Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » El van maradva a kislányom?

El van maradva a kislányom?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kicsit aggódom a kislányom miatt, aki nagyon kevés dolgot tud. 14 hónapos. Nem igazán mutogat, ha akar valamit, még csak-csak, de pl.ami már a 12 hós védőnői státuszban is benne van, hogy mutassa meg a labdát, macit, stb, ilyet egyáltalán nem tud. Nem mutatja a saját testrészeit sem (amit korábban mutatott, fülét, fejét, már azt sem). Nem mond szavakat, mama, baba, ilyesmiket gagyarászik, de nem adekvátan használja. 3 állathangot tud, kutya, kakas, szamár, de ezeket is keveri, ha képről mutogatom neki. Integetni, tapsolni jóval egy éves kora előtt kezdett, úgy érzem, kicsit itt megrekedt, ennyi az össz mutatvány kb. Könyvet nézegetni egyáltalán nem szeret, nem mondom, hogy nem ül meg egy percre sem, mert szívesen pakolászik hosszan, de az ilyen irányított foglalkoztatást nem tűri, kis sajtkukac. Mozgásban ügyes, egyre stabilabban jár, mindenre felmászik.
tegnap 21:06
 1/5 anonim ***** válasza:
84%
Nincs.
tegnap 21:17
 2/5 anonim ***** válasza:
84%
Nem, teljesen normális.
tegnap 21:23
 3/5 anonim ***** válasza:
72%
Tök rendben van a gyereked, nyugi.
tegnap 21:34
 4/5 anonim ***** válasza:
35%

14 hónaposan még nem lehet megállapítani a fenti tünetek alapján semmit!

A beszéddel még nincs elkésve. A mutogatást is ráér 18 hónapos korig megtanulni. Az sem gond még, hogy nem adekvátan mutat vagy mond szavakat és az sem baj, ha keveri, eltéveszti.

Egyedül, amire figyelni érdemes, hogy képességvesztés ne legyen!

Pl.:ha elkezd szavakat mondani, de leáll vele, az màr gyanúra adhat okot...

Ami ebben a korban fontos, hogy legyen szemkontaktus és a nevére figyeljen, illetve tudjatok közös figyelmi helyzetet kialakítani pl.: Ha mutatsz neki valamit, akkor nézzen oda.

tegnap 21:35
 5/5 anonim ***** válasza:

13 hónaposom van, ő sem tud még semmi ilyet. Védőnői státusz előtt kértem tőle, hogy egy állatos könyvben mutassa meg melyik a cica. Rámutatott, így azt mondtam a védőnőnek tudja. Aztán 2 nappal később kiderült,hogy tök véletlen lehetett,mert akkor meg a nyuszira mutatott a melyik a cica kérdésre...

Nem tud semmilyen állathangot, egyedül azt mondja, hogy "nem", azt se mindig. Pontosabban ma a telefonra elkezdte mondogatni,hogy "tele", de még nem vagyok benne biztos, hogy ez is nem csak véletlen, hogy pont ezt gagyogta, miközben próbálta megkaparintani a telefonom. Még nem is jár, csak kapaszkodva lépeget, az az új mutatvány, hogy kapaszkodás nélkül áll. Szerintem ebből még nem lesz járás 3 hét múlva.

Szóval szerintem sincs elmaradva se a te se az én gyerekem. Konduktor is mondta nekem, hogy manapság nagyon sok gyerek "siet" a dolgokkal, van aki alig mászik, már 10 hónaposan jár. Az is ugyanolyan rossz, mintha késve csinálná a dolgokat, szóval nem hozzájuk kell mérni a normálisan fejlődő babáinkat.

tegnap 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!