19 hónapos kisfiam nem eszi meg a főtt ételt. Hogyan szoktassam vissza?
Szia!
Nekem apukámmal ugyanez a helyzet...tömi,tömi őket, ha kell, ha nem pudinggal, csokikkal, chipsekkel! :-(
Persze nekem se esznek a csajok. 3és 4 évesek.
Nos, én szóltam apunak, hogy nekem adja oda, ha hoz valamit, és úgy, hogy a csajok ne lássák!
És elkezdtem nekik másképp főzni.
Pl ők már meg tudják enni a kenyeret (a Te picid a belsejét biztosan) . Tettem bele rántottát. Nem akarták megkóstolni, így nem kaptak mást, csak azt vacsira. Megették,mert éhesek voltak.
Másnap szalonnát sütöttem nekik, és szintén így bele a kenyérbe. Ugyanígy nem ették meg, csak vacsira.
Utána túrós tészta volt, ami ugye édes, azt megették.
Valahogyan vissza kellene szoktatnod arra, hogy egyen. Pl ne adj neki édességet, csak ha ebédelt! Akármennyire hisztizik, ne engedj neki.
De ne szedj sokat ez ebédből, csak egy neki való adagot. Ha evett levest ebédre, akkor vacsira kapjon másodikat. Ha azt is megette, akkor adj neki egy pici édességet, és mondd el, mennyire büszke vagy rá, hogy ilyen okos.
Beszélj hozzá, hogy azért kell ennie, hogy ne legyen beteg, és hogy igazi nagyfiú legyen. Ő már megérti!
Sajnos én is így vagyok ezzel.
Az én kisfiam most 18 hónapos és ő sem eszik szinte semmi értelmeset.
A fasírtot szereti.A felvágottat vajas kenyérrel is szereti.
De szinte semmilyen főt ételt nem akar megenni.A krumpli pürét régen szerette most kb két hónapja azt sem eszi már meg.A gyümölcsöket egyáltalán nem eszi meg.
Még esetleg a karfiolt megeszi de azt is max egyszer egy héten.
Sajnos én sem tudom,mit lehetne tenni.
De nekem anyukám megmondta,hogy nyugodjak meg majd fog enni.Nővéremmel ő nagyon sokat szenvedett mert ő aztán mikor kicsi volt egyáltalán nem akart enni semmit se.Sokszor bántották anyát,hogy éhezteti tesóm.Mikor iskolás lett akkor kezdett el rendesen enni tesóm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!