Szoktátok a Mikulást, Jézuskát nevelési célra felhasználni? "Ha rossz leszel nem hoz semmit, vagy virgácsot hoz"
Én szoktam emlegetni ezeket, csak az a gond vele, hogyha tényleg rosz a gyerek, akkor tényleg ne kapjon semmit?
Mert a következetesség ezt diktálná.
Nekem erről mindig az fog eszembe jutni, amikor pár évvel ezelőtt hallottam az alábbi beszélgetést:
-Ha nem viselkedsz jól, nem hoz neked a Télapó csak virgácsot!
-Az is jó, legalább megtudom vele verni a többi gyereket.
Kb 5 éves lehetett a kissrác. Anyuka csúnyán nézett rám, mert nem tudtam visszatartani a röhögést, hiába éreztem át a helyzetét, lévén nekem is hasonló "jó" gyerekem volt/van.
Az enyém már 3,5 és ő sem rossz, csak szokott néha rosszalkodni. Ilyenkor mondom neki ezeket.
Tavaly még hatott rá, a cumit is letette a Mikulás kedvéért. Idén valahogy nem érdekli. Lehet teszek a csomagba virgácsot is, ha így folytatja...
Amúgy ha jól viselkedik (pl egyedül öltözik) akkor is szoktam mondani, hogy ezért biztos hoz valami meglepit a Mikulás.
2 és fél éves, nagyszerűen tudja, h ha jó lesz, akkor hoz neki a Mikulás könyvet, autót, cukrot, csokit, nem győzi sorolni:)))
Ha pl egyedül veszi le a zoknit, vagy ügyesen evett, akkor mindig el is mondja magának, h jön a Télapó és hoz...innen kezdődik a lista:)
A múltkor olyan jót nevettem, elől akart ülni a kocsiba, h majd ő vezet, én üljek hátra a gyerekülésbe. Mondtam neki, h akkor megbüntet a rendőrbácsi.
A válasza az volt, jön a rendőrbácsi, és elveri virgáccsal a fenekünket...:))))
az enyém virgácsot kér mert sepregetni akar vele
voltunk mikulásvonatozni, kapott csomagot és tök csalódott volt hogy nem volt benne virgács... a miénkben tuti lesz:)
Nem...nem fenyegetem olyannal őket amit tudom,hogy úgysem tartanék be.(és így lőttek a következetességnek)
Furcsa már novemberben a Jézuskával "fenyegetni" a gyereket,mit tudja mi rosszat csinált a múlt hónapban.Inkább rövidebb távon jutalmazok-büntetek amikor még emlékszik is rá,hogy miért dicsérem,vagy éppen megrovom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!