Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másnak is reagàlt így a...

Másnak is reagàlt így a gyereke az idegenekre?

Figyelt kérdés
2 éves a lányom, mindig is félős volt, idegenektől pláne fèlt. Ha valaki hozzászól akit nem ismer, vagy ha össze is találkozunk az utcán ismerőssel és beszélnek neki, nèz meredtem egy másik pontba és teljesen lefagy. Kb se kép se hang. Ahogy elköszönünk "visszatér" és mondja is, hogy ott volt a bácsi/néni, pápá, stb. Itthon nem ilyen vagy ha vendégsègben feloldódik akkor sem, de kb nem értik az emberek, hogy miért ilyen, de őszintén én sem. Néha-néha màr szabadkozom, hogy otthon nem ilyen. Màr görcsbe rándul a gyomrom ha valakivel összefutunk, mert màr attól félek, hogy azt hiszik, hogy valami baja van a lányomnak, hogy kb szoborrá válik ha hozzászólnak és 0 szemkontaktust teremt.

dec. 17. 12:47
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Együtt érzek veled. Az 5 évesre én is videoval fogok készülni. Bár a lányom már annyira kimodult a korábbi állapotából, hogy beszél már minden idegennek boltban, buszmegállóban, játszótéren, és az oviban is mindenkivel. Maximum teljesen idegennel halkan, bátortalanul. Hogy a védőnőnél most mi lesz, nem tudom. De nektek legalább felajánlották, hogy vigyetek otthoni videót. Az én védőnőm idáig fejben nem jutott el, csak addig a mondatig sikerült neki, hogy "ezt a papírt viszi majd az iskolába is."
dec. 18. 09:05
 22/25 anonim ***** válasza:
Eleve azt sem értem, mégis mi értelme ezeknek a státusz vizsgálatoknak (törvényi előírás, tudom). Nálunk világosan kiderült, hogy a gyerek problémáját nem tudja értelmezni, a helyén kezelni a védőnő, csak mond egy csomó bődületes hülyeséget. Ez a szakmaiság nem gondolom, hogy bármit előrébb vinne (szakmaiság hiánya egészen pontosan). Ha a gyerek rendszeresen jár közösségbe (bölcsi, óvoda), akkor a védőnő nélkül is feltűnik a gyerek nevelőinek, ha valami valódi gond van. És azt a jelzést 100-szor valósabbnak gondolom, mert napi szinten látják, tapasztalják a gyerekünket, nem csak félévente, vagy évente egy kiragadott helyzetben. Plusz az értelmiségi szülőnek is feltűnik sokszor saját magától is, ha valami nem kerek. Az sem gondolom, hogy otthon, vagy az oviban ne tűnne fel, ha nem hall a gyerek jól. Látását mi szemésszel megnézettük, ott készülékkel be tudták mérni anélkül, hogy megszólalna. Sőt, ha tovább megyek, eleve magát a védőnői pozíciót sem értem, mire jó. Javasol valamit hozzátáplálással, akármivel kapcsolatban, amiről aztán 3-4 év múlva már teljesen mást mondanak...
dec. 18. 09:13
 23/25 anonim ***** válasza:
Külön jó vicc volt a mi esetünkben, hogy "menjünk a nevelési tanácsadóba". (Fél éves várólistával működnek, totál pályakezdő emberekkel. Nem gondolom, hogy ezzel ki lennénk segítve.) Van óvoda pszichológus is, aki havonta EGY! alkalommal van ott az óvodában. Annak a gyereknek, aki rendszeres ellátást igényelne, ez olyan, mint halottnak a csók. Azt is látom ebben az egészben, hogy valahol már nagyon túl vannak pörgetve ezek a dolgok. Küldenének boldog boldogtalant mindenhová, közben meg az ellátó rendszer elméletben működik, nevében, a gyakorlatban meg nem (csak, ha magán úton van pénze a szülőnek fizetni). És hála a védőnői "hozzáértésnek" csinálnak egy csomó felesleges vizsgálatot is.
dec. 18. 09:19
 24/25 anonim ***** válasza:

Nagyobbik lányom 4 éves koráig nem állt szóba "idegenekkel". Semmilyen szinten. Bújt a hátam mögé mindenki elől.

Idegenforgalmi szakkközepet végzett (kéttannyelvű), majd turizmus szakos diplomát szerzett, jelenleg egy szálloda recepcióján dolgozik, nap mint nap nem kevés idegennel kommunikál...

Szóval nyugi!

dec. 18. 12:46
 25/25 anonim ***** válasza:
Teljesen nirmális.
jan. 14. 21:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!