Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normalis ha a tanarok ennyire...

Normalis ha a tanarok ennyire kivételeznek egy gyerekkel?

Figyelt kérdés
Elsős kislanyom folyamatosan panaszkodik, hogy egy kislannyal nagyon kiveteleznek. Mindenre ot valasztjak ki illetve lanyom allitasa szerint őt utalja a tanar, mert hiaba jelentkezik soha nem szolitja fel, csak ezt a kislanyt. Barmi van ez a lany mindig kozeppontban van. Lanyom allitasa szerint tobb kislany gondolja mar igy az osztalyban, es mindenkit zavar. A kislany ezzel tisztaban is van es kihasznalja ezt a helyzetet a tobbiekkel szemben.. pl azt mondja , hogy a tanaroknak ugyis en vagyok a kedvence stb…. Eddig nyugtattam a lanyomat, hogy jajj ne foglalkozzon ezzel, ô csak csinalja a feladatokat, figyeljen oran.. de mostmar minden nap ezt mondja, latom rajta, hogy rosszul erzi magat emiatt. Napok ota mondja, hogy ot utalja az angol tanar, mert soha nincs felszolitva, csak ezt az emlitett kislanyt szolitja fel az angol tanar is. Ti mit csinalnatok a helyemben? Eleg nehez kerdes ez. Nem akarok vitat a tanarokkal meg a szulokkel sem….
jan. 25. 08:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
78%

Nálunk is volt ilyen a gyerekkoromban. Ott az állt a háttérben, hogy a full gazdag apja pénzelte az iskolát. Emlékszem, hogy nekem is rosszul esett. Egyszer felnyomtam a csajt a terem ajtófélfájára, mert hátulról meglökött, hogy engedjem előre. Nem voltam soha balhés, életem első és egyetlen beírását ezért kaptam. 😃 De nem mondom, hogy ez a megoldás.

Azt tudod csinálni, hogy otthon pozitívan erősíted. Hogy az 5-öse is pontosan ugyanolyan szép, mint bárki másé. Sőt, leginkább az benne ez értékes, amennyi munkát beletett.

Amúgy ez a kivételezés pedagógiai szempontból nagyon káros a kivételezett gyerekkel szemben is. Mindenki utálni fogja az osztályban ezért.

jan. 25. 20:07
 12/12 anonim ***** válasza:

Értem a problémát. A gyerekek úgy mennek iskolába, hogy várják, és imádják a tanító nénit, mint az Istent. Akik sajnos legtöbbször elég hamar le is törik ezt a nagy imádatot. Láttam a lányomon is, a szívem szakadt meg érte.

Erősíteni kell a gyereket. Én mondtam neki, hogy a tanítónő a főnök, csinálja, amit kér. De ő is ember, lehetnek hibái, szeretni meg nem kell, arra itt vagyok én.

Egyébként ha ettől még jó értékeléseket kap a gyerek, és nem alázza meg, nem piszkálja a többiek előtt, akkor ez legyen a legnagyobb probléma.

Nálunk mindig az SZM-tagok gyerekei voltak a kedvencek. Ezt már elsőben is simán kiszúrtuk. Emlékszem, hogy farsangon torta volt a fődíj az osztályban. Volt 3 kalóz, szinte mind ugyanolyan. Voltak egyéni, kreatív jelmezek is. Ki kapta a tortát? Hát Dezsőke, az egyik kalóz. Ez azért már gyerekként is feltűnt, hogy miről szól.

Ha negatívan nem diszkriminálja a gyereked, akkor sajnos ez van. Még az is lehet, hogy nem is tudatos ez a tanárnál, tényleg ők is emberek.

jan. 26. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!