Anyukám kivételez és mindent ráhagy a kisfiamra, csak mert kisfiú?
Anyukámnak csak lányai születtek, gyerekkoromban sose éreztem, hogy ez zavarta volna. Kisfiam az első fiú unokája, és azóta azt veszem észre, hogy mindent ráhagy. Ha a kisfiam rendetlenkedik, olyanokat mond, hogy nem baj az, egy kisfiú lehet eleven és "rossz", az a dolga. Ha elvesz mástól valamit vagy odacsap, akkor miért szidom meg, egy kisfiú jó ha megvédi magát. Én nagyon nem így nevelem a kisfiam, nem akarom hogy a mamától azt hallja, hogy ez normális viselkedés. És azt sem akarom, hogy az unokahúgaim azt érezzék, hogy rájuk más szabályok vonatkoznak. Azt akarom hogy jó kapcsolat legyen közöttük.
Mondtam már ezt anyukámnak, de szerinte ez nem igaz, én gondolom túl. Mit lehet ilyenkor csinálni? A ti családotokban van ilyen, hogy kivételeznek a fiúkkal?
Apósom ilyen.
Ha a lànyaim játszanak ràjuk szól hogy halkabban, közben a fiam üvöltve rohangàl, neki buksi simit ad!
Ha a lànyok morzsàznak az asztalnàl, vagy kilöttyen a leves, rájuk szól. A fiam ehet úgy mint egy disznó
Ritkàn jàrunk hozzà!
A férjemet is taszítja az apja viselkedése!
Még anyósom èlt addig tűrtük miatta a dolgot (ő nagyon rendes nő volt ès imàdta mind a 3 gyereket egyformàn) A halàla utàn egyre ritkultak a làtogatàsaink, mert a szavaink süket fülekre talàltak
fogod nem viszed oda a fiad . vagy 1 ėvben 2x többi időben meg nem.
neked van igazad.
Nálunk pont fordítva, apósom a lányokkal kivételezik. Nekünk két fiunk van, a sógornőméknek két lánya, őket felveszi, ölelgeti, puszilgatja, nekik mindent lehet. A mi egyébként jól viselkedő fiainkat meg folyton szólongatja mindenért.
A férjem többször szólt emiatt, nyilván tagad, aztán egyszer jól összeveszett vele, hogy nem jövünk többet, ha a mi gyerekeinkkel nem bír normálisan viselkedni. Amúgy nem mondom, hogy nem szereti őket, de láthatóan jobban szereti a másik két unokát és kivételezik velük, anyósom is cseszte már le.
Azóta kicsit visszafogja magát, de amúgy továbbra is látazik a kivételezés, a férjem ra szokott szólni. Nem is vinnenk az unokakar emiatt, de anyósom meg imádja őket, a gyerekek is anyósomat, mindig menni akarnak hozzá.
Nem vinném hozzá. Anyukád nem százas - oké, hogy nem kell úgy nevelnie egy unokát, mint a saját gyerekével tette anno, de ezzel csak alattad vágja a fát.
Te pedig, hogyha ott vagy, szépen ellentmondasz anyukádnak, mert te vagy a gyerek anyja.
A fiunk 2 hetes, így még nyilván nem relevàns a dolog, de anyósom a lànyainkra mindent ráhagy, az is baj, ha mi szólunk ràjuk.
De ez nála se nem-függő, szimplán alkalmatlan gyereket nevelni…
(Anyámnál érdekes módon nem bontjàk szèt a lakást, nincsenek kirámolva a fiókok, stb…)
pedig måskėnt nem fog menni ,őt nem tudod megváltoztatni ,ha csak te nem vagy hajlandó minden egyes alkalomal ősszeveszni anyådal.
neked kell megmutatni ki a fönök anyja a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!