Normalis ha a tanarok ennyire kivételeznek egy gyerekkel?

Nálunk is volt ilyen a gyerekkoromban. Ott az állt a háttérben, hogy a full gazdag apja pénzelte az iskolát. Emlékszem, hogy nekem is rosszul esett. Egyszer felnyomtam a csajt a terem ajtófélfájára, mert hátulról meglökött, hogy engedjem előre. Nem voltam soha balhés, életem első és egyetlen beírását ezért kaptam. 😃 De nem mondom, hogy ez a megoldás.
Azt tudod csinálni, hogy otthon pozitívan erősíted. Hogy az 5-öse is pontosan ugyanolyan szép, mint bárki másé. Sőt, leginkább az benne ez értékes, amennyi munkát beletett.
Amúgy ez a kivételezés pedagógiai szempontból nagyon káros a kivételezett gyerekkel szemben is. Mindenki utálni fogja az osztályban ezért.

Értem a problémát. A gyerekek úgy mennek iskolába, hogy várják, és imádják a tanító nénit, mint az Istent. Akik sajnos legtöbbször elég hamar le is törik ezt a nagy imádatot. Láttam a lányomon is, a szívem szakadt meg érte.
Erősíteni kell a gyereket. Én mondtam neki, hogy a tanítónő a főnök, csinálja, amit kér. De ő is ember, lehetnek hibái, szeretni meg nem kell, arra itt vagyok én.
Egyébként ha ettől még jó értékeléseket kap a gyerek, és nem alázza meg, nem piszkálja a többiek előtt, akkor ez legyen a legnagyobb probléma.
Nálunk mindig az SZM-tagok gyerekei voltak a kedvencek. Ezt már elsőben is simán kiszúrtuk. Emlékszem, hogy farsangon torta volt a fődíj az osztályban. Volt 3 kalóz, szinte mind ugyanolyan. Voltak egyéni, kreatív jelmezek is. Ki kapta a tortát? Hát Dezsőke, az egyik kalóz. Ez azért már gyerekként is feltűnt, hogy miről szól.
Ha negatívan nem diszkriminálja a gyereked, akkor sajnos ez van. Még az is lehet, hogy nem is tudatos ez a tanárnál, tényleg ők is emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!