Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másnak is reagàlt így a...

Másnak is reagàlt így a gyereke az idegenekre?

Figyelt kérdés
2 éves a lányom, mindig is félős volt, idegenektől pláne fèlt. Ha valaki hozzászól akit nem ismer, vagy ha össze is találkozunk az utcán ismerőssel és beszélnek neki, nèz meredtem egy másik pontba és teljesen lefagy. Kb se kép se hang. Ahogy elköszönünk "visszatér" és mondja is, hogy ott volt a bácsi/néni, pápá, stb. Itthon nem ilyen vagy ha vendégsègben feloldódik akkor sem, de kb nem értik az emberek, hogy miért ilyen, de őszintén én sem. Néha-néha màr szabadkozom, hogy otthon nem ilyen. Màr görcsbe rándul a gyomrom ha valakivel összefutunk, mert màr attól félek, hogy azt hiszik, hogy valami baja van a lányomnak, hogy kb szoborrá válik ha hozzászólnak és 0 szemkontaktust teremt.

tegnap 12:47
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

"Neki ez önvédelem, szorong a helyzettől" - na pontosan ezt gondolom én is ezekben a szituációkban.

Valóban az én feladatom megvédeni őt, nem még nekem is nyomást gyakorolnom rá, hogy "válaszolj kicsim a néninek".

Rajta egyelőre úgy sem tudok változtatni, így megpróbálok magamon.

tegnap 13:42
 12/18 anonim ***** válasza:
Az en fiam 5 eves lesz de hasonlo, sem vedobonel,sem.orvosnal nem akar megszolalni. Most megyunk statuszra ,egy elmeny lesz. Ha megkerdezik mit foz anya,bedobja,hogy kaka. :D. Jott a Mikulas,nalunk kuldte az onkormanyzat, hat hadd ne mondjam,fejen allt zavaraban,megkukult es a fotel moge bunt. Ra se nezett, kellemetlen volt. Kilepett. A gyerek felallt es beszelt normalisan. Egyszeruen idegenekkel nem all szoba. Ciki tud lenni, de majd elmulik. Nekem is vannak emlekkepeim,hogy a rokonok elol az asztal alatt bujkalok. Utaltam a vendegsereget.
tegnap 13:46
 13/18 anonim ***** válasza:

Lányom hasonló, másfél évig nem szólalt meg intézményben, csak azért hitték el a gondozók hogy tud beszélni, mert az átadóban hallották a hangját.

Elkezdtünk egy komplex fejlesztést, ahol kifejezetten az önbizalma növelésére mentek rá, pár hónap után már rengeteget javult a gyerek. Lehet amúgy hogy magától is elindult volna, ezt sose derül már ki.

tegnap 13:49
 14/18 A kérdező kommentje:
Az én lányomnak is kevés az önbizalma, sok mindent úgy hisz, hogy ő nem tud megcsinálni, meg sem próbálja, egyből engem hív, hogy oldjam meg a helyzetet. Ilyenkor egy kis biztatással, rábeszéléssel ráveszem, hogy csinálja ő, és láss csodát, sikerül neki. Ilyenkoe nagyon büszke magára.
tegnap 13:52
 15/18 anonim ***** válasza:
38%

Ha megfelelési kényszeres van, nejed sincs túl sok önbizalmad, még a saját gyerekedet se tudod megvedeni idegenektől. Nyilván a gyerekre ez ragad rá, ezt a példát látja. Mindegy, hogy te most már nem félsz az emberektől, az alapokat, rezgeseidet veszi át. Magadon dolgozz, az jó hatással lesz a gyerekre is.

Az 5 éves gyerek anyja, aki kérdésre azt válaszolja, hogy kaka, pedig vigye el a gyereket orvoshoz. Nem együttműködő, rosszul kommunikál, nem érti meg a szociális helyzeteket és sajnos nem értelmes. Mindegy otthon hogy beszél. Ha 5 évesen nem tudja felfogni mi az orvos, védőnő, státusz vizsgálat és ott mit kell csinálni, azt a gyereket ki kell vizsgálati, minimum pszichológussal. Egy év múlva iskolás, mit fog ott magával KEZDENI? ne haragudj de ez brutális, nekem is 5 éves a fiam. Ez nem összehasonlítás, de egyszerűen ez hihetetlen.

tegnap 14:06
 16/18 anonim ***** válasza:
73%
Utolso, viccbol mondja mert most ez megy az oviban, kaka,pisi,kuki,nuni,ez a vicces. Semmi baja. Mivel 1-3 eves kora kozt tobbszor voltunk korhazban, ahol 4 felnott fekudt rajta h lefogja ,traumatikus elmeny minden vizsgalat. Semmi baja,az oviban sem.:) 2 ev mulva megy,mert evvesztes. Most 3 honap alatt is rengeteget fejlodott. Okos,mindent tud. Ugyhogy koszi az aggodalmat,alaptalan.:)
tegnap 17:24
 17/18 anonim ***** válasza:
A gyerekedet nézd ne azt hogy mit szólnak mások. Láthatóan fél, vagy nem szereti az idegeneket. Állj ki mellette ha bunkóznak vele. Nem kell senkinek megfelelnetek.
tegnap 19:23
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Megfogadom a tanácsaitok és elsősorban magamon vàltoztatok!
tegnap 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!