Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodában hogyan altatják a...

Óvodában hogyan altatják a gyerekeket?

Figyelt kérdés
Mesélnek nekik, vagy zenét hallgatnak?
2010. nov. 22. 22:31
1 2
 1/11 anonim válasza:
34%
Csak leoltják a villanyt és lefektetik őket:D a gyerekek pedig elalszanak:)
2010. nov. 22. 22:36
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Én emlékszem, hogy nekünk mindig mesélt az óvónő. Ettől függetlenül én 4 év alatt, amíg ovis voltam, egyetlenegyszer tudtam elaludni. Biztos azért is emlékszem rá, mert nagy csoda számba ment :D

Utáltam is rendesen emiatt az ovit, halál unalmas egy kisgyereknek minden nap annyi időt csendben lenni és unatkozni...

2010. nov. 22. 22:39
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Lefektetik őket, besötétítenek, és nálunk mesélnek nekik.
 4/11 anonim ***** válasza:
51%
Pont ahogy az első mondja... lámpa leo, aztán alvás, már aki alszik.
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekeim több óvodába jártak annakidején : mindenütt másképp, az óvónőtől függően...

Csak egy volt, amelyik mesélt és végig a szobában volt az alvás alatt is, akik nem tudtak elaludni, azoknak simogatta kis hátát...

A többiek "alvás" parancsszó kiadása után kivonultak a konyhába cigizni, kávézni, pletykálni és baromi mérgesek voltak azokra a kölykökre, akik nem aludtak el, netán még hangoskodtak is...

Az én kisfiam nem tudott délutánonként aludni (van ilyen!) megbeszéltük vele, hogy akkor játsszon csendben az ágyában... Ő elkezdett autózni, ami ugye csak csendes berregéssel játszható...

Nos, az óvónő ezen úgy felhúzta magát, hogy az alvás után alaposan lehordta az 5 éves kisfiamat és a többieknek megparancsolta, hogy nem játszhatnak az udvaron a fiammal, mert zavarta őket az alvásban!

Amikor ezt délután megtudtam, úgy döntöttem, hogy másnaptól ebéd után elhozom a gyerekeimet az oviból. Ettől kezdve csak ebédig voltak oviban, utána hazamentünk...

2010. nov. 22. 22:46
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan is, hogy az óvónő nem teszi kötelezővé az alvást : aki nem tud aludni, az csendben játszhat a játszósarokban...

(előző voltam)

2010. nov. 22. 22:48
 7/11 anonim ***** válasza:
Nálunk mindig van meseolvasás, besötétítés.
2010. nov. 23. 10:22
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Én óvónő vagyok. Eddig minden oviban az volt a gyakorlat, hogy besötétís, lefekvés és mese.

Vannak óvónénik, akik bevetik a mese-cd t.

2010. nov. 23. 10:30
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ebéd után besötétítés, és mesél nekik az óvónéni, és valaki mindig bent van velük, vagy a dadus, vagy az óvónéni.
2010. nov. 23. 11:18
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Megdöbbentem, hogy van olyan ovi, ahol nem mesél alváshoz az óvónéni! Hiszen ez alap!

Nálunk besötétítés, mesélés, altatódal éneklés vagy dúdolás, néha párologtatnak finom illóolajokat is.

Amelyik kicsi nem tud egyből elaludni, amellé odaülnek, simogatják a hátát.

A nagyok pedig, akik nem alszanak (pl. a lányom), fél órával hamarabb felkelhet rajzolni, csendes játékot játszani.

Mindig van bent óvónéni, esetleg dajkanéni. De felnőtt nélkül sosincsenek.

2010. nov. 23. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!