Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyit alszik egy 27 hónapos...

Mennyit alszik egy 27 hónapos kisgyerek?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm érdeklődött hogy mennyit alszanak, gondoltam megkérdezem, mert engem is érdekel. :)
2009. jan. 17. 13:49
 1/8 anonim válasza:
100%

A csecsemő jobban tudja, hogy mennyi alvásra van szüksége, mint akárhány felnőtt. Alvása időtartamát és mélységét biológiai ritmusa határozza meg.

Az egészséges csecsemő alvászavarát csupán a környezet tapintatlansága válthatja ki: ha nincsenek tekintettel spontán alvási igényére, ha nem teremtik meg számára azokat a feltételeket, amelyek között természetes biológiai ritmusának megfelelően pihenni tud, könnyen fellépnek az első alvászavarok.

Engednünk kell, hadd aludjék a baba akkor és annyit, amennyit akar. Teljesen felesleges álmából felriasztani, még ha etetni is akarjuk, hiszen ekkor még a táplálkozási ritmus is alá van rendelve a biológiai óra szabályozásának. A kisbaba spontán jelzi, ha megéhezett, s ha rá hagyatkozunk, meglepetéssel fogjuk tapasztalni, milyen szigorú rend szerint "szabályozza" ébrenléti és alvási ciklusait.

A gyermek kétéves korától azonban már nekünk kell ügyelnünk arra, hogy lehetőség szerint annyit aludjék, amennyi egészséges fejlődéséhez szükséges. A biológiai óra természetesen ebben az életkorban is működik, de a kisgyermek már olyan izgalmasnak találja környezetét, annyi fontos tennivalója akad, s úgy el tud merülni a játékban, hogy akkor sem igen akaródzik ágyba mennie, ha nagyon álmos. Pedig ebben az életkorban általában 11-12 órai éjszakai alvásra van szüksége ahhoz, hogy kipihenje magát.

2009. jan. 17. 13:55
 2/8 anonim ***** válasza:
A lányom 25,5 hónapos. Éjjel 10 órát, ebéd után 1,5- 2 órányit alszik. Nem tudom, mennyit kellene, de neki ennyi a szükséglete.
2009. jan. 17. 14:16
 3/8 anonim ***** válasza:
Szia.Az én lányom 20 hónapos és ő ebéd után alszik olyan 2 órát,éjjel pedig 9-10 órát.Judit.
2009. jan. 17. 18:54
 4/8 anonim ***** válasza:
26 hÓnapos fiam este 10-től reggel fél kilencig alszik és délután kettőtől ötig.
2009. jan. 17. 20:46
 5/8 anonim ***** válasza:
Az én 26 hós lányom este 8-tól reggel 8-ig alszik, de napközben már kb. másfél hónapja nem alszik.
2009. jan. 17. 22:05
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, amúgy tudom hogy nem ide tartozik de nem úgy van hogyha a kisgyereket hozzászoktatják alvás közbe a zajokhoz akkor később is jó alvó lesz (mármint hogy nem ébred fel minden kis zajra)?
2009. jan. 18. 08:01
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Minden rezdülésre nem ébred fel a fiam, de pl. amikor fúrtak és kalapáltak a szomszédban, felébredt. De gondolom,az extrém zaj volt. :) Egyébként minden alkalommal vigyáztunk, hogy csend legyen amikor alszik, mert a csendben való alvás igazán pihentető (Ranschburg Jenő könyvében olvastam, és saját tapasztalatom is azt mutatja), de mivel egy szobában laktunk eleinte, valamennyi zaj mindig volt, pl beszéd).
2009. jan. 18. 08:50
 8/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. :)
2009. jan. 19. 06:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!