Mit tegyek, hogy esténként a kislányom hamarabb elaludjon?
Mindig ott kell mellette lennem, amíg el nem alszik, és ez rendszeresen kb. 1 órát vesz igénybe. Nemsokára megszületik a Tesó, és félek, hogy ez onnantól nem megy majd simán. A türelmem is feladja a szolgálatot néha. Éjjelente kb. 9-9,5 órát alszik, ami szerintem elég kevés egy 2 éves gyereknek. Napközben pedig kb. 2 órát szokott aludni. Várom az ötleteiteket, tapasztalataitokat.
Előre is köszi!
regi jo modszer a palinkas kenyer:D na jo ez csak vicc volt:D
szerintem jol le kell farasztani, hogy magatol legyen faradt ... mozogjon tobbet, mittudomen... ezt mar rad bizom, en nem tudnek most kitalalni semmit, nyomattassak fekvotamaszt egy 2-evessel?:d ...
szoval szerintem nem az elalvasi 1 ora miatt aggodj, hanem az elotte levo X ora miatt, hogy akkor foglald le, hogy kifaradjon annyira, hogy hamarabb elaludjon
Nem tudom, a fiam is két éves, és katasztrófa. Ő csak 7 max 8 órát alszik este, napközben változó 1.5-2.5 órát. Próbáltam, hogy kevesebbet aludjon napközben, de teljesen mindegy, ugyanannyit alszik. Nálunk a lefárasztással nincs gond, falun élünk, és sokat sétálunk, játszóterezünk, egésznap nem áll meg egy percre sem. Már minden félével próbálkoztunk.
Nálunk a mese nézés tuti nem válna be, őt nem érdeklik a mesét. Decembertől bölcsis lesz, talán akkor változik majd az alvási idő, mert én kevésnek tartom. Most is már fél órája fent van.
Nekem a fiam is mig kisebb volt csak úgy volt hajlandó elaludni,ha ott ültem mellette az ágyán és bizony volt rá példa,hogy fél órákat én is elücsörögtem,mire elszunditott.A kishúgával sosincs gond.ő még kiságyban alszik,de nem kell mellette lenni,leteszem,picit tévézik,elhelyezkedik az ágyikójában és alszik.Jó,későbbiekben mikor ő is átkerül nagyágyra,lehet mellette is kell majd üldögélnem.
A fiamat kb. 2 és fél éves kora körül szoktattam le erről,az első pár este nehézkes volt,mert vagy 100-szor kijöttem tőle,ő meg ugyanannyiszor átjött,hogy legyek ott vele,mig elalszik.Aztán szép fokozatosan megszokta,hogy betakarom,puszi és utána kijövök tőle,alvás van.Bár van olyan időszak,amikor még most is miután lefektetem,előfordul hogy megjelenik itt a mi szobánkban,hogy ő velünk akar aludni,vagy kitalálja,hogy kakilnia kell,vagy hogy enni akar,csakhogy ne kelljen aludnia!Olyankor visszakisérem,betakarom újra,jó éjt puszi és jó esetben elalszik,de van hogy megint átjön.
Mindenképp próbáld a kislányodat most lassan leszoktatni arról,hogy mellette vagy,amig el nem alszik,mert ha meglesz a pici,örülsz majd,ha te is ágyba kerülsz és az az 1 óra amig várod hogy aludjon a lányod,neked is sokat fog számitani,pihenés szempontjából!
nálunk ugyanez van, és tudom, hogy csak a rossz szokás miatt, mégis sokáig engedtem neki, mert én is szerettem mellette fekudni...de egyre rosszabb lett. viszont ha apa vagy mama vitte lefekudni, sosem volt gond...nem lehet ez nálatok is? ha errol le akarod szoktatni, mondd el neki, hogy már nagylány, egyedul kell aludnia. és menj ki!! bármit csinál...eltarthat egypár napig, míg megérti...
vagy: (mivel ehhez nem voltam elég kitarto): ha apával menne esténként lefekudni, ugyanez lenne? nem engedné el apát gyorsan? o valojában csak hozzád ragaszkodik, és így megszokná? komolyan jobban is alszik a fiam, mikor így csináljuk, nem keres éjjel, hogy mellette fekszem-e, ritkábban (vagy egyáltalán nem ) ébred fel...csak otlet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!