Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak ebben a helyzetben?

Mit csináljak ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
2. osztályos kisfiamnak, azt vennem észre, hogy a szeme estére nagyon elfárad,a jobb szeme olyankor befelé kancsalít. Mondtam az apjának, hogy el kell vinni szemészhez. Ő váltig állítja, hogy a szemüveg az biznisz, csak pénzlehúzás. Mondtam azt is, hogy nem biztos, hogy szemüveges lesz, de jobb ha most nézi meg egy szemész, mintha már kifutnánk a korrekciós időből. Sajnos nálam az volt, hogy késő vitték, és már csak minimálisat tudott javítani a a szemüveg. A férjem nem érti, milyen rossz, hogy kB csak egy szemmel látok. Hiába beszélek neki, hogy ez fontos. Most úgy érzem becsapom, mert foglaltam időpontot a kicsinek a gyerekszemészhez és ő nem tud róla. Nem akarok ebből veszekedést a gyerek előtt.
jan. 29. 18:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
79%

A férjedet inkább nem minősíteném, de ha érvelni akarsz, fordítsd meg! Minél később kap valaki szemüveget egy korrigálható problémára, annál tovább kell hordania és annál többet keresnek rajta a gonosz és pénzéhes optikusok. Úgyhogy ha ki akar szúrni velük, akkor vigyétek el minél hamarabb szemészetre a gyereket, hogy minél rövidebb ideig gazdagodjanak rajtatok ;). Ráadásul egyes szemészeti problémákat csak adott kor előtt lehet korrigálni.

A szomszédnál volt olyan, hogy a nagyobbik gyereknél későn vették észre a szemtengelyferdülést és sokáig, még felső tagozatban is szemüveget kellett hordania. A testvérénél figyeltek erre, korábban szűrték ki, így csak óvodában volt szemüveges.

jan. 29. 22:50
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

A férjed kapcsán a hideg futott végig a hátamon.

Ma este olvastm egy ausztráliai esetet, ahol a cukorbeteg kislány szülei egy szekta tagjai voltak, emiatt nem voltak hajlandók inzulint adni a kislánynak (csak imádkoztak érte). A kislány annak rendje és módja szerint leromlott és meghalt. Most folyik a bírósági eljárás a szülők és a szekta vezetője ellen.

A te férjedről hasonló a véleményem, mint azokról a szülőkről.

jan. 29. 23:04
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Miért kell a férjed engedélye hozzá, hogyha valahova kell a gyereket vinni? Én megfogom és kérek időpontot majd szólok neki, hogy mikor kell jönnie velünk. Komolyan nem is értem sokszor hogy hogyan működnek az ilyen házasságok.
jan. 30. 09:39
 14/14 anonim ***** válasza:

Ő váltig állítja, hogy a szemüveg az biznisz, csak pénzlehúzás - a férjed egy kretén, de te is megéred a magadét: miért szültél ilyennek???

Amúgy meg, ha, nálam is kancsalítással kezdődött, és 17 éves koromra a jobb szemem már -4 volt. :( - és amikor nem hordom a szemüveget kancsalítok, ráadásul a fejem is rögtön elkezd fájni.

jan. 31. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!