Lehet verés nélkül is szófogadó a gyerek?
Nekem még nincs gyerekem. Két példa van előttem, tesómnak van egy 3 éves gyereke illetve a férjem tesójának is egy szintén 3 évese van. Fiúk. Tesóm sosem verte meg, rá se csapott. Elég kezelhetetlen mostanában, dackorszakos, nem fogad szót, kiabál, hisztizik, csapkod. A sógorom fia pedig kb hibátlan gyerek, szülők elmondása szerint nincs dackorszaka, én is akárhányszor látom egy hisztit nem vágott le, ha nem is első szóra, de másodikra mindig hallgat. Őt viszont szokták verni. Nem véresre vagy ilyenek, de arcon ütik, ha rosszalkodik. Akkor is, ha véletlenül, például egyszer összetört egy poharat és kapott is egyet. Sógorom mondta, hogy amikor kisebb volt, nem bántotta, kedvesen szólt mindig hozzá, de nem jött be és "szerencsére" már eljutott oda, hogy fél tőle a gyerek és bármit mond, szót fogad neki.
Ütközik az elveimmel, hogy akár csak kicsit is fizikai fájdalmat okozzak a leendő gyerekeimnek, engem is megütöttek párszor és nem bocsátottam meg, a kapcsolatunk se a legjobb a szüleimmel. Persze azt sem szeretném, ha mindig ellenkezne majd a gyerek és ne fogadjon szót.
Van valami másik módszer erre?
A gyerek verése nem nevelés, hanem félelem alapú idomítàs. Bántalmazzák az orrod előtt a gyereket, te meg nem jelented fel őket!
Nevelni csak verés nélkül lehet. A verés nem nevelés, hanem bántalmazás.
A nevelés célja nem az, hogy engedelmes, meghunyázkodó, észrevehetetlen kis droidokat készítsenek, hanem hogy kommunikáciòra, együttműködésre képes felnőtt váljon a gyerekekből. Ebben benne van a dackorszak is, amikor a gyerek vérmérsékletétől függően kiborul, csapkod, stb. Ez nem nevelési hiba, hanem életkori sajátosság. Higgadtan kell kezelni, a gyereket leállítani, helyzetből kibillenteni, elterelni, bizonyos esetekben csak ott lenni.
Nevelni csak verés nélkül lehet.
Veréssel max idomítod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!