Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig adtatok bodyt a gyerekre?

Meddig adtatok bodyt a gyerekre?

Figyelt kérdés
2 éves a kisfiam, jól haladunk a szobatisztasággal, úgy érzem nem sokára biztonsággal letehetjük a pelust nappalra. Felmerült bennem, hogy amikor már kisgatyában lesz pelus helyett, akkor is érdemes még bodyt adni rá? Vagy zavarni fogja alul a patent, főleg, hogy kisfiú? Én szeretnék még bodyt adni rá, hogy ne legyen ki a dereka, de nem tudom mennyire érdemes beruházni rá. Ti adtatok a kisfiúkra bodyt miután elhagytátok a pelust?

jan. 19. 14:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
75%
Nálunk volt egy átmeneti időszak, amikor a házban pelenka nélkül volt, kint pelenkában és tél volt, overallos idő. Akkor kapott bodyt, de pelenka nélkül inkább oldalt patentoltam össze, mert pisi riasztásnál minden másodperc számíthat. Amikor már kint is pelenka nélkül volt, akkor viszont csak pólót adtam rá. Bent a kantáros nadrág még jó lehet. Ugyan nem lehet egy mozdulattal lerántani, mint a melegítőt, de gyorsabb, mint a body. Ugyan a kantár mindenbe belelóghat. A legjobb talán a magas, gumis derekú nadrág. Az lerántható, de melegíti a derekat is. Azt ne kérdezd, hol lehet kapni...
jan. 19. 14:23
 2/16 anonim ***** válasza:
51%

Amióta nem mászva közlekedik kb. azóta elhagytuk fokozatosan, vagyis nem vettem nagyobb méretből már és kinőtte. Azért van 1-2 darab most is, mert kaptuk, de nem nagyon adom rá. Sokkal gyorsabban pelenkázom, öltöztetem így.

2 és fél éves és még el sem kezdtük igazából a szobatisztulást, de lassan el fogjuk.

Benn nem baj ha kilóg néha a dereka, de be is lehet tűrni a felsőt, ha valakit nagyon zavar. Kinn meg több réteg ruha meg overál is takarja a derekát, szóval megintcsak nem számít.

jan. 19. 14:25
 3/16 anonim ***** válasza:
86%
Bentre mindegy, ha kilóg kicsit a dereka, annyitol nem lesz baja. Kintre meg az overál megoldja a problémát. :) amúgy szerintem addig praktikus a body, amíg pelenkás, hogy tartsa.
jan. 19. 14:28
 4/16 anonim ***** válasza:
76%
Ha már nem pelenkás, nem fog tudni egyedül wc-re menni, ha body van rajta, szóval én akkor már nem adtam.
jan. 19. 14:29
 5/16 anonim ***** válasza:
kb 1,5 korátol
jan. 19. 14:39
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Kb. 1,5 éves koruktól már nem volt body. Onnantól kezdtünk el foglalkozni kis lépésekben a szobatisztasággal. 2 éves korára mindkét gyerekem elhagyta a pelenkát éjjelre és nappalra is.

Kislányom utolsó body mérete 80-as, kisfiamé 86-os volt.

jan. 19. 14:51
 7/16 A kérdező kommentje:

Köszi. Kipatentolás szempontjából egyelőre még nem gond a body, mivel még kicsi, ezért gondolom elfogom még egy darabig kísérni a bilire. A válaszokat látva lehet, hogy màr nem veszek neki bodyt.

Abban tudtok segíteni, hogy hol tudok venni 86-os kisgatyót? Mindenhol 92-től kezdődik, de mi még 86-ost hordunk.

jan. 19. 14:57
 8/16 anonim ***** válasza:
79%

Szobatisztulásig volt bodyban. Utána már nem, mert egyedül nem boldogul a bodyval, és pont azt élvezi, hogy a bilire egyedül tud ülni, felnőtt segítsèg nélkül, csak a törlésnél szól, hogy végzett. A body ráadásul bele is lóghat a bilibe/wcbe. Nem praktikus már akkor.

Hidegben trikót adok rá, annak hosszabb a dereka, és betűröm a nadràgba, azon van egy vékonyabb felső.

jan. 19. 15:01
 9/16 anonim ***** válasza:
51%

2 éves kora után már nem adtam rá bodyt.

Az az én lányom későn 3 év 1 hónaposan lett szobatiszta így mi már jóval hamarabb abbahagytuk. Egy ideig max éjszakára adtam még rá pizsi gyanánt ha úgy volt. Kaptunk egy csomó 98as méretet is így azokat elhasználtuk.

Szobatiszta gyereknek már egyáltalán nem praktikus viselet. Ha kinn a dereka akkor vagy magasabb dereku gatya ami jó vagy be kell tűrni. :)

jan. 19. 15:09
 10/16 anonim ***** válasza:
70%

Kisgatyó: vegyél neki 92-est, és adj neki egy mosás-szárítást.

Fiam minden alsónadrágja -márkától függetlenül- összement 1 mérettel a szárítógéptől.

jan. 19. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!