Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » S:O:S. Hová fordulhat egy...

S:O:S. Hová fordulhat egy válságban lévő anyuka? Van ingyenes pszihológiai segítség? És átmeneti szállás néhány hétre 8 hónapos babával?

Figyelt kérdés
Ha lenne pénzem albérletbe mennék 1-2 hónapra, amig rájövök hogyan tovább. Nem akarok ismerősöket bevonni a problémába, amíg nem látom át, tulságosan feldult vagyok.
2010. dec. 6. 13:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

ha csak ennyi a baj valójában, akkor én nem költöznék, hanem kérnék segítséget a baba ellátásához és a saját ellátásodhoz. Akár családi segítséget is.

És ha jól vagyok, akkor gondolnám át és hoznék valami komolyabb döntést. Ebben az állapotban nem.

Nincs senki aki segíthetne?

2010. dec. 15. 09:40
 12/14 A kérdező kommentje:

A törés azóta történt. Túl hosszú volna ahhoz, hogy leírjam. Kértem, hogy menjen pszihológushoz, egy alkalommal volt csak. Azt gyanítom, hogy a házasélettel járó feladatok, a gyerekvállalással járó újabb feszültségek ( a gyereket nagyon szereti, csak nehezen rávehető, hogy bármit tegyen érte), felerősítettek valamilyen pszihés betegséget, személyiségzavart. Egyik pillanatban mosolygós, kedves, a következőben dühöngő őrült, nem múlik el nap hogy néhányszor ne lenne rohama.

Féltem a kicsit, mert engem már megcsapott, komoly értékeket is összetört a lakásban. Úgy tűnik kényszeresen mindent tönkretesz amihez hozzáér, pedig görcsösen próbálkozik. Csak mostanában tudtam meg, hogy mielőtt elvett volna is voltak hasonló dolgai, amit akkor hétköznapi kellemetlenségek váltottak ki. Az anyja szerint a nagybácsik is hasonló karakterek, főleg az, amelyik 50-en túl nősült. Annak nincs saját gyereke és a felesége kezelni tudja a problémát.Úgy tűnik én nem. Mikor lehiggad igyekszik kibékíteni, jóvátenni...de ezt bevállalni gyerekkel?!

Arra gondoltam, hogy szakemberrel kellene részletesen átbeszélnem, mielőtt végleg elhagyom, mert lehet, hogy nem reménytelen, bár a gyógyuláshoz a közreműködése kellene, és időbe tellne a kapcsolatunk gyógyulása is, én már csak részvétet érzek iránta. Néha iszonyodom és menekülnék.

2010. dec. 15. 11:07
 13/14 anonim ***** válasza:

hát annyi ilyen dühöngő látens őrült végezte ki a családját mostanában, hogy én nem kérdeznék, menekülnék, de minél messzebbre, hogy ne is lássam többet.

Nagyon sajnállak.

2010. dec. 15. 11:53
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is kérjetek segítséget szakembertől, de ide nem elég egy pszihológgus. Szervi baj is lehet a háttérben ami személyiség zavart okoz. Ki kell vizsgálni a pszichiátrián. Lehet tök egyszerűen kezelhető lenne. De amíg ilyen állapotban van, ne tedd ki a gyereked ennek az egésznek. Szüleid, tesód, család akik segíteni tudnának? Melyik városban élsz? A családsegítőnek dolga ilyen esetben eljárni, akár napi rendszerességgel is ki kell menniük, sőt a gyerek ellátásához is kérhetsz szerintem segítséget. Nyugi nem fogják kiemelni a családból a gyereket, csak akkor ha Te ragaszkodsz az apjához és a gyereket veszélyben látják. KÉRJ SEGÍTSÉGET
2010. dec. 15. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!