Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet verés nélkül is szófogad...

Lehet verés nélkül is szófogadó a gyerek?

Figyelt kérdés

Nekem még nincs gyerekem. Két példa van előttem, tesómnak van egy 3 éves gyereke illetve a férjem tesójának is egy szintén 3 évese van. Fiúk. Tesóm sosem verte meg, rá se csapott. Elég kezelhetetlen mostanában, dackorszakos, nem fogad szót, kiabál, hisztizik, csapkod. A sógorom fia pedig kb hibátlan gyerek, szülők elmondása szerint nincs dackorszaka, én is akárhányszor látom egy hisztit nem vágott le, ha nem is első szóra, de másodikra mindig hallgat. Őt viszont szokták verni. Nem véresre vagy ilyenek, de arcon ütik, ha rosszalkodik. Akkor is, ha véletlenül, például egyszer összetört egy poharat és kapott is egyet. Sógorom mondta, hogy amikor kisebb volt, nem bántotta, kedvesen szólt mindig hozzá, de nem jött be és "szerencsére" már eljutott oda, hogy fél tőle a gyerek és bármit mond, szót fogad neki.

Ütközik az elveimmel, hogy akár csak kicsit is fizikai fájdalmat okozzak a leendő gyerekeimnek, engem is megütöttek párszor és nem bocsátottam meg, a kapcsolatunk se a legjobb a szüleimmel. Persze azt sem szeretném, ha mindig ellenkezne majd a gyerek és ne fogadjon szót.

Van valami másik módszer erre?

dec. 28. 16:07
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
6. Ettől én nem félek, hogy a férjem megüti majd őket. Ő szedett össze a földről, amikor a pszichológusommal megfejtettük, miért nem állok olyan közel a szüleimhez, a verés egy elfojtott emlékem volt, vagyis tudtam róla, csak direkt nem húztam elő soha a gondolataimba. Egyik nap a karjaiban bőgve meséltem el neki az egészet és akkor megígérte, hogy soha nem fogja bántani a gyerekeinket. Egyébként abban igazad van, hogy náluk ez volt a módszer.
dec. 28. 16:56
 12/25 anonim ***** válasza:
79%
#9 Engem vertek, és leléptem 18. szülinapom után 2 héttel. Tartom velük a kapcsolatot, de örökre nyomot hagyott bennem, ahogy neveltek. Továbbléptem rajta, nem haragszom miatta aktívan minden nap, de ha szóba kerül, és visszagondolok, dühös vagyok rájuk, mert 18 év nyomor volt a gyerekkorom, amikor lehetett volna életem egyik legszebb, varázslatos időszaka is. Minden, amit szeretek az életemben, az nem tőlük van. Szeretem a szüleimet, de inkább csak azért, mert ők a szüleim, nem azért, amilyen emberek.
dec. 28. 16:57
 13/25 A kérdező kommentje:
9. Van ilyen, de én pl nem léptem le egyből, ahogy tudtam, én próbáltam nem tudomást venni a dologról, meg nálunk nem csak pár verés volt, hanem sok más hibát is elkövettek, nekem valahogy természetes volt, hogy nem állunk közel egymáshoz, nincs kifejezetten jó kapcsolat. Ettől függetlenül nem szakítottam meg velük a kapcsolatot, bár gondoltam rá és mondtam is nekik, de inkább megbeszéltük. De amióta külön élek, alig beszélek velük, havi egyszer átmegyek hozzájuk, de azon kívül nem szoktunk nagyon beszélni, néha Messengeren úgy heti egyszer, telefonon soha, sok mindent nem mondok el nekik.
dec. 28. 16:59
 14/25 anonim ***** válasza:
83%

A gyerek verése nem nevelés, hanem félelem alapú idomítàs. Bántalmazzák az orrod előtt a gyereket, te meg nem jelented fel őket!

Nevelni csak verés nélkül lehet. A verés nem nevelés, hanem bántalmazás.

A nevelés célja nem az, hogy engedelmes, meghunyázkodó, észrevehetetlen kis droidokat készítsenek, hanem hogy kommunikáciòra, együttműködésre képes felnőtt váljon a gyerekekből. Ebben benne van a dackorszak is, amikor a gyerek vérmérsékletétől függően kiborul, csapkod, stb. Ez nem nevelési hiba, hanem életkori sajátosság. Higgadtan kell kezelni, a gyereket leállítani, helyzetből kibillenteni, elterelni, bizonyos esetekben csak ott lenni.

dec. 28. 17:09
 15/25 anonim ***** válasza:
56%
Ja, és névtelenül jelentsd őket a gyámügynèl gyerekverésért. Az ilyet nem szabad hagyni. Apucinak-anyucinak is ideje, hogy az ,,orrára koppintsanak". Ennyiért nem veszik el a gyeeeket, csak hátha észbe kapnak, ha elbeszélgetnek velük.
dec. 28. 17:10
 16/25 anonim ***** válasza:
84%

Nevelni csak verés nélkül lehet.

Veréssel max idomítod.

dec. 28. 17:11
 17/25 A kérdező kommentje:
Hááát nem az orrom előtt, anyósom mesélte ezeket, plusz amit a sógorom mondott, nem mondta ki, hogy megüti, csak hogy elérte, hogy féljen tőle. Jelenthetném, csak mit érek vele? Azt se tudom, egyáltalán kimennek-e oda, amíg nem folyik vér.
dec. 28. 17:12
 18/25 anonim ***** válasza:
43%
Mindenképpen jelentsd. Ha később durvábban nekiesnek, akkor legyen nyoma, hogy nem akkor kezdték. De amit csinálnak az bántalmazás.
dec. 28. 17:27
 19/25 anonim ***** válasza:
66%
Az hogy mit ígér a férjed egy könnyű pillanatban az egy dolog, de mikor már az utolsó idegszáladon táncol a gyerek akkor hidd el a tanult minták jönnek először elő. Az én férjem is kedves ember volt amíg nem lett gyerekünk, azóta dühkezelési problémákkal jár pszichológushoz. Úgyhogy erre majd akkor fog fény derülni.
dec. 28. 17:41
 20/25 anonim ***** válasza:
90%
19-es. Óriási különbség van aközött, hogy valaki rendszeresen, tervezetten bántalmazza a gyerekét, meg a között, aki dühből hirtelen rácsap, pedig nem tervezte bántani, de aztán szakemberrel kezelteti magát, hogy ne ismètlődjön a bántalmazás. Igazán èrett hozzáállás az lenne, hogy aki bántalmazó családban nőtt fel, az pszichológusnál vagy más hatèkony módon tanuljon megfelelő stresszkezelési mintákat, mielőtt gyereket vállalna.
dec. 28. 17:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!