Milyen a bölcsödei étkeztetés?
konkrétan az érdekelne, hogy hányszor és mit kapnak a bölcsiben a gyerekek? kapnak tejterméket és gyümölcsöt is? az ebéd az kétfogásos? inni mit kapnak? stb.
köszönöm minden véleményt!
Az enyém nem vélemény hanem tény. Kapnak gyümölcsöt és tejterméket is általában tejterméket reggelire és uzsonnára ( joghurt, tejfölös túró, tejbegríz) Tízóraira gyümölcsleveket ebéd természetesen egy fogásos 2 éves kor alatt főzelék állagút 2 éves kor felett főzeléket, és rakottat illetve tésztát kapnak.
dietetikus akinek bölcsis a gyereke
nálunk meg (állami intézmény, városi közétkeztetéssel és szülői hozzájárulással...):
- reggelire jellemzően kalács-péksütiféle, általában tejes itallal de mindig van bent tea is azoknak akik nem szeretik a tejet.
- tízórai gyümölcs és valami kis rágcsálnivaló: keksz, ropi, nápolyi, és limonádé vagy tea. (tea amúgy is van bent náluk egész nap, meleg időben meg limonádé)
- ebédre (két év fölöttieknek) főzelék fehérjés feltéttel, vagy tészta illetve rakott étel, vagy rizs/krumpli hússal stb, és heti 3x van leves. Az ebédhez savanyúság vagy gyümölcsi is jár. Heti 2x pedig édes-dolog a második, pl rizskoch, tejbegríz, máglyarakást is láttam már, de mindig tartalmas levesek után. Ami nekem fura, hogy kenyeret soha nem hoznak nekik pluszban, pedig sok gyerek megenné pl a pörköltet vagy szaftos husit kenyérrel míg a főzelékbe bele sem szagol és emiatt gyakorlatilag éhesen fekszik le aludni.
- uzsira kenyérféle van felvágottal vagy valami kencével (kőrözött, kenőmájas, vajkrém stb) és valami nyers zöldséget is adnak mindig hozzá, zöldhagymát paprikát stb :-)
és az ételallergiás vagy érzékeny babáknak az orvosi utasítás alapján spec értend van
Mi jövőre kezdjük, ősszel írattam be a gyereket és az étkezés sarkalatos kérdés volt.
Ebben az állami bölcsiben fehér kenyeret nem adnak (kivéve a kifli, zsemle, péksüti), margarinból Rama van, húskrém, májkrém helyben készü, van tejtermék, zöldség, gyümölcs, és bármit meg lehet beszélni a gondozónőkkel, pl. margarint mi nem adunk a gyereknek csak vajat, cukros teát és gyümölcsteát nem issza meg (még) a gyerek, kizárólag gyógynövényes teát fogad el ízesítés nélkül (ezt is be lehet vinni.
A csoportnak lehet vinni bármit (buláta, tea, gyümölcs), szóval nekem tetszik, nyugodtan viszem majd a lányom.
A kétfogásos ebédre őszintén szólva nem emlékszem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!