A kevés rossz példának vagy a természetének köszönhető, hogy alábbiak furcsák kislányom számára?
19 hós kislányom meg van rökönyödve,ha olyat lát,hogy egy másik gyerek csapkod,dobálja a játékokat,de legfőképp azon ha a gyerekek nem adják oda egymásnak a játékaikat.
Néz rá,és nem érti,hogy mi a baj.
Ő mindenét kölcsönadja szivesen.
Arra lennék kíváncsi,hogy vajon ez azért van mert ilyen a természete,vagy pedig annak köszönhető,hogy ezidáig viszonylag keveset jártunk gyermek társaságba (mert sajnos a körülményeink elég érdekesen alakultak).
Nehogy nekem essetek néhányan,hogy igen is kell agyerek társaság,mert voltunk amennyit tudtunk,de ahoz képest ahogy másoktól hallom lényegesen kevesebbet. Így tőlem azt tanulta,hogy nem szabad önzőnek lenni,nem verekszünk,nem dobáljuk a játékainkat.
Csak azért a kérdés,mert ha a természete,akkor szerencsém van vele,de ha utóbbi,akkor a második gyerkőcnél is így csinálom.
Reméljük áldott jó természete ilyen marad a kislányodnak de még jöhet nála is ez a korszak. Egy időben én is elégedett voltam hogy "demilyenaranyosnemhiszitsbezzegamásé". aha. persze.
Szerintem ettől kevés anyuka menekül meg.
Ha mégsem lesz ilyen örülhetsz neki!
Azt hogy ebben mennyi szerepet játszik a társaság nem tudom, de oviban el tudnak lesni egymástól egykét érdekességet.
Egyet értek azzal, hogy még nem érkezett el a dackorszak. Továbbá nyilván igaz az is, hogy amíg nincs kitől félteni a játékait, addig nem is ragaszkodik úgy.
Lányaimon látom ezt én is: a nagyobbik olyasmi volt picinek, mint a tied, a kicsi meg kezdettől a "harcot" tanulja, ha kell neki valami, akkor "meg kell szerezni".
Ez biztosan változik majd még, ha nő és ha társaságba kerül.
:-) Köszi. Hát,akkor várok.
Azért merült fel a kérdés,mert oltáson voltunk minap,és ott a váróban egy 15 hós kislánnyal játszott. A lányom mindenét odaadta,a kislány meg nem adta oda semmijét és még a lányom játékait sem akarta visszaadni.
Akkor ezek szerint a kor lényegtelen...egyszer úgyis eljön...
:-))
Örülj neki, hogy még iylen, de biztos, hogy ez annyira jó (lesz neki később)
Nekem a fiam is csapkodós volt, lányom is az, de egyik sem egy elveszett gyerek.
Ugyanez van a fiammal, pedig már bölcsis, és eddig is sokat voltunk társaságba.
Persze hisztizni szokott, de nem ilyenek miatt.
Szerintem fele a "hozott anyag", fele az, amit otthon lát.
Én is úgy gondolom, hogy majd idővel nála is eljön az az időszak. Lehet előbb, lehet később, lehet durvábban de rövid ideig, vagy lightosabban de tovább. Ez majd ahogy jön. Még az is lehet ilyen lesz mindig. Lehet jó lesz ez neki, de lehet ez miatt sok minden fogja érni. De lehet nem. Nem lehet tudni. Pár év és kiderül.
Az én lányom is egy angyal volt két éves koráig, de most négy és fél évesen kegyetlen. De bízom a legjobbakban. Bár nem biztos, hogy később jobb lesz nekem se. Az idő eldönti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!