Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Túl nagyok az elvárásaim?

Túl nagyok az elvárásaim?

Figyelt kérdés
A lanyom 4,5 eves. Ugy erzem nem jo semmiben kiemelkedoen, sot attol tartok rosszabbul teljesit a kortarsaihoz kepest. Nagyon szeretem es buszke vagyok ra felre ne ertsetek... De egyre inkabb el vagyok keseredve hogyan fog igy boldogulni majd az iskolaban. Hetente tobb alkalommal leulok vele feladatozni de egyszeruen nem erti meg a szamokat. 1-5ig fel kellene ismernie a szamokat mar, de max 3ig megy azokat is neha keveri. Az 1-est ismeri fel biztosan. Jatekosan csinalom vele mar mindenfele modon. Dobokockaval, porgettyus szamos jatekkal (1-5ig vannak szamok rajta amerre mutat a nyil azt kene mondania) leirom neki 100x. Visszakerdezek hogy az elozo szam mi volt? Es azt se tudja megmondani milyen szamot mondott egy fel perce. Elszamolni el tud 30ig is akar de ez ugye egy verseles vegulis. A rajzolasban is nagyon fura nem akar "ertelmes" dolgokat rajzolni. Viragot tud egyedul de azt se a klasszikus modon. Azt mondja embert rajzolt a feje oke de a tobbi resze ertelmezhetetlen. Racsokat szeret rajzolni koroket de pl kockat nem tud. Neha osszekeveri a gyerekek neveit akiket ismer. (Akikkel nem annyira jatszik) Parositos dolgokban jo meg szinezesben is illetve a kakukktojas nagyon megy neki indokolni is tud miert kulonbozik a tobbitol. Elvittem egy tsmt felmeresre ott azt mondtak kicsit le van maradva a kortarsaitol de a non lattam hogy nem igazan tudja O se hova tenni a lanyomat. Kicsit mindenben le van maradva idegrendszeri eretlenseg valoszinuleg. Amikor ott ult az oktato a lanyommal es feladatoztak szepen vegigcsinalt mindent de ugyanazok voltak a no reakcioi mint nekem sok sok ertetlenkedes "miert nem erti". Ezt miert igy rajzoltad ezt miert igy csinaltad... annyira ertelmetlen dolgai vannak neha...Nyilvan jarni fogunk tsmtre vagy csinalom vele ez nem kerdes... tenyleg szornyen erzem magam hogy ez az egesz megfogalmazodott bennem de ugy ereztem muszaj sorstarsat talalnom ha egyaltalan van meg ilyen mint en (olyan mint mi). El vagyok keseredve mert nem zsenit szeretnek a lanyombol faragni tenyleg csak annyit szeretnek hogy ugy teljesitsen mint masok. Van esetleg valakinek tapasztalata ilyen szempontbol a tsmt-vel? Illetve van itt olyan akinek a gyereke a csacsogasaval cukisagaval elviszi a hangsulyt arrol amit tudnia kene? Ezt az utobbit csakis azert irtam mert szerintem az oktatot is kicsit elvitte az ahogy artatlanul naivan beszel a lanyom tobbszor mondta is milyen cuki mert olyan kislanyos cukimuki stilusban elbagatellizal mindent. Tudom nagyon bunkon hangzik amiket irok es ugy tunhet szegyellem a lanyom de eskuszom nem csak probalok hasonlo gyerekes szulot talalni O mit erez hogy mukodik naluk. Kene-e ezen aggodnom egyaltalan?
ma 06:34
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
92%
Hogy mit tudsz tenni? Tedd el ezeket a sz*rokat még úgy 2 évre a fiók mélyére és vidd ki a gyereked a játszótérre, kirándulni vagy üljetek le gyurmázni! Sokkal többet segítesz így majd neki!
ma 11:08
 32/46 anonim ***** válasza:
9%

25!

Azért Vekerdyt ne ajánlgasd. Ha mindenki őt követné,a sok fejlesztésre szoruló,lemaradt gyermek úgy is maradna.

