Nàthásan vagy lázasan elvinnéd a gyereked wellnes szállodába?
Előre leszögezném, hogy a kérdés csak elméleti, de van egy kis aggodalmam. A kisfiam 6 éves, tehàt nem kicsi már. És azt kérte a szülinapjára, ami holnap lesz, hogy menjünk el hármasban (ő+anya, apa) valahová. (Van egy egy éves kishuga, rá az anyukàm vigyáz majd a hétvégen).
Meg is szerveztünk mindent, le van foglalva és már ha megyünk ha nem, az 50%-ot levonnàk. És ez nem egy olcsó szàlloda lesz😃
Soha nem voltunk így év közben sehol, ez nekünk igaziból nagy dolog, mert nyáron szoktunk 1 hétre elmenni tengerhez, de amugy csak kirándulunk év közben. Viszont karácsonykor is irgalmatlan beteget voltunk, és így az sem volt az igazi, úgyhogy mikor ezt kérte a fiam, mondtuk, hogy rendben, és most szerencsére bele is fér anyagilag.
Lesz ott neki meglepi, meg mindenféle gyerekprogram.
Múlt héten náthával, köhögéssel itthon volt. Igazából 1 napot volt hőemelkedéses január 25 asszem, de aztàn itthon maradt egy hetet. Én hülye meg hétfő-kedd bevittem délelőttre már. Viszont tényleg sorra hullanak ki a gyerekek, látom az ovis csoportban, olvasom minden nap, hogy köhögnek, lázasok.
A kisfiam még a múltheti óta napi 1-2x kifujja az orrát, de ennyi. Viszont beparáztam hogy mi van ha ez már nem az hanem valami új megint. Holnaptól vasàrnapig megyünk, amugy így semmi baja jelenleg, de azt sajnos tudom màr 6 év után, amiből 3,5-et intézményben töltöttünk, hogy kb bàrmikor kidőlhet ha olyan van.
Szóval tényleg csak elméleti kérdés ez most…de bennem van hogy ha pl most belázasodna vagy valami, akkor elmenjünk-e. Viszunk lázcsillapitot, stb, erre gondoltam.
És nyilván senkit se akarok fertőzni, de jelenleg ez nem is egy reális félelem, csak kiváncsi vagyok más mit csinàlna, ha olyan helyzetbe kerülne. Maradna és elbukná ezt a hétvéget, kb 100-150e ft-ot, plusz bepotolni már emiatt sem, meg egyebek miatt sem tudjuk. Vagy menne és bízn a alegjobban. Mindezt persze akkor ha elkezdene mondjuk betegnek tűnni, mert jelenleg semennyire sem az szerencsére😃
Bocsi, hosszú lett. Köszi a válaszokat!
És egyébként erre a betegségre sajnos…én azt vettem észre hogy nagyon sok a betegség és nagyon gyorsan, erősen fertőznek. Egyszerűen nem tudod elkerülni, nem lehet, mert mindenhol ott van és új virusok is vannak, amik elég durvàn hatnak az emberre. Nem kell messzire menni, karácsonyi (csak csoport!) ünnepség volt az oviban. Mindenki egészségesnek tűnt, egy gyerek se köhögött kb. Ezek után a szünetről visszatérve a fél csoport arról számolt be, hogy velünk együtt majdnem kinyúltak az ünnepek alatt. Mindenki ugyanolyan tünetekkel…nyilván ott kaptuk el. Tök ártatlan szitu. És egy fél óra volt az egész. Most kb azokon tarol végig, akik akkor megúszták. Nem tudsz mit csinàlni. Nagyon durva betegségek vannak mostanàban.
Ismeröseim is össze vissza betegek, random köhögnek. Én 1 hónapja fujom az orrom, pedig sosem voltam beteges. Most akkor zárkozzunk ujra be mint covid idején? Azt sem lehet, életszerűtlen, pláne tünetek nélkül. Mondjuk én is tanultam az esetből. Télen itthon maradunk a fenekünkön. De megint hozzàteszem, még mindig nem beteg amugy a gyerekem. 😃
A fiam kedden köhögött, szerdán az orvos azt mondta, hogy torokgyulladása van és fertőz. Egyéb tünet nincs. Ha nem viszem orvoshoz, nem derül ki, csak azt hiszem, hogy kicsit köhög, semmiség. Ha így vittem volna el a csoportos tornára vagy esetedben hétvégén fürdőbe, akkor ott végig fertőz mindenkit, aki felé köhög. Én megnézetném a gyerekorvossal és ha azt mondja, akkor vinném csak.
Ha téged ez nem zavar, akkor menjetek. Én pont az ilyen családok miatt kerülöm a szállodákat és a fedett fürdőket járvány időszakban.
11# nekem úgy tünt, te már úgy kezeled mintha beteg lenne.
13# nem köhög, nincs tünete. Itthon van, makk egészségesen, hogy lehetőleg ha eddig nem lett beteg már ne is legyen. Nem mellesleg 6 éves. Nem 3-4 amikor már minden kifogott rajta, amugy. De látom sajnos többen nem értitek a kérdésem.
Nem ferdítek, hogy beteg, mit szólnak mások mehetünk-e így. Hanem teljesen jol van és csak a körülmenyek miatt ötlött belém a gondolat, mert ovi óta azért megtapasztaltam már egyet s mást.
Mi kipróbáltuk 2 éves gyerekkel a wellness szállót, soha többet, majd, ha nagyok lesznek, vagy megoldható a felügyelet.
Valószínű egy 6 éves gyerekre már nem olyan megterhelő figyelni, mint egy 2 évesre, te tudod, mennyi figyelmet igényel a kicsi.
Se nathasan se lázasan.
Ami nektek van az nem betegség.
Kétszer kifujj az orrát egy nap, az nem betegség
Én is kifujom egy nap az orrom párszor mégsem vagyok beteg.
Ha ott betegedne meg, hazamentek és ennyi
Nem kell túl gondolni
Szerintem mikor ekkora járvány van, mint most, akkor nem biztos hogy sokat segít ha valaki otthon marad mondván hogy ne fertőzzön. Ezek a nyavalyák fertőznek a tünetek előtt is, és amikor ilyen sok a beteg, akkor mindenki közel 100% valószínűséggel fog beteggel találkozni (ha más nem, olyannal akin még nem jött ki). Tehát aki fogékony, elkapja úgyis.
Viszont tényleg pont egy ilyen wellness esetben, pláne ha gyerekről van szó, szorosabb kontaktusok fordulhatnak elő. Egy náthás felnőtt tud figyelni pluszban, de gyerekkel ez cikisebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!