Szerintetek le van maradva a 11 hetes kislányom?
Azért vannak kétségeim, mert a legtöbb helyen azt írják, hogy 2 hónaposan már nagyban nézegeti a kezeit, visszagugyog nekünk stb. Illetve itt gyakorin is ezeket olvastam, sőt van akinek ennyi idősen át is fordult a babája.
A kislányomnak még sokszor van ökölben a keze, de szokta tomkodni a szájába, dörzsölni a szemét ha álmos, de konkrétan nem láttam, hogy nézegetne a kezeit, így még dolgok után sem nyúl. Pedig van neki logatva mindenhova valami. Gugyogni is viszonylag ritkán szokott, inkább csak hő-zik néha, és tátog, mondjuk azt nagyon ☺️ hason nem szeret lenni, de azért a fejét szépen szokta tartani, ha úgy van kedve, lerakni viszont még csak tegnap előtt rakta le először, előtte csak fejelgette az ágyat.
Ne ertsetek félre nem siettetni akarom, tudom, hogy a saját kis tempojaban fejlődik minden gyerek, de esetleg van valami amiben tudok neki segíteni, vagy hagyjam, majd elkezdi.
Nektek ennyi idősen miket tudott a babóca? Van okom aggódni?
Köszönöm a valaszaitokat
Teljesen normális amiket csinál. Fiamnak addig volt ökölben a keze, ameddig el nem kezdett kúszni, többet hason játszani, tehát kb 6hós koráig. Átfordulni is későn fordult, 4hós kora körül.
Én a biztonság kedvéért elvittem egy gyógytornászhoz, nézzen rá minden rendben van e , derüljön ki ha nem. Így megnyugodtam, hogy én megtettem az én részemet a többi a baba dolga. Mindent megcsinált csak ki kellett várni :)
Majd elkezdi.
2 hónaposan átfordulás az szerintem egy kicsit túlzás, inkább elborul. Azt az én 12 hetesem is hetek óta csinálja, de nem mondanám szándékos átfordulásnak.
Legyen letéve üres, viszonylag kemény, nagy felületre. Sokat. Pl egy nagy matracra. Legyen ott egy játszószőnyeg/babatornáztató (ki hogy ismeri), és hadd nyújtózkodjon, forogjon.
Ez a leghatékonyabb.
Kb ugyanennyit tudott az enyém is :)
Ne aggódj, nincs lemaradva
Egy kéthónapos gyereknek a fejét kell tudnia emelni. Meg ennie, aludnia, esetleg nézelődni, bizonytalanul mosolyogni. Nem kell a kezeit nézegetnie, nem kell szótagokat mondania, sem átfordulnia, de még oldalra is bőven van ideje. Persze szavalhatná már a Toldit is, de az a ritkább.
Hihetetlen ez a sürgető, listapipálgató attitűd amit a nők, anyukák egymásba ültetnek ezzel a mit-tud-a-gyerekem szövegeléssel :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!