Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy szoktassam le erről a...

Hogy szoktassam le erről a lassan 3 éves kisfiamat?

Figyelt kérdés
Igazából ez az én hibám, mert baba korától ehhez szoktattam, mert így volt könnyebb. Az a problémám, hogy még mindig úgy alszik el, hogy szemben ül velem az ölemben és ringatózni kell vele, éjszaka is van, hogy nagyon sokszor kel és egyből vegyem az ölembe, ez már nagyon kimerítő, mert nem egy pici gyerek már, ráadásul 30 hetes kismama is vagyok. Próbáltam neki elmagyarázni, hogy ez anyának már nem jó, mert nagy a pocakom meg ő sem könnyű már, de nem érdekli semmi (nagyon akaratos gyerek). Éjszaka is addig sír, amíg nem veszem az ölembe. Ha valaki tud valami tippet adni erre, azt nagyon megköszönném.

tegnapelőtt 06:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
26%
Készülj fel 15 évnyi testvérféltékenységre, ami után otthagy majd titeket, amint lehet.
tegnapelőtt 10:10
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Én magam mellé tenném, és simogatnám, amíg elalszik vagy helyettesíteném valamivel.
tegnapelőtt 10:12
 13/20 anonim ***** válasza:
84%
Az apja szokta altatni? Ha nem, akkor is meg lehetne próbálni, hogy pár éjszakát nem vagy otthon és ő altat. Lehetőleg ne ölben ringatva, hanem mellé fekve, hátát simogatva, olvasva, énekelve, bárhogy ahogy neked is vállalható lenne később. Más személynél jobban veszik, ha máshogy van az altatás, nálad egy régóta kialakult rutint kellene megtörni. Lehet, hogy nem mondok újat, de a változásoknál lehetőleg ne a kis testvérére hivatkozz!
tegnapelőtt 10:36
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Altassa az apja is, nem is kell elmenned, csak megértetni vele, hogy ő nem baba már, hanem kisfiú és ügyesen képes már erre is. Plusz amikor megszületik a baba, akkor többet lesz az apjával, fontos lesz kialakítani egy ilyen bizalmi kapcsolatot vele. Próbáljátok új rendszert, például felváltva altatjátok, mert a jövőben várhatóan ez lesz majd, és dícsértjétek állandóan.

Mi fejlődési ajándékot adtunk, kapott valami olyan játékot, amihez addig kicsi volt, de már elég nagy hozzá. Ugyanígy sikerélmény lett a bilizés is.

tegnapelőtt 11:55
 15/20 A kérdező kommentje:
Óvodába jár igen. Ott elalszik egyedül, mert nincs más lehetőség. Az apja nem szokta altatni, mert ha én jelen vagyok, ami mindig így van, akkor csak engem fogad el. Éjszaka is próbálta többször átvenni tőlem, de nem hagyja, nagyon erősen kapaszkodik belém, nem marad meg nála. Egyébként most vagyok túl az ebéd utáni altatáson (most itthon van, mert beteg kicsit) és elmondtam neki, hogy mostmár úgy alszunk, hogy lefekszünk egymás mellé, mert ő már ügyes nagyfiú és el tud mellettem aludni stb. Hát elég keservesen sírt kb. negyed órát, aztán nagynehezen engedte, hogy magam mellé fektessem és kb. egyből elaludt annyira fáradt volt már.
tegnapelőtt 12:59
 16/20 anonim ***** válasza:
62%

Babakort akartam írni,de a lényeg hogy többnyire az emberek úgy gondolják,most már ovis,nagygyerek.

Na ez tévedés hisz 1 éve még csak 2 éves volt aki 0-24-ben anyával volt. Igen nagyobb lett,de nem nagy gyerek max kis gyerek. Épphogy kezdi érteni azt hogy külön van anyától.

Ráadásul jön a kistesó ezért még inkább kapaszkodik anyának,plusz a napi frusztráció mindig esze jön elő (legyen jó vagy rossz a nap akkor is este vezeti le a felgyülemlett dolgokat) és hát anya a biztonság hisz ő mindig vele volt, szóval igen ovis lett, tesó is jön és te vagy a biztos pont.

Ezt ő nem tudja másképp kifejezni csak így, ez van.

Tévedés hogy óvoda azt jelenti értelmes nagy gyerek lett, az max nagy csoportra lesz igaz...

tegnapelőtt 13:34
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
Annyi még hogy ajánlom Vida Ágnes baba pszichológus tik tok/youtube videóit. Nagyon értelmesen elmagyaráz mindent és jó tanácsokat ad.
tegnapelőtt 13:36
 18/20 A kérdező kommentje:
16-os, én értettem mit szeretnél mondani és valamilyen szinten igazat is adok neked, de ez nem változtat azon, hogy nem bírom már ezt csinálni vele 30 hetesen amikor 15-20 kg közt van. Persze, nekem is nehéz, mert sajnálom nagyon, amikor sír, meg én szoktattam erre rá, de utólag mindig okosabb mindenki. Nem azt mondom, hogy soha nem jöhet már az ölembe, persze, hogy bármikor jöhet, csak az alvás menjen neki másképpen. De úgy néz ki sikerülni fog, ha nemis könnyen, főleg majd az éjszakák. Köszönöm mindenkinek, aki segített.
tegnapelőtt 14:01
 19/20 anonim ***** válasza:
49%

Semmit. Ha sír, sír, semmi baj, majd megszokja az új rendszert.

Annyit tehetsz hogy lefekteted, aztán pl simogatod a hátát még el nem alszik, de nem kell ölben altatni pláne nem terhesen. Légy határozott, vagy pokol lesz az életed két gyerek mellett.

tegnapelőtt 18:09
 20/20 anonim ***** válasza:
32%

"Ha igen, akkor ez a műsor csak neked szól"

Bírom ezt a "csak neked szól" szöveget. Igen, attól várja a nyugtatást és a biztonságot, akiben a legjobban megbízik. Oviban persze, hogy nem fog így viselkedni.

Emellett meg lehet, hogy pont az oviban töltött idő miatt szeretne így töltekezni, mert keveset van anyával.

Viszont ha a kistesó érkezése előtt nem találsz valamit, amivel helyettesíted a ringatást - amiből ugyanúgy tud töltekezni -, akkor a kistesóhoz fogja kötni, mivel miatta már nem fogod tudni csinálni.

tegnap 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!