Vekerdy átesett a ló túloldalára. De nagyon.

Az ő tanácsai csak tökéletes gyerekekre érvényesek.

Amelyik gyerek segítségre szorul, az nála "elveszne a sok bába között ".

ma 11:31
 33/46 anonim ***** válasza:
100%

32, nem a 25-ös vagyok, de én is olvasok tőle. Szerintem jókat ír. Én tudok vele azonosulni, magamból is ismerek fel dolgokat helyzetekből amiket ír.

Na meg az sem utolsó szempont hogy tudni kell használni a leírtakat.

De egyébként mégha teszem azt olyat is ír ami pl nem tetszik, vagy úgy érzi valaki hogy a gyerekének másra van szüksége, akkor csinálja máshogy, ezek nem kőbe vésett dolgok.

ma 12:04
 34/46 anonim ***** válasza:
0%

33!

Tudom,hogy nem kőbevésett. De hidd el,sokan életfelfogásként tekintenek rá. Úgy már sok. Nagyon.

ma 12:06
 35/46 anonim ***** válasza:
86%
#32, #33, én automatikusan csak átlagos gyerekekre vonatkoztattam. Eszembe se jutott, hogy mondjuk úgy értené, hogy a beszédhibás 5 évesnek fölösleges a logopédia.
ma 12:12
 36/46 anonim ***** válasza:
0%

Undorító ez a hatalmas kupac majd magától behozza ember. Francokat hozza, és ha mégis, rohadt sok negatív éri majd. Ez a szülő szuper, felismerte a gyereke gyengeségét(lehet rá büszke más téren, attól, hogy tudja, hogy bizonyos területen le van maradva) és segít neki. Egyedül a múdszerei nem az igaziak és tökre nem kell hülye tsmt sem a gyereknek.

Olyan helyre vidd, ahol WISCC(asszem ez volt aneve) képességdiagnosztikát csinálnak, több területen mér készségeket amibe az iq is beletartozik.

Amit játssz vele: vedd meg az anya taníts engem könyvet, akkor elkerülöd a rossz fajta fejlesztősdit(számokat nem nagyon kell felismernie). Játsszatok szójátékokat, emlékezős, memóriajátékokat, és logikai sorrendeket. A logikai sorrend a legfontosabb, hogy felismer-e ilyesmit. Mondjuk leraksz egy kék kockát, majd egy pirosat, majd egy kéket, majd egy pirosat, és észreveszi-e, hogy minek kell jönnie. Majd ezt bonyolíthatod mindenféleképpen:) Az én gyerekem is néha tiszta süsü volt, de ez, meg a rajzolás és kirakó(olyan, aminek kerete van) volt a biztosítékom, hogy szegénykém nem értelmi sérült, csak néha nem veszi észre, hogy mi történik körülötte, nem figyelt egyszerűen és emiatt nagyon butának tűnt mindenki számára, nekem is. Főleg beszédes feladatoknál, kettőnél több utasítás már se megjegyezésre nem ment, se felfogásra(tűz-víz repülő), vagy mondjuk fogd meg, keresd meg a lyukat és fűzd rá. Mondjuk én élek azzal, hogy nem hallott rendesen, ezért beszélt furcsán is talán. A tiéd hall rendesen?

Szóval hogy meggyőződj, hogy miben kevésbé jó, az lehet memória-memóriajátékok- verbális meg vizuális is van, mindkettőt tudtok játszani, elsőre szójátékokat, másodikra meg tegyél ki öt játékot, forduljon el, vegyél egy egyet és mondja meg mi hiányzik. Figyelem(dobble, haligali), ezeknél nincs jobb.

