával
2010. dec. 8. 08:21
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem akarom verni a mellem, de az én 4,5 éves lányom a perfekt németet leszámítva ezeket mind tudja és produkálja. A boltban kb 3 éves kora óta tudja, mit szoktunk venni, és ő pakol a kosárba.

3,5 évesen született a kistesója, azóta mindenki ki van osztva (nagyszülők, unokatesók, apa), hogy mit szabad és mit nem szabad (a babára való tekintettel), mit ehet már, mit nem ehet még....stb. Odafigyelő, gondoskodó....tegnap elrezeltem az ujjam, leültetett az ülőgarnitúrára, alátolta a lábamnak a lábtartót, betakart egy pléddel, hozott zsepit az ujjamra, és egy tálcán almát és banánt....mindezt teljesen magától :-)))

Szeintem egy teljesen átlagos 4,5 éves kislány, semmivel sem gondolom zsenibbnek vagy különlegesebbnek, mint a társai. Persze tündérdrága és imádom, de nem járkálok rózsaszín szemüvegben.

2010. dec. 8. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!