Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Baj hogy ennyire ragaszkodik...

Baj hogy ennyire ragaszkodik egy tárgyhoz? Többi lent

Figyelt kérdés
19 hós kislányomnak van egy párnája és azt mindenhova magával cipeli és csak azzal tud elaludni. Sajnos néha amikor ki kell mosni egész nap üvölt és keresi a házba.
2010. nov. 28. 13:14
 1/8 anonim ***** válasza:
Én elkezdtem leszoktatni, legalàbb annyira, hogy ki nem visszük a párnát. Multkor saras lett, ezért érti, hogy koszos lesz, ha kiviszi, minde séta elött határozottan szólok, hogy tegye le az előszobába. Igy is tesz. Most igyekszem elérni, hogy csak alváshoz keljen, ne hurcolja a cumival naphosszat, mert őszintén engem idegesit, mikor nem teszi le, hogy épitsen, bugdos benne...
2010. nov. 28. 13:21
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem most még nem baj, később azonban lehet kellemetlenséged belőle. Csak egy példa...a férjem első lányát az anyuka hozzászoktatta egy macihoz. Mindenhová cipelték, most volt 5 éves. Szeptemberben sikerült azt elérni, hogy az oviba nem viszik. Ha ide jön, mindig hozzák. Múltkor elfelejtette becsomagolni az anyja este majdnem rákezdte az ordítást, de odaadtam neki az én egyik plüssállatomat.:) Szerintem 5 évesen ez így elfogadható.

Nekem 2 gyermekem van, én szerettem volna ha lesz nekik is valami amihez ragaszkodnak, nekik viszont nem kellett.

Szerintem lassan azt kellene elérni, hogy néha-néha tegye le...mondjuk ne cipelje játszani magával stb.

2010. nov. 28. 13:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok, unokaöcsém 10 évesen még a suliba is hurcolta a rongyos plüssèt...most kezd ciki lenni neki 11 èvesen...na ezt nem akarom semmiképp.
2010. nov. 28. 13:28
 4/8 anonim ***** válasza:
Bizonyos fokig nem baj szerintem.Az én lányomnak is van egy alvós párnája.Szereti,néha hurcolja magával,ha a mamánál alszik délben(ritkán),oda is visszük mert könnyebben elalszik.Amikor ki kell mosni,mutasd meg neki hogy hová tűnik.Magyarázd el hogy jó illatú lesz,stb.Biztos megijed a drágám hogy eltűnt a kedvence.Szerintem nincs ezzel semmi gond,sőt olvastam hogy kell is egy anya-pótló valami.
2010. nov. 28. 13:28
 5/8 anonim ***** válasza:
ezt úgy hívják, hogy vigasztárgy. Keress rá a neten a kifejezésre.
2010. nov. 28. 13:52
 6/8 anonim ***** válasza:
Én 15 éves vagyok, van egy plüss békám.Nagyon szeretem, vele szoktam aludni, ha szomorú vagyok Őt öleli. És szellemileg és fizikailag is teljesen egészséges vagyok. :-)
2010. nov. 28. 20:03
 7/8 anonim ***** válasza:
Én tiszteletben tartom ezt a fajta ragaszkodását és szokását. szerintem teljesen normális amúgy. Van aki cumizik, van aki plüssállathoz ragaszkodik. Én éjjel szotkam kimosni a fiam kedvencét, vagy is inkább akkor maikor elaludt kb.este 10. És reggelig a konvektoron van, nyáron meg az erkélyen. hamar megszárad. :)
2010. nov. 29. 01:19
 8/8 anonim ***** válasza:
sztem nem baj,csak legyen belőle pót ha szétmenne.....én épp most vadászok párnát......:)
2010. nov. 29. 01:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!