Ha tartasz tanulási készséges problémától, vedd meg postán vagy papírboltban a sárga és a zöld könyvet diszmegelőzésre, nem ugrik be a neve, de tudni szokták:)

Az én gyerekem 4,5 évesem 100tól visszafelé számolt párosával, kb 2 perc alatt felfogta, mik a páros számok és visszafelé is tudta sorolni, tényleg ott helyben mutattam, megértette, felsorolta és imádta, de neki nagyon magas iqja van, mindig gyorsan értett meg dolgokat, csak ami ment egyszer-kétszer gyorsan elfelejtette és újra kellett tanulnia, vagy kivitelezni nem feltétlen tudta:D

Szóval ilyet játsszatok sokat, ne tanulósdit, azt csak akkor, ha a többi megvan, vagy ha a gyerek magától érdeklődik, hogy mi jön a 100 után pl. A készségeket kell fejleszteni, amik majd a tanuláshoz kellenek, az iqn meg úgysem tudsz változtatni, azzal születnek a gyerekek.

Játsszatok nagyon-nagyon sokat és észre fogod venni, hogy fejlődik. Ha nem lenne feladattartása és oviban sem venne részt feladatokban, akkor mondanám, hogy tökjó, hogy feladatoztok, muszáj neki, hogy tartani legyen képes a szabályokat, kitolni a figyelmét/fegyelmezettségét, önkontrollt.. de nektek nem kell.

Szerintem labirintus, pontösszekötősdi meg ilyen iskolafelkészítő füzetek nem ártanak neki, ezen felül nem kell semmi extra, csak memória és figyelemjátékok, és teszteld le, hogy érti-e a logikai sorrendeket, az a leginkább árulkodó az iqjáról. Játszhattok marokkót is, az kézügyességet és térlátást is fejleszt, illetve még talán gyurmázzon sokat, hátha azért rajzol rosszul, mert kevésbé ügyesek az ujjai. Tanítsd meg neki a testrészeit, ha tudja őket, hogy mi hol van, meg fog jelenni a rajzán is. Pl fogja meg a bokáit, és lesz lába az emberének:)

ma 12:57
 37/46 anonim ***** válasza:
84%

"Undorító ez a hatalmas kupac majd magától behozza ember. Francokat hozza, és ha mégis, rohadt sok negatív éri majd."

De bmeg, egy normális, átlagos 4 évesnek nem kell tudnia felismernie az írott számokat, az első osztályos tananyag. Nincs mit behozni, mert nincs lemaradva, úgyhogy az egvilágon semmi atrocitás nem eri majd, mert 4 évesen nem számol el 100ig és nem ismeri fel írva, hogy melyik az 5-ös szám.

Ti hülyék vagytok, ha szerintetek egy kiscsoportos-középsős gyerek le van maradva, mert nem tudja megmondani, 3-at vagy 5-öt dobott-e az anyja fél perce, mert nem ismeri fel az írott szamokat. Meg nem rajzol normalis dolgokat, basszus, 4,5 évesen feltehetően még kiscsoportos, az átlag gyerek nem rajzol semmi értelmeset kiscsoportban, max. egy napocskát. Sőt, a vonalból is kimegy, ha színez, úristen.

ma 13:30
 38/46 anonim ***** válasza:
79%

37

Engedd el úgysem fogja megérteni

Ök fognak szorongó, megfelelési kényszeres gyereket nevelni

ma 13:35
 39/46 anonim ***** válasza:
0%

Inkább fordítva:) a tiétek fog szorongani, amiért nem érti, amit mindenki, és nem fogja érteni, hogy anyunak elég vagyok, de a világnak miért nem, mi baj lehet anyáékkal, ha mindenki ügyesebb nálam és nem látják, hogy ez nekem rossz?

A számost én is írtam, hogy butaság, de a rajzos, az nem! Megragadtatok egy részletnél és direkt nem akarjátok látni a nagyobb képet, hogy a gyerek más területen sem elég ügyes. Lehet, hogy elég kedves, meg elég kreatívan főzőcskézik, de nincs 3ig sem számfogalma, a rajzolással is gondja van

ma 14:11
 40/46 anonim ***** válasza:
100%
4 éves. Hagyd már elni basszus!
ma 14:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!