Miért ilyen 5 évesen? Normalis?
Most nem panaszkodom,söt én vagyok megrémülve kicsit a fiamtol.
Jelenleg 5 éves,2 év alatt megtanult perfekt németül,megértö szófogadó,nem hisztis,semmi rosszat nem tudok rá mondani.
pl.Ha látja hogy elszundtok,mert fáradt vagyok,nem hangoskodik,csöneden játszik,es ha közbe haza jön a férjem ,rá szol csöndbe anya alszik...
teljesen egyedül feltalálja magát,mindenben.
Ha a boltba megyünk mar tudja miket kell vásárolni.
Lassan mar félemetes hogy nekem magyarázza meg a dolgokat.
Normális ez 5 évesen?

Nem akarom verni a mellem, de az én 4,5 éves lányom a perfekt németet leszámítva ezeket mind tudja és produkálja. A boltban kb 3 éves kora óta tudja, mit szoktunk venni, és ő pakol a kosárba.
3,5 évesen született a kistesója, azóta mindenki ki van osztva (nagyszülők, unokatesók, apa), hogy mit szabad és mit nem szabad (a babára való tekintettel), mit ehet már, mit nem ehet még....stb. Odafigyelő, gondoskodó....tegnap elrezeltem az ujjam, leültetett az ülőgarnitúrára, alátolta a lábamnak a lábtartót, betakart egy pléddel, hozott zsepit az ujjamra, és egy tálcán almát és banánt....mindezt teljesen magától :-)))
Szeintem egy teljesen átlagos 4,5 éves kislány, semmivel sem gondolom zsenibbnek vagy különlegesebbnek, mint a társai. Persze tündérdrága és imádom, de nem járkálok rózsaszín szemüvegben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!