Másnak is reagàlt így a gyereke az idegenekre?
"Neki ez önvédelem, szorong a helyzettől" - na pontosan ezt gondolom én is ezekben a szituációkban.
Valóban az én feladatom megvédeni őt, nem még nekem is nyomást gyakorolnom rá, hogy "válaszolj kicsim a néninek".
Rajta egyelőre úgy sem tudok változtatni, így megpróbálok magamon.
Lányom hasonló, másfél évig nem szólalt meg intézményben, csak azért hitték el a gondozók hogy tud beszélni, mert az átadóban hallották a hangját.
Elkezdtünk egy komplex fejlesztést, ahol kifejezetten az önbizalma növelésére mentek rá, pár hónap után már rengeteget javult a gyerek. Lehet amúgy hogy magától is elindult volna, ezt sose derül már ki.
Ha megfelelési kényszeres van, nejed sincs túl sok önbizalmad, még a saját gyerekedet se tudod megvedeni idegenektől. Nyilván a gyerekre ez ragad rá, ezt a példát látja. Mindegy, hogy te most már nem félsz az emberektől, az alapokat, rezgeseidet veszi át. Magadon dolgozz, az jó hatással lesz a gyerekre is.
Az 5 éves gyerek anyja, aki kérdésre azt válaszolja, hogy kaka, pedig vigye el a gyereket orvoshoz. Nem együttműködő, rosszul kommunikál, nem érti meg a szociális helyzeteket és sajnos nem értelmes. Mindegy otthon hogy beszél. Ha 5 évesen nem tudja felfogni mi az orvos, védőnő, státusz vizsgálat és ott mit kell csinálni, azt a gyereket ki kell vizsgálati, minimum pszichológussal. Egy év múlva iskolás, mit fog ott magával KEZDENI? ne haragudj de ez brutális, nekem is 5 éves a fiam. Ez nem összehasonlítás, de egyszerűen ez hihetